Derksen: 'Als je vroeger naar Ajax ging, kon je echt goed voetballen. Er spelen nu alleen maar spelers van Willem II'

13 september 2023, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © SBS 6

Johan Derksen heeft tijdens de uitzending van Vandaag Inside zijn ongenoegen geuit over het beleid van Ajax. De analist zet zijn grote vraagtekens achter de visie van technisch directeur Sven Mislintat, die deze zomer met geld smeet om een team samen te stellen. De Snor vreest dat de Amsterdamse club een sombere periode tegemoet gaat.

“Er wordt een Hansworst als technisch directeur benoemd die een hele eigen visie heeft van onbekende spelers met goede statistische gegevens”, begint Derksen. “Die krijgt de vrije hand, die mag miljoenen uitgeven… En dan hebben ze een toezichthouder, Jan van Halst. Niemand in Nederland neemt hem serieus, behalve de raad van commissarissen van Ajax, waar een ziekenhuisdirecteur en een paar dames inzitten”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

Ajax haalde deze transferzomer liefst twaalf nieuwelingen naar de Johan Cruijff ArenA, waarvan een groot deel nog relatief onbekend waren voor de buitenwereld.  “Stel: je koopt er drie, waar je bij voorbaat niet weet of het versterkingen zijn. Dan grijp je als club toch in? Het is nu wel leuk geweest, zeg je dan”, reageert René van der Gijp hierop. “Je moet natuurlijk ook altijd een paar spelers kopen waarvan je weet dat ze er meteen zullen staan”, voegt de oud-voetballer er aan toe. Derksen: “Als je vroeger naar Ajax ging, kon je echt goed voetballen, anders kwam je daarvoor niet voor in aanmerking. Er spelen nou allemaal spelers van Willem II bij Ajax."  

Ajax hervat aanstaande zondag de competitie met de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. Vervolgens speelt de ploeg van Maurice Steijn in de Europa League-groepsfase tegen Olympique Marseille, waarna het drie dagen later bezoek krijgt van landskampioen Feyenoord. “Maurice Steijn moet hierdoor aan een dood paard trekken, het is één groot wanbeleid daar. Ik denk dat na FC Twente-uit heel veel duidelijk wordt. Dan kan na drie wedstrijden het seizoen al over zijn”, voorspelt Derksen een donker scenario.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen heeft helemaal gelijk. Tegenwoordig speelt Ajax erg ver onder de maat, denk wel minimaal 40 procent.

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

‘Dit was Telegraaf tv, goedenavond’. Och och och, wat een sneue trieste vertoning weer. Wat heel veel mensen misschien niet weten is dat De Telegraaf en Talpa onder dezelfde mediagroep vallen, Mediahyis Nederland. Dus wat Vandaag Inside met de praatpop van Valentijn Driessen Johan Derksen doet is niet meer dan op tv de frustraties die de erbij Ajax uit gegooide Verweij en Driessen in De Telegraaf neerkalken op tv na papegaaien.

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu het niet goed gaat met Ajax wordt er min of meer een zwarte piet naar de Telegraaf geschoven. Bij andere kranten zijn het ook geen hosanna verhalen!! Telegraaf is niet meer de officiele mediapartner van Ajax, die is ingeruild voor.... Mediahuis, jawel het blijft onder "dezelfde paraplu" Stop eens met het in de hoek zetten van deze krant. Helaas voor de Ajax supporters, er is in alle realiteit gewoon niets beters te schrijven. Met betere prestaties zullen ook de verhalen weer beter gaan worden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste leuk voor de Willem 2 supporters deze vergelijking. Ajax is met herbouw bezig en misschien lukt het dit seizoen niet helemaal, maar met deze "Willem 2 spelers" zal Ajax voetballend Nederland verbazen, misschien komen in de wintertransfer ook weer nieuwe spelers bij. Mislintat en Steijn moeten de puinhopen van het afgelopen seizoen ruimen. Mislintat moet veel spelers met een beperkt budget aankopen doen. Laat Derksen nou zijn bek en zijn vieze gele snor dicht houden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opbouwen etcetc. 112 mil uitgegeven 🤣🤣🤣🤣.,nog steeds verreweg het meeste uitgegeven . Dan mag je wel wat verwachten en moeten ze gewoon mee doen Derksen heeft gewoon gelijk . Wat v d gijp ook zei je kunt met een paar een risico nemen . Maar je koopt daarbij ook wat jongens die je wel kan inschatten . Nu moet je maar hopen dat het wat is voor 112 mil . Dat kan gewoon niet voor een club als ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt gelijk Maupie, zo goed ? Ga je lekker slapen vannacht ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach gtsbtje, ben je er weer ? Die uitgaven van Ajax houden je voortdurend bezig zie ik aan je reacties. Jouw Ajaxfrustratie en -complex kan je niet onderdrukken, maar ja je bent ook een Feyenoord-die hard, ééntje die al 14 jaar als die hard wachtend op een landskampioenschap is. En doe nou niet alsof Feyenoord al wat betekent, we zullen het wel zien in de komende weken, hou jij je maar met je club bezig, want die miskopen die er rondlopen....... Voor de goede orde ik heb niks tegen Feyenoord, die is een club dat ik graag zie voetballen, maar ik vind jou een misselijke vent vol met jaloezie en nijd. Helaas voor je, Ajax komt snel weer terug en dan zien we verder.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit soort uitspraken zijn te bizar voor woorden. Steijn heeft nog geen 6 dagen met z'n volledige selectie kunnen trainen en sowieso pas één wedstrijd beschikking gehad over een voltallig geheel. Maar de gifbeker zal waarschijnlijk nog een stuk verder leeg moeten. Zie ze tegen Twente, Marseille en Feyenoord nog geen resultaten boeken. Die ploegen zijn simpelweg veel beter ingespeeld op elkaar.

benrooy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik kan makkelijk een rits spelers opnoemen die in t verleden ajax onwaardig waren , neem t gros van 1975 tot 1985 …daar zaten genoeg spelers met minder nivo dan ze nu gekocht hebben

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Benrooy, Ik ook bij PSV en Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen