Hebben Ajax en Mislintat zitten slapen? 'Voor dat bedrag ideale concurrent van Brian Brobbey'

27 augustus 2023, 13:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Utrecht moet het zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle stellen zonder Anastasios Douvikas. De Griekse aanvaller is op weg naar Celta de Vigo, maar volgens Karim El Ahmadi heeft Ajax een kans gemist op de transfermarkt. Voor twaalf miljoen euro hadden de Amsterdammers de ideale concurrent voor Brian Brobbey kunnen halen, stelt hij.

“Douvikas had Ajax verder geholpen. Hij is echt heel goed in afmaken”, stelt analist El Ahmadi bij ESPN. “Het is een mooie transfer voor hem, Douvikas is een echte topschutter. Had Ajax hem niet voor dat bedrag kunnen ophalen bij FC Utrecht?”, denkt de voormalig middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

“Elk kansje dat hij krijgt, zit erin. En hoe hij de goals maakt, je ziet dat het een hele goede spits is. Hij is niet voor niets topscorer van de Eredivisie geworden”, aldus El Ahmadi. “Bij Ajax zou hij alleen maar meer kansen hebben gekregen. Hij maakt van de drie kansen er wel twee. Daarom was hij de ideale concurrent voor Brian Brobbey, denk ik.”

Voor die rol werd de 27-jarige Chuba Akpom gehaald van Middlesbrough voor nog iets meer geld dan Douvikas had hoeven kosten. El Ahmadi denkt dat Ajax dus had kunnen toeslaan voor Douvikas, die bij FC Utrecht nog voor zijn vertrek officieel is node wordt gemist. Zondagmiddag tegen PEC Zwolle kwam de ploeg in de eerste helft zonder de Griek tot 0,06 expected goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vermoeiend om steeds maar de maat nemen van Ajax. De selectie is pas 2 wedstrijden verder met een geïmproviseerd elftal. Waarom nu al zonder bewijs Ajax kapot maken i.p.v. heel maken. Van de andere kant is dan toch de bevestiging dat Ajax als voetbalclub in Nederland "lonely at the top" is, want in de ED is er geen andere club die uit jaloezie steeds gestalkt wordt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen