Tragisch en abrupt einde aan prachtige carrière van David Silva; Spanjaard geeft reactie in video

27 juli 2023, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

David Silva zet een punt achter zijn profloopbaan, zo meldt Cadena SER. De 37-jarige middenvelder liep woensdag tijdens een training met Real Sociedad een kruisbandblessure op en gaat zijn herstel niet afwachten.

Silva verlengde aan het eind van vorig seizoen nog zijn contract met een jaar, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Volgens de Spaanse journalist Roberto Ramajo ziet hij echter af van zijn resterende salaris en wordt het contract van Silva ontbonden. Tegelijkertijd zal Real Sociedad hem met alle egards uitzwaaien en begeleiden bij zijn herstel.

Artikel gaat verder onder video

Donderdagmiddag reageerde de Spanjaard door middel van een video op zijn besluit. "Vandaag is een treurige dag voor mij, ik zeg vaarwel aan hetgeen waar ik mijn hele leven aan heb gewijd', begint Silva in het filmpje. 'Ik zeg mijn collega's vaarwel, ze zijn familie voor me. Dank jullie wel dat jullie me zo thuis hebben laten voelen", gaat de technisch verfijnde speler verder.

Silva had een grote carrière, die begon bij Valencia. Na zes jaar in het eerste elftal, waarin hij onder leiding van Ronald Koeman de Copa del Rey won, werd hij verkocht aan Manchester City. Voor die club kwam hij tot 436 officiële wedstrijden en 77 goals; Silva stond met name bekend om zijn assists en bereidde in 2012 bijvoorbeeld de 2-2 voor in de kampioenswedstrijd tegen Queens Park Rangers. In totaal won Silva liefst dertien prijzen met Manchester City, voordat hij in 2020 tekende bij Real Sociedad. In zijn eerste seizoen won hij de Copa del Rey met de club, de eerste hoofdprijs voor Sociedad sinds 1987.

Silva was een belangrijke pion in het gouden tijdperk van Spanje, toen drie hoofdtoernooien (EK 2008, WK 2010, EK 2012) op rij werden gewonnen. Tussen 2006 en 2018 was hij goed voor 125 interlands en 35 goals. Hij won niet alleen collectieve, maar ook individuele prijzen in zijn carrière: zo werd hij in 2016/17 Speler van het Jaar bij Manchester City en maakte hij in 2011/12, 2017/18 en 2019/20 deel uit van het Team van het Jaar in de Premier League.

Bekijk hieronder de afscheidsvideo van David Silva:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Silva met als geuzennaam "El Chino" was een goede speler. Ik heb veel van hem genoten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen