De Telegraaf weet wanneer Steijn ontslagen gaat worden bij Ajax

29 september 2023, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn houdt het normaliter niet lang meer vol als trainer van Ajax. Hoewel Mike Verweij vindt dat de coach meer steun verdient dan hij momenteel krijgt, weet hij dat het dit weekend al mis kan gaan voor de oefenmeester van de Amsterdammers. Bij een slecht resultaat in Waalwijk, lijkt het direct einde verhaal voor de coach.

Mike Verweij en Valentijn Driessen weten dat de wedstrijd tegen RKC Waalwijk al cruciaal wordt voor Maurice Steijn. “Normaal gesproken zou je zeggen dat hij de tijd krijgt tot de interlandperiode, maar als je zaterdag met dikke cijfers bij RKC Waalwijk eraf gaat, dan ontstaat er een totaal nieuwe dynamiek. Hoe snel dat kan gaan bij Ajax, heb je afgelopen week al gezien”, doelde Driessen in de Kick-Off-podcast op het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat.

Artikel gaat verder onder video

“Ik denk dat die dynamiek al ontstaat als ze gelijk spelen of zelfs als ze winnen, maar met afbraakvoetbal. Als het er écht niet uitziet”, vervolgt Verweij, die denkt dat Steijn het normaliter op zeker niet gaat redden bij Ajax. Ook omdat hij niet langer onbevooroordeeld is ten aanzien van de selectie die door Mislintat is samengesteld. Daarom opperde de ochtendkrant een constructie met Henk ten Cate als diens assistent.

Lees ook: Mike Verweij neemt het op voor Steijn: 'Hij gaat het normaal gesproken niet redden, maar...'

Op de vraag of de wedstrijd tegen RKC Waalwijk al bepalend is voor de toekomst van Steijn, geven beide journalisten volmondig het antwoord ‘ja’ als stelling. Als het resultaat negatief is voor de Amsterdammers, dan lijkt de toekomst van Steijn niet langer in de Johan Cruijff Arena te liggen. "Alleen als Steijn alle wedstrijden wint, dan blijft hij zitten bij Ajax", voorspelde Verweij. Die missie lijkt vrijwel onmogelijk, omdat er een zwaar programma voor de boeg staat.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LudiekInside
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stel dat Steijn ontslagen wordt, wie moet dan het stelletje ongeregeld op het goede pad brengen? Ik snap wel dat je beter 1 trainer kan ontslaan dan 26 contractspelers maar ik zou niet weten wie de huidige trainer moet opvolgen. Zo makkelijk en korte termijn al dat gekrijs van media en fans.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is nu het probleem. Ik was al geen fan van Steijn, zeker niet toen Bosz bij Ajax de trainer kon worden. Die optie is nu helaas voorbij. Nu is de vraag, wie zou hem dan moeten opvolgen? Maduro komt net om de hoek kijken en zou maar net als Heitinga weg weggejaagd kunnen worden. Dat zou echt zonde zijn. De enigste die mij wel goed lijkt voor Ajax, maar die zich waarschijnlijk wel 3x bedenkt dat is Jari Litmanen. Echter had hij er ook veel eerder in kunnen stappen. ik denk dat Ajax snel een trainer moet gaan zoeken, één die bij Ajax past en orde op zaken kan stellen.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zet Frank de Boer voor de groep zonder al die zomer miskopen en Ajax moet eigen jeugd spelers gebruiken

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tuurlijk de televaag weet alles! als het dit weekend ( wat ook gaat gebeuren) mis gaat LIJKT het einde oefening! en dadelijk wordt hij niet ontslagen en zeggen ze we hebben gezegd lijkt maar kan ook volgende wedstrijd zijn!! klote krant dat die nog niet is opgedoekt zeg!!

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn kreeg in totaal 12 spelers in de schoot geworpen, waarvan de meesten op de valreep van de transferperiode. Zie daar dan maar eens een geoliede machine van te maken. Bovendien blijken de meesten ondermaats te zijn. Er wordt inmiddels flink aan de poten van Steijn gezaagd. Echter, de aankopen leveren niet, ook sterkhouders, als Bergwijn, Berghuis, Taylor, Rensch en Brobbey geven niet thuis. Het resultaat zal zijn dat Steijn eruit gaat en zijn opvolger wordt opgezadeld met een vreemdelinglegioen dat nog lang niet is ingespeeld. Welke trainer gaat in dit wespennest plaatsnemen?

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze spelers snel weer verkopen En Ajax moet eigen jeugd spelers gebruiken

gizmax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Telegraaf en Driessen kijken elke dag in hun glazenbol het is alleen maar als dit gebeurd is het einde verhaal voor Steijn de media moet uitschelden met suggereren stelletje droef toeters bahbah

Fitzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De redactie van de telegraaf zal de voetbal bijlage niet lezen denkelijk, anders zouden zij die 2 toppers toch wel een schop onder hun broek geven. Wat deze 2 toppers allemaal in hun krantje schrijven . Driessen bijvoorbeeld: tijdens het laatste WK wist hij tijdens persconferenties op dermate wijze arrogante vragen aan van Gaal te stellen dat er natuurlijk geen normaal antwoord van de coach meer kwam, gewoon om Van Gaal op stang te jagen in plaats van zijn werk te doen. En de laatste weken dat van de Sar bij Ajax werkte kreeg deze zoveel shit over zich heen dat het zomaar kan zijn dat dat heeft bijgedragen dat hij de club heeft verlaten en mede daardoor mogelijk de problemen met zijn gezondheid kreeg. En nu weten de heren ook wanneer Steijn zijn ontslag gaat krijgen. We weten ook wel dat deze wedstrijd tegen RKC cruciaal is maar waarom altijd zo negatief. Laten we de mensen van Ajax hun werk doen en afwachten waar het naar toe gaat net zoals jullie 2 toppers eigenlijk zouden moeten schrijven. namelijk verslag maken van de wedstrijden inplaats van die stomme arrogante praat waar jullie nu op voorhand mee bezig zijn....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen