Niks dan lof voor Farioli bij 69-voudig international: 'Tegen zijn teams verbaasde ik me altijd enorm'

26 mei 2024, 09:58
Foto: © Imago

Ryan Babel denkt dat Francesco Farioli de juiste man is om Ajax weer terug naar de top te brengen. De 69-voudig international zag de Italiaanse trainer meerdere keren van dichtbij als speler in de Turkse Süper Lig.

Farioli was de coach van Karagümrük en Alanyaspor, voordat hij overstap maakte naar het Franse OGC Nice. Tijdens zijn tijd in Turkije speelde Babel ook daar, namelijk bij Galatasaray en Eyüpspor. Daardoor heeft de linksbuiten een goed beeld van de Italiaan. "Ik denk dat hij Ajax voetballend weer op het juiste niveau kan krijgen", zegt hij tegen ESPN. "Ik heb gezien wat hij met middelmatige ploegen heeft gedaan en hij past heel goed bij het Ajax-systeem."

Artikel gaat verder onder video

Babel had in Turkije vier directe ontmoetingen met Farioli en merkte daarin wat de coach in zijn mars heeft. "De spelers in zijn team waren over het algemeen geen topvoetballers, maar hij wist altijd het maximale uit zijn teams te krijgen. Alle spelers wisten hun taken goed uit te voeren: dat laat zien dat het een goede coach is. Tegen zijn teams verbaasde ik mij altijd enorm. Voor ons als topploeg was het moeilijk om druk op hen te krijgen. Ze kwamen er telkens goed uit en vonden de vrije man. Je zag duidelijk dat ze heel goed getraind waren. Iedereen wist waar ze moesten lopen en dat maakte heel veel indruk op ons."

Volgens de 37-jarige voetballer is het nu tijd om de Amsterdamse ploeg terug te krijgen bij de top, met Farioli aan het roer. "Ajax heeft op dit moment een paar moeilijke jaren achter de rug. Het niveau moet vele malen omhoog, maar het positieve daaraan is dat Ajax helemaal opnieuw kan beginnen met bouwen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ryan Babel pffffff. Nu weet ik het zeker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja hoor daar is hij weer Hoogleraar Kringspier Jacoba. Je kunt er de klok op gelijk zetten, nu nog wachten op Rudolfje21, waarvan zijn reactie in een artikel gisteren zo maar verwijderd is (geworden). Ach ja het gaat over Farioli de coach van Ajax, de ploeg waar deze personage en zijn evenbeeld Rudolfje een trauma van hebben.

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Heel erg bedankt voor je informatie Recht voor zijn Raap, vandaar.......ik zal er eens goed op hun schrijfwijze letten. Deze 2 verzieken de normale discussiesfeer over clubs en zorgen voor polarisatie en stemmingmakerij. Met een aantal Ajaxhaters kan ik redelijk goed discussiëren, is geven en nemen, ieder zijn mening en standpunt, maar met respect en binnen de grenzen van het toelaatbare. Ik schreef al eerder dat ik me niets door deze 2 laat welgevallen, zij noodzaken mij om de grenzen van het fatsoen te moeten verleggen, oog om oog tand om tand. Desnoods wordt mijn account door de redactie verwijderd.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nou buurman, zouden ze uw accountje zomaar verwijderen dan? U blijft toch altijd wel binnen de grenzen van fatsoen? Maar om te reageren op het artikel. Ik heb niet zo'n heel hoge pet op van dhr Babel. Geef die Italiaan gewoon het voordeel van de twijfel. Erger dan afgelopen seizoen kan het niet worden. Het blijft een gok

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@Ajeto, Dag buurman, ik heb ook mijn eigen mening en ideeën over Farioli en iedereen weet niet hoe het met Ajax door hem uitpakt.Ook de mening van Babel is zijn mening, maar mijn reactie is direct alleen gericht op die van het eeuwig tot in den treure terugkerende gezeur van die King Jacoba en zijn maatje Rudolf21, alleen maar de grond intrappen, neem de moeiet en volg zijn berichten. Wat Farioli betreft geldt voor alle coaches, spelers, clubs wij zullen het wel zien, ook zeker met Ajax.

Storm
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Niet dat het erg interessant is als Ryan Babel Farioli de lucht inprijst, maar het is wel fijn dat er dus ook mensen zijn die iets positiefs over hem te melden hebben, in plaats van hem al af te serveren voordat hij überhaupt begonnen is. Dus dat is positief. Voor de rest weten we het wel: meteen negatieve dingen roepen is het credo van analisten op tv en de bekende Ajaxbashers hier. Armoedig volk.

Flamingo
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik ken hem niet als trainer, had er ook nog nooit van gehoord. Lees positieve verhalen over hem dus ben benieuwd. Kanttekening blijft natuurlijk wel, vind ik, kan je nog zo’n goede trainer hebben, maar als de selectie niet goed (genoeg) is blijft het lastig. Benieuwd naar de aankomende transferperiode.

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Niemand kent die gast hier . Daarom zijn alle positieve en negatieve verhaaltjes speculeren naar wat je zelf wilt geloven . We gaan het zien met deze trainer . Ik zeg en heb hier al vaker gezegd ,dat het allemaal broos is de hele situatie . En dan bedoel ik de onrustige onduidelijke organisatie ajax . Dat had voor elke coach moeilijk geweest . Maar ik denk dat je bij een ervaren coach iets meer zekerheid had gehad . Maar goed we gaan het zien . Ligt ook aan het feit wat je nu echt kan qua transfers . Dat is ook nog niet heel duidelijk . Wat anderen hier ook beweren . Na wat lol in het begin is het nu wel klaar voor mij . De competitie is leuker en beter als er meer ploegen zijn die goed zijn

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En eergisteren had men nog een zéér positieve beeld en gevoel van hem omdat hijs zich zéér goed lied zien bij de jeugd !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen