PSV betaalt recordsom voor Hirving Lozano en maakt contractduur bekend

1 september 2023, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hirving Lozano (28) keert definitief terug bij PSV. De Mexicaanse aanvaller komt per direct over van Italiaans kampioen Napoli, dat vier jaar geleden nog ruim veertig miljoen betaalde voor zijn komst en hem nu voor een aanzienlijk lager bedrag de omgekeerde weg laat bewandelen. Lozano heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2028.

Lozano beschikte bij Napoli nog over een contract tot de zomer van 2024. Om te voorkomen dat hij dan transfervrij de deur uitloopt, wilde de club meewerken aan de terugkeer van Chucky in Eindhoven. PSV betaalt naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro voor de Mexicaan. Daarmee is Lozano de duurste aankoop ooit voor de Eindhovenaren.

Artikel gaat verder onder video

PSV kocht Lozano in de zomer van 2017 voor een bedrag van 12,5 miljoen euro van Pachuca in zijn vaderland. De 1.75 meter lange aanvaller bleek een schot in de roos: in 79 wedstrijden trof hij exact veertig keer doel namens de Eindhovenaren en leverde hij bovendien 23 keer de assist bij een treffer van een teamgenoot. Met PSV legde Lozano in zijn eerste seizoen direct beslag op de landstitel. In de zomer van 2019 vertrok de 64-voudig international van Mexico (zeventien goals) voor zo'n veertig miljoen naar Napoli, destijds een clubrecord voor PSV.

In vier seizoenen in de Zuid-Italiaanse stad zou Lozano uiteindelijk tot 155 wedstrijden komen, waarin hij dertig keer trefzeker was en zeventien assists leverde. Vorig seizoen kwam hij 32 keer in actie in de Serie A, waarin Napoli voor het eerst sinds 1990 weer beslag wist te leggen op de Italiaanse titel. Ook droeg hij met een treffer bij aan de 4-2 thuiszege op Ajax in de groepsfase van de Champions League, waarin de club in de kwartfinale enigszins verrassend werd uitgeschakeld door competitiegenoot AC Milan.

"Het was zowel mijn eigen wens als de wens van mijn familie om terug te keren bij PSV. Ons eerste verblijf hier was speciaal, dat is ons altijd bijgebleven. Ik kijk er erg naar uit om hier weer minuten te maken en deze periode nog succesvoller te maken dan de vorige", reageert Lozano op zijn transfer.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart noemt de deal een buitenkans. "Een tijdje terug vingen we de eerste signalen op dat hij naar PSV wilde komen. Een speler van de Serie A naar de Eredivisie halen is niet makkelijk, maar zijn kwaliteit staat buiten kijf dus we wilden deze kans absoluut grijpen. Deze transfer brengt ons weer een stapje dichter bij de ambities in de competitie en in de UEFA Champions League."

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor mij is het onbegrijpelijk dat PSV zoveel kan kopen en ik ben dus geen AJAX supporter maar de opmerking die hier gemaakt wordt snijd wel hout. Ook de jeugd heeft het nakijken. Nu kun je wel stellen PSV krijg vele miljoenen van deelname aan CL maar die zijn nog niet binnen maar wel wordt er daar gesmeten met geld terwijl de club vorig jaar spelers moest verkopen en nog schulden hebben staan. Heel vreemd gedrag. Zit er overheidsgeld bij???? Vind het ook onbegrijpelijk dat Energiedirect.nl sponsor is terwijl de burgers mee moeten betalen aan energiekosten. Iedereen weg bij deze maatschappij die het geld over de balk gooit ten koste van de burgers die dit betalen en helaas heb ik niets met PSV. En de beste Hijreageertaltijd heeft 100% gelijk en de gemeente maar dokken

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft niks te maken met voor welke club je bent . Als je psv door de jaren heen hebt gevolg en nu de laayste tijd ook. Weet je gewoon als je logisch nagaat dat het niet klopt . Dat ze ergens een potje hebben gehad /geleend

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe je het ook bekijkt wat er bij psv gebeurd kan helemaal niet financieel gezien . Het is een gigantische gok die men neemt

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

15 miljoen "Recordsom" ? Ja voor clubs die met de groten willen meedoen en kopiëren wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen