Alan Shearer zet Erik ten Hag live op televisie op zijn plek na misplaatst verwijt

25 mei 2024, 19:07   Bijgewerkt: 26 mei 2024, 18:45
Foto: © BBC

Erik ten Hag is van mening dat hij en zijn spelers van Manchester United de afgelopen tijd oneerlijk zijn behandeld door de Engelse media. Dat zei de Nederlandse trainer van de grootmacht na de 1-2 zege op Manchester City in de FA Cup-finale.

United legde zaterdag dankzij doelpunten van Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo beslag op de FA Cup. Ten Hag schoof na afloop voor de camera van de BBC aan bij onder anderen Gary Lineker en Alan Shearer. Lineker vroeg de oefenmeester of hij het ‘gevoel heeft dat hij oneerlijk is behandeld door de media’. “Dat denk ik wel. Zowel het team als ikzelf. Die behandeling was niet goed”, reageerde Ten Hag verwijtend.

Artikel gaat verder onder video

De coach liet vervolgens een stilte vallen, waardoor Shearer zijn kans schoon zag om te reageren: “Het enige wat ik daarop wil zeggen is dat je vandaag een ploeg had met een goede mentaliteit en kwaliteit. Dat is dit seizoen niet altijd het geval geweest. Je zult dus begrijpen waarom we je soms bekritiseerd hebben”, zei de oud-spits, die Ten Hag vervolgens nog eens fijntjes wees op de erbarmelijke prestaties van Manchester United in de Premier League dit seizoen: “Als je elke week dit had laten zien, dan was je niet als achtste geëindigd.”

Ten Hag zocht vervolgens naar excuses om de achtste prestaties in de Premier League te verklaren. “We hadden de spelers niet. Jij hebt gelijk: we hebben niet altijd goed gespeeld, zeker niet. Maar we moesten voortdurend compromissen sluiten. Je kunt dan niet het voetbal spelen dat je wil spelen. Ik zit hier nu twee jaar: ik denk dat ik drie of vier keer gebruik heb kunnen maken van een volledige selectie. Vandaag opnieuw niet”, aldus Ten Hag. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder walgt: ‘Verschrikkelijk, een hele vervelende jongen geworden!’

Jack van Gelder is niet te spreken over het gedrag van een voormalig Ajax-ster.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je kunt zo nagaan waar hij eerst trainer was, en maar janken😭😭😭

Klantenservice
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Voelt een beetje tegenstrijdig. Er wordt gezegd: “Als je elke week dit had laten zien, dan was je niet als achtste geëindigd.”. ETH geeft aan dat dit niet kon: “We hadden de spelers niet. Jij hebt gelijk: we hebben niet altijd goed gespeeld, zeker niet. Maar we moesten voortdurend compromissen sluiten. Je kunt dan niet het voetbal spelen dat je wil spelen. Ik zit hier nu twee jaar: ik denk dat ik drie of vier keer gebruik heb kunnen maken van een volledige selectie. Vandaag opnieuw niet”. Hij geeft aan dat hij dus eigenlijk vandaag dezelfde problemen had als de rest van het seizoen. Maar ondanks dezelfde problemen, kon het nu wel. Dan zou het vandaag ook niet gekund hebben toch? Het helpt niet mee, maar dat mag bij zo'n club nooit de hoofdreden zijn.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Excuustruus Ten Hag

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

We hadden de spelers niet zegt ten hag. Hij heeft gvd voor 1 miljard spelers gehaald die BosKabouter.

FCJel
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het is zo vaak over ajax dna gegaan hier afgelopen dagen; dit is het pur sang. Excuses excuses excuses.

G Schoo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zwakke trainer.

HenkDewinter11
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik weet niet wat ten hag op dit moment met ajax heeft te maken gezien dat ajax wel genoemd word in reacties maar als je met het geld dat hij bij manu heeft kunnen uitgeven geen fatsoenlijke tweede team kan neerzetten is vreemd. Of het klopt wat Radcliffe zei over dat het stadion oud vies en slecht onderhouden was en dat daar geen topsport bedreven kon worden. Nu Radcliffe er geld in heeft zitten zal het volgend seizoen stukken beter gaan hij zet iig al een normale bedrijfsstructuur op en daar begint t al mee.

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van Gaal en Mourinho zijn ook weggestuurd dus aan wie ligt het dan aan de trainers of aan die club? En die analisten kots ik uit die doen zelf niks net als al die praatjesmakers in NL

Jack Santilhano
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mogen die verschrikkelijke cookues uit m'n tablet aub

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen