Felle kritiek op drukke transferzomer bij Ajax: 'Velen zullen door de mand vallen'

16 september 2023, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Aad de Mos is van mening dat Ajax een slechte transferzomer achter de rug heeft. Er vertrokken belangrijke basisspelers uit Amsterdam en technisch directeur Sven Mislintat haalde liefst twaalf nieuwelingen naar de Johan Cruijff ArenA. De Mos vindt dat de Duitser niet goed heeft ingekocht.

"Dit is een hele ongezonde situatie", stelt De Mos in gesprek met Voetbal International. "Als je zoveel spelers weg laat gaan, moet je toch je selectie weer aanvullen. Normaal gesproken koop je spelers die het geheel sterker maken, maar dit zijn allemaal nieuwe spelers die allemaal iets anders gewend zijn. Nu is iedereen vreemdeling. Voor een trainer is dat een hele vervelende situatie. Steijn ziet zelf ook dat het allemaal nog niet geweldig is. Ajax zal zijn gezicht weer moeten tonen en dat gebeurt alleen als er gewonnen wordt."

Artikel gaat verder onder video

Tot op heden hebben de vele aanwinsten nog niet echt kunnen overtuigen in het shirt van Ajax. Dat resulteerde in puntenverlies tegen Excelsior en Fortuna Sittard. De Mos weet dat er bij Ajax weinig tijd is. "Het is allemaal zoeken en duurt te lang, met spelers die voor de eerste keer samen spelen. Velen zullen door de mand vallen. Misschien zijn er spelers die het meteen goed doen, maar alsnog is er geen team. Dan krijg je het tegen iedere ploeg die gestructureerd speelt moeilijk, ook tegen Heracles Almelo en Excelsior."

Als het aan De Mos ligt hoeven we in ieder geval geen rekening te houden met Ajax in de strijd om de landstitel. De recordkampioen speelt nu achtereenvolgens tegen FC Twente (uit) en Feyenoord (thuis). "Nee, Ajax schrijf ik af. Het gaat tussen PSV en Feyenoord. Ik geloof niet meer in Ajax, op basis van wat ik tot nu toe heb gezien. En als ze wel kampioen worden, mogen Mislintat en Steijn er van mij vijf jaar bij krijgen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt heel belangrijk met welk gevoel je een week later thuis tegen Feyenoord speelt."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verwacht eerlijk gezegd alleen iets van Sutalo, volgens mij een top aankoop met Hancko heb je een van de beste centraal duo's. Had meer verwacht van Mikautadze & Forbs (welke ik echt laatste keer aardig vond spelen) Heggheim behoud zijn waarde ook. Feyenoord kon hem voor behoorlijk lager bedrag kopen. Zegt ook iets. Gaaei behoud zn waarde ook, was niet duur. Ajax wordt wel iets te negatief neergezet maar alleen eerst een LB kopen van Antwerpen voor 10 miljoen en daarna een LB bankzitter kopen van Duitse middenmoter voor 8 miljoen is echt raar, Ook als je Wijndal nog hebt gekocht voor 10 miljoen. binnen 1 jaar 28 miljoen uitgeven voor 1 positie in 3 middelmatige spelers. Had Nico teruggehaald voor 4 miljoen. Dan investeer je in kwaliteit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen