Van Hooijdonk rectificeert opmerking over Steijn: 'Ik heb geen bewijs en had die opmerking daarom niet moeten maken'

16 augustus 2023, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk is met een rectificatie gekomen na zijn uitspraken over Maurice Steijn. De commissaris van NAC Breda betichtte Steijn zondagavond in Studio Voetbal van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' toen Steijn nog trainer was in Breda.

"Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending van NOS Studio Voetbal gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars. Deze opmerking heb ik in the heat of the moment gemaakt, in een discussie met tafelgasten", stelt Van Hooijdonk. Volgens de voormalig Oranje-international heeft hij 'geen bewijs' voor zijn uitspraken over de huidige Ajax-trainer en had hij die 'daarom niet moeten maken'. "Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Artikel gaat verder onder video

Na de uitspraken sommeerde een advocaat van Steijn de oud-spits om zijn uitspraken te rectificeren. De deadline was woensdagmiddag 12.00 uur, maar die deadline liet Van Hooijdonk verlopen. Woensdag werd bekend dat Steijn een kort geding wilde aanspannen. Of de oefenmeester van Ajax dat nog steeds van plan is, is nog niet bekend. Mocht Steijn de rectificatie als halfslachtig ervaren, dan kan hij er nog steeds voor kiezen om naar de rechter te stappen. Steijn en diens advocaat eisen naar verluidt ook dat Van Hooijdonk zich bij zijn eerste opwachting in Studio Voetbal verontschuldigt voor zijn opmerking. De NOS maakte woensdag, kort voordat de rectificatie online verscheen, echter bekend dat Van Hooijdonk voorlopig niet te zien is in dat programma.

YouTube | Derksen en Genee pakken Van Hooijdonk aan: 'Het meest pijnlijke was...'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

alles gebaseerd op rancune, nou nos hij mag van mij de weg van tom egberts volgen, ofwel eruit

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tom egberts is toch heel wat anders .

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valt me nog mee dat hij zijn kleurenkaart niet trekt. Verder: storm in een glas water.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kleurenkaart? Serieus ja? Zieltje dat je er rondloopt

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was dan van Hooijdonk's minute of fame........ Wellicht is het nu klaar tussen hem en Steijn, maar dit muisje gaat voor hem nog een flinke staart krijgen. De NOS zal zich wel 2 keer bedenken om hem nog toe te laten in TV programma's en ook de voetbalclub NAC, waar hij commissaris is, zal nog wel eens achter hun oren krabben over deze uitglijder van hun commissaris. Ik vrees dat Pi-air op zeer eenzame hoogte komt te staan.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou niet dus. Nu je Rafje weer mierzoet heeft gezegd dat hij ook schuld had in deze discussie, zijn de plooitjes weer recht. Bij NAC blijft hij gewoon in functie en na een paar weken betaald verlof kan je weer van hem.genieten op zondagavond. Klaar. Ook met dat woke gedoe van jou.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij gaat contact opnemen met Steijn en het uitpraten, nou het zou tijd worden! Dit kinderachtige gedoe duurt al jaren. Sommige zaken die mijn kinderen op de kleuterschool leren blijken voor Pierre nog knap lastig te zijn.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En voor Raffie. Het was toch een gesprek tussen 2 elkaar opnaaiende kleuters die daarvoor Steijn samen misbruikten.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://twitter.com/boendie1969/status/1691027254329987072?s=19

baltegenmuur22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoewel het niet hoorde wat Pi..air gezegd heeft,steekt het mij wel dat in het algemeen uitpuilt van schijnheiligheid.iedere voetbal liefhebber weet toch dat dit geval niet op zichzelf staat?ja VHD was fout,en hij heeft een villain karakter,en dan? Studio voetbal en zijn redactie zijn indertijd met de omkoop perikelen bij Willem 2 ook zwaar in de fout gegaan,die club ademde foute makelaars en coaches en spelers die onder 1 hoedje speelden(Kargbo)het was de journalistieke plicht van Studio Voetbal om dit verder uit te spotten,maar ze lieten zich muilkorven.sindsdien is ook de Eredivisie een prooi van duistere lieden in en rond het betaald voetbal.en vooral heel erg is het dat wanneer de zogenaamde analisten nu een kans hadden om over hun eigen straatje te spreken,ze allemaal hun ex collega uitkomsten.hoe triest is dat?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen