Valentijn Driessen kraakt beleid Mislintat bij Ajax: 'Als je al die kneusjes niet had gehaald...'

30 augustus 2023, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf

Georges Mikautadze verdedigt vanaf deze zomer de clubkleuren van Ajax. Het had naar verluidt ook zomaar zo kunnen zijn dat de spits het shirt van een andere Nederlandse club droeg. Volgens chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen werd hij in het verleden aangeboden bij FC Utrecht.

Dat vertelt Driessen in een video-item voor De Telegraaf. Mikautadze stond de afgelopen jaren onder contract bij FC Metz, dat hem deze zomer voor maximaal twintig miljoen euro verkoopt aan Ajax. Utrecht had de kans om hem eerder al op te pikken. "Ik hoorde dat hij vorig jaar nog bij FC Utrecht is aangeboden. Die club hapte niet toe en dat geldt nu wel voor Ajax", aldus Driessen over Mikautadze, die voor vier jaar gaat tekenen in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Mikautadze wees naar verluidt meerdere topclubs af. Dat bleek later om Tottenham Hotspur, Stade Rennes, Olympique Lyon en een onbekende Italiaanse club gaan. "Dat is dan ineens allemaal Europese top", vervolgt een cynische Driessen. "Dit wordt gespind om deze jongen op een bepaalde manier neer te zetten. En dat geldt ook voor technisch directeur Sven Mislintat. Om te laten zien dat hij echt topspelers koopt. We zullen zien of deze jongen een topspeler is."

"In de tweede Liga doet hij het heel goed, maar ik ken wel meer spitsen. Thomas Verheydt heeft het in de Eerste Divisie ook heel goed gedaan, en Henk Veerman doet het daar ook altijd goed." Mikautadze komt nu naar Amsterdam in plaats van Thiago Almada, die toch te duur leek voor de Amsterdammers. Volgens Driessen een gevolg van een verkeerde strategie op de transfermarkt: "Stel je voor dat je echt topspelers binnenhaalt... Ze hebben natuurlijk gewoon de verkeerde volgorde gevolgd. Ze hadden onze vriend uit Argentinië eerst moeten halen, dat is een topspeler en daaromheen ga je andere spelers halen."

Driessen vervolgt: "Maar wat Ajax doet: die kopen eerst de kneusjes en dan gaan ze kijken naar een topspeler maar dan hebben ze het geld er niet meer voor. Omdat ze geen 25 miljoen willen betalen voor een speler. Maar als je al die kneusjes nou niet had gekocht, dan had je makkelijk 25 miljoen kunnen betalen voor een speler." Presentator Pim Sedee moet nog maar zien of de aankopen die Mislintat tot nu toe deed aan de kwalificatie 'kneusjes' voldoen. "Sommige jongens zullen best wel renderen", geeft Driessen daarop toe, al is hij tot nu toe niet bijster onder de indruk. Maar van een 'hetze' tegen Mislintat is volgens de chef voetbal geen sprake: "Nee, ik voer een hetze tegen de spelers die niet bij Ajax thuishoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wij weten nog niet of deze jongen een topspeler is, wat we wel weten is dat Driessen de slechtste sportverslaggever van Nederland is. Uit zijn mond komt nooit iets positiefs. Een heel triest mannetje.

MiCo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan deze man aanblijven. Heb nog nooit iets goed van hem gezien of gehoord maar wordt zelfs in praatprogramma's uitgenodigd. Zij weten toch ook dat hij alleen maar fabeltjes verkoopt en later weer zijn keutel intrekt.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klopt helemaal ! ! !

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je nooit een keer positief kunt zijn sterft je geloofwaardigheid heel snel.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij was allang niet meer positief, alleen omdat hij niet meer welkom is bij Ajax. Zij geloofwaardigheid is allang ten dode opgeschreven nu we er daar geen last meer van hebben. Is maar heel goed ook ! ! !

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een riool journalistiek van Driessen. Henk van der Meijden is er niks bij vergeleken. Misselijk mannetje.

xSander
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom klik ik eigenlijk nog op dit soort 'nieuws'? Ik erger me al langer aan Trieste Driessen, die werkelijk nooit iets positiefs kan zeggen en er altijd met gestrekt been in vliegt op basis van... ja wat? Maar ja, Telegraaf hé. Aan de zijlijn is het makkelijk roepen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valetijn blijft maar schoppen tegen alles van ajax Wordt tijd dat die man wat anders gaat doen vissen biljarten of zo

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je mensen 'kneusjes' gaat noemen stop ik echt meteen met lezen. Ordinaire praat.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driessen straks krijg je nog een hartaanval met je druk te maken met ajax zwart te maken met je jou riool journalistieke af stukken schrijven!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wie wil dat Driessen geen negatieven stukken meer schrijf over ajax en een ban krijg in de ajax ARENA? zet een (JA) als je er mee eens ben,. (JA)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen