Wout Weghorst verlaat Burnley en keert op huurbasis terug in de Bundesliga

9 augustus 2023, 10:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wout Weghorst keert terug in de Bundesliga. De 31-jarige spits verruilt Burnley op huurbasis voor TSG Hoffenheim, zo meldt de Duitse club via de clubkanalen.

Het wordt het tweede Duitse avontuur van Weghorst, die eerder tussen 2018 en 2022 uitkwam voor VfL Wolfsburg. "Ik denk niet dat ik overdrijf als ik deze transfer opmerkelijk en buitengewoon noem. Dat is hij in ieder geval voor ons”, reageert Hoffenheim-directeur Alexander Rosen op de clubsite. "Het feit dat een spits met dit cv en deze opties heeft besloten om naar Hoffenheim te gaan, toont aan dat deze club ook bekende spelers aantrekt", vervolgt hij. "De mensen bij Hoffenheim hebben zich enorm voor mij ingezet en veel waardering getoond. Dat maakte echt indruk op me en het voelt gewoon goed om hier nu te zijn", is de eerste reactie van Weghorst zelf.

Anderhalf jaar geleden stapte de aanvaller over naar Burnley, waar hij weinig indruk maakte. Nadat de club uit de Premier League degradeerde, werd hij verhuurd aan Besiktas. Zijn periode in Turkije duurde slechts een half jaar; de huurperiode afgelopen winter afgebroken zodat Wout Weghorst zich bij het Manchester United van Erik ten Hag kon voegen.

Artikel gaat verder onder video

Weghorst begon goed aan zijn terugkeer in Engeland en was, ondanks dat hij bij weinig doelpunten betrokken was, een door de aanhang van Manchester United gewaardeerde kracht. Naarmate het seizoen vorderde en de doelpunten uitbleven, nam de kritiek op Weghorst toe. Ten Hag maakte richting het einde van het seizoen ook steeds minder gebruik van zijn landgenoot, die deze zomer terugkeerde naar Burnley, zijn eigenlijke werkgever.

De supporters van Burnley waren echter niet vergeten dat Weghorst na de degradatie uit de Premier League met de noorderzon vertrok. Bij zijn rentree werd de Oranje-international uitgejouwd en uitgescholden.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederland, Duitsland,Engeland,Duitsland,Engeland,Duitsland. Wout zou er het heen en weer van krijgen....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen