Werk aan de winkel voor Feyenoord: debutant redt in de blessuretijd een punt tegen Sparta

20 augustus 2023, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord is zondagmiddag ternauwernood ontsnapt aan de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Sparta stevende op eigen veld lang af op een 2-1 overwinning, maar de landskampioen kwam in de blessuretijd toch nog op gelijke hoogte: 2-2. Debutant Leo Sauer bezorgde Feyenoord een punt.

Waar het in het afgelopen seizoen op veel momenten absoluut niet tegenzat voor Feyenoord, zijn er in de eerste weken van het nieuwe seizoen meteen al serieuze kopzorgen voor de landskampioen. Na de 1-0 nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal volgde in het eerste competitieduel met Fortuna Sittard een teleurstellend 0-0 gelijkspel en vlak voor de ontmoeting op Het Kasteel kreeg Feyenoord een nieuwe klap. Doelman Justin Bijlow heeft een breuk opgelopen in de pols van zijn linkerhand en staat daardoor meerdere weken aan de kant.

Artikel gaat verder onder video

Arne Slot moest zijn opstelling al noodgedwongen op één positie wijzigen ten opzichte van het thuisduel met Fortuna Sittard: Bart Nieuwkoop was er door een schorsing niet bij en werd vervangen door Thomas Beelen. Timon Wellenreuther verving Bijlow onder de lat, terwijl Quinten Timber op het middenveld de voorkeur kreeg boven Ramiz Zerrouki. Timber was de meest vooruitgeschoven middenvelder, met Mats Wieffer en Calvin Stengs daarachter. Maar ook op Het Kasteel ging het zeker niet van een leien dakje bij Feyenoord.

De landskampioen kwam er in de eerste helft weliswaar een aantal keer doorheen, maar de laatste pass was vaak niet goed. Opvallend was dat Feyenoord-spelers meermaals met hun armen duidelijk maakten dat ze de bal nergens kwijt konden en bijna smeekten om steun van hun teamgenoten. De beste mogelijkheid in de eerste helft was desondanks voor de bezoekers. Stengs kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en had de score moeten openen, maar produceerde slechts een matig rollertje. Sparta gokte nadrukkelijk op de omschakeling, maar was te slordig om Feyenoord serieus in de problemen te brengen. Enkel een afstandsschot van Jonathan de Guzmán dwong Wellenreuther tot een noodzakelijke redding.

Vlak voor rust moest de vervanger van Bijlow alsnóg vissen. De Guzmán slingerde de bal voor en vond Charles-Andreas Brym. Dávid Hancko zat mis en Thomas Beelen liet Brym wel heel makkelijk wegdraaien, waarna hij de bal door Wellenreuther zijn benen schoof: 1-0. Slot meldde zich al regelmatig geïrriteerd langs de zijlijn en moet in de rust zijn ontploft. De coach was duidelijk niet te spreken over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft en voerde aan het begin van de tweede helft twee wijzigingen door: Gernot Trauner en Leo Sauer waren de vervangers van Alireza Jahanbakhsh en Beelen.

Dramatische start van de tweede helft voor Feyenoord

De wijzigingen leidden er echter niet toe dat Feyenoord beter ging voetballen. Integendeel zelfs. De thuisploeg hield de linies kort op elkaar en de ruimtes erg klein, waardoor de bezoekers er niet tot nauwelijks doorheen kwamen. Aan de andere kant lag er een stuk meer ruimte en daar maakte Sparta dankbaar gebruik van, zeker nadat Hancko de bal slordig inleverde. Vito van Crooij sprintte weg en vond Brym, die de bal overtuigend in de verre hoek schoot en zijn tweede van de middag maakte: 2-0.

Slot probeerde met opnieuw twee wissels zijn ploeg nogmaals wakker te schudden. Hij bracht Ayase Ueda en Yankuba Minteh en de invallers leken gezamenlijk voor de aansluitingstreffer te zorgen, ware het niet dat de laatstgenoemde in buitenspelpositie stond. Het schudde de boel wel wakker bij Feyenoord, dat niet veel later alsnog op 2-1 kwam. Santiago Giménez knikte binnen op aangeven van Igor Paixão en bracht de spanning met nog een kwartier te gaan volledig terug. De aansluitingstreffer gaf Feyenoord nieuwe energie, terwijl bij Sparta de krachten begonnen af te nemen. De thuisploeg perste er in de slotfase echter nog twee goede mogelijkheden op de 3-1 uit. Eerst kreeg Pelle Clement dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar snoepte Wellenreuther hem de bal af. Daarna redde de Duitser ook nog op een knal van afstand.

Wellenreuther bleek, zeker niet voor het eerst, goudwaard voor Feyenoord, zeker toen Sauer in de eerste minuut van de blessuretijd zijn ploeg naast Sparta schoot. De jonge aanvaller kreeg de bal via het achterhoofd van Giménez gelukkig voor zijn voeten, maar twijfelde niet: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voortaan dus maar stil over elkaar? 😂

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verstandig denk ik 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag best wel wat zeggen . Maar je moet wel normaal blijven doen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat laatste is vaak ver zoek.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom reageer ik ook niet meer op sommige . Ben daar wel klaar mee. Ik ben hier om wat te lullen over voetbal .

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Swiebertje gtsb over kansen missen gesproken karma en nog iets begreep ik

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vorige week in Amsterdam leedvermaak, gisteravond in Rotterdam en nu weer in Amsterdam. Al is er maar 1 plek waar ze echt tevreden kunnen zijn.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt al valt het best mee in rotterdam . Sommige hier proberen dat beeld te scheppen /woorden in de mond te leggen die niet gezegd zijn . Verder is er een verschil tussen wat jennen ,en ordinair uithalen ,vernederen . Een clubje accounts hier probeert dat en dat is jammer.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat in Heerenveen voor het eerst sinds jaren lekker volhouden joh succes zou weer wel een keer leuk zijn als jullie het volhouden .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een echte kerel reageert wel 😉. Gewoon veelste langzaam de 1e helft . Paixão verantwoordelijk voor de goal ,niet de schuld v beelen . 2e helft beter . Ongelukkig op 2-0 achter . Daarna gevochten en recht getrokken,en zwaar terecht ook . Je ziet net als bij andere teams (ik heb over ajax niks gezegd ) . Dat het jammer is dat we nu al voetballen met de transferwindow open . En dus topteams die niet ingespeeld zijn . Teams als sparta en excelsior etcetc uit is altijd al rottig . Met 10 man in de goal en op de counter . Maar nu dus helemaal als je nog aan het afstemmen bent . Psv heeft mazzel dat het misschien speelt tegen betere team ,maar die wel voetballen . En er dus ruimtes zijn . Al met al teleurgestekd over het resultaat en de slechte 1e helft . Sommige wissels ook een vraagtekend . Maar tevreden over de spirit van de 2e helft . Mooi om te zien dat sauer zich laat zien

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom reageer ik ook niet meer op sommige . Ben daar wel klaar mee. Ik ben hier om wat te lullen over voetbal . Toch ff je eerste zin terug lezen en dan wat hier boven staat en dan ook iets over jennen en uitdagen in je andere tekst klopt niet echt

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oef nu al na 2 wedstrijden heeft de landskampioen al 4 verliespunten. Dit is schrikken.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord in eerste helft en tweede helft ligt te ver uit elkaar . Gek dat een elftal die vorig seizoen grotendeels met elkaar speelde nu zo armetierig voor de dag komt. Gelijkspel is terechte uitslag

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbaljournalisten vinden het heel interessant om de problemen bij Ajax te benadrukken en de aankopen te bekritiseren. PSV en, vooral Feyenoord hebben dezelfde problemen maar daar willen de heren journalisten niets van weten. Terwijl de leegloop bij Feyenoord al 2 maanden gaande is blijven de dames en heren maar uitkramen dat Feyenoord er het beste voor staat. Het valt op de het journaille momenteel hijgend achter Feyenoord aanholt en Ajax de gebeten hond is. Wacht nou gewoon even tot de transferperiode is gesloten, dan pas gaan we zien wie er het beste voor staat. Ik vrees wel met grote vrezen dat we met onze Nederlandse clubs in Europa een moeizaam seizoen tegemoet gaan. Laten we daar maar voorzichtig met onze verwachtingen, ook met de wedstrijden van PSV en Ajax tegen Rangers en Ludogorets.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En we hebben echt niks aan hele tijd naar andere clubs kijken, of dat Ajacieden naar Feyenoord of andersom is. Het punt is wel verdiend al kan je ook wel zeggen dat Feyenoord heel goed wegkwam dat Clement niet gewoon die kans afmaakte (die met alle respect echt afgemaakt had moeten worden), verder op basis van dat in combinatie met Feyenoord dat... vooral laatste 30-35 minuten zeer gevaarlijk was en veel kansen had (het was natuurlijk de rest van de wedstrijd vrij matig).

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Werk aan de winkel voor Feyenoord ha ha geloof dat dat ook voor Ajax en Psv geld hoewel de Ehv naren veel mazzel hebben . je kan er nog geen touw aan vast knopen . Ik vind dat Ajax veel te laat gaan kopen is dus geen ingespeeld team . Feyenoord moet hopen dat er niks meer vertrekt , en Psv ach daar heb ik niks mee ha ha

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ben ik effe blij dat ik alleen maar de samenvatting keek...... wat een pech..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen