Femke Halsema pleit voor grote gevolgen: netten in Johan Cruijff ArenA en mogelijk streep door alle (!) wedstrijden

25 september 2023, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NPO

Femke Halsema heeft maandagavond tijdens Nieuwsuur verteld dat ze van mening is dat er netten moeten komen voor de F-side, de tribune waar de harde kern van Ajax plaatsneemt tijdens thuiswedstrijden. De burgemeester van Amsterdam spreekt schande van het wangedrag van de Ajax-hooligans en geeft aan dat de maat vol is.

De ‘fans’ zorgden er zondagmiddag doelbewust voor om de Klassieker tegen Feyenoord noodgedwongen te laten staken door vuurwerk op het speelveld te gooien. Even later misdroegen honderden hooligans zich opnieuw door de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA te vernielen om vervolgens stennis te schoppen in het Ajax-stadion.

Artikel gaat verder onder video

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat in de Johan Cruijff ArenA en daardoor is de maat vol bij Halsema. “De afspraak is dat er geen vuurwerk in het stadion mag zijn. Dat betekent dat iedereen gefouilleerd moet worden. Blijkbaar, want het is niet de eerste keer, wordt er niet goed gefouilleerd en is er wel vuurwerk in het stadion. Dat kan natuurlijk helemaal niet”, vertelt de burgemeester in eerste instantie.

“Dat betekent dat Ajax in de volgende wedstrijden er in ieder geval voor moet zorgen dat er één op één moet worden gefouilleerd. Maar dat is wat mij betreft niet goed genoeg. Ik vind ook dat bij de F-side netten moeten worden opgehangen. Dit kan gewoon niet meer, het is zó beschamend wat er gister is gebeurd”, gaat Halsema verder.

Streep door alle Ajax-wedstrijden

Als Ajax en de KNVB niet bereid zijn om verdergaande maatregelen te nemen, sluit Halsema niet uit dat zij als burgemeester in actie komt. "Dan moet ik optreden. En ik kan beslissen, om de maatregelen die ik net noemde, op te nemen in de voorwaarden voor een vergunning. Zonder een vergunning mag je namelijk niet spelen. In het aller-aller-alleruiterste geval, kan ik zeggen dat er niet wordt gespeeld. Maar dat is natuurlijk een beslissing die je nooit wil nemen", zegt de burgemeester van Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal leuk en aardig, maar de KNVB moet ook heel snel de protocollen gaan herzien. Op deze manier leg je alle macht bij de idioten die met een paar simpele acties een wedstrijd om zeep kunnen helpen. De wedstrijd stilleggen om één bekertje is sowieso lachwekkend en wordt nergens anders in de wereld gedaan. Er zou eens beter gekeken moeten worden naar de vervolging van de daders zoals in Engeland. Veel langere (of zelfs permanente) stadionsverboden en meldingsplicht. Niet elke keer meteen het excuus dat de politie onderbezet is, maar denken in mogelijkheden.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die meldplicht kan de KNVB niet bepalen, daar heb je de politiek voor nodig. Daar liggen dat soort maatregelen al heel lang te wachten, en met het kabinet wat demissionair is wordt het alleen maar lastiger dat dit of volgend jaar in te kunnen voeren.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kan alleen als denhaag eens wat wetten gaat maken en veranderen . Zodat de politie en justitie wat kunnen . Maarja de regering is ook een puinhoop

Kemi English
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gasten opsporen die verantwoordelijk waren voor het vuurwerk dat vrijdag al in de Arena was, en hard straffen. Nu is het moment om een voorbeeld te stellen, geef de dader(s) 10 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf + een boete van € 100.000, denk je dat er dan veel idioten zullen zijn die zich de vingers willen branden...

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die linkse kwal Halsema wil de verantwoordekijkheid duidelijk afschuiven terwijl dit toch duidelijk een zaak is voor de openbare orde. Het is niet Ajax die moet zorgen voor het fouilleren van mensen, maar de politie van Amsterdam. Halsema is alleen goed voor het neerknuppelen van vreedzame demonstranten van wie hun vrijheden worden ontnomen tijden de covid hoax. Weg met die globalistische linkse madam.

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lol huh? Voor een festival is het toch ook niet de politie die fouilleert Je slaat een beetje door haha

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het fouilleren van de toeschouwers gebeurd altijd door de stewards die bij de club zelf zijn aangenomen (dat wil zeggen, op vrijwillige basis voor alleen een kleine vergoeding). De politie heeft hier niks mee te maken. Die mogen in het openbaar fouilleren maar omdat het stadion 'privé eigendom' is zijn die er zelf verantwoordelijk voor.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je snapt het niet he!! maar als je met een stel fakkels aankomt bij poort en suppoost zegt deze mogen niet binnen maar paar gasten zeggen als deze niet binnen mogen we weten waar jij woont!! die suppoost schijt 7 kleuren en zegt ga maar door! ik weet zeker dat de pis en schijt ook langs jouw benen zou lopen als er een stel van die doorgesnoven gekkos op je afkomen en bedreigen!!

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@familieharbers03 tegen wie heb je het? Want als dat tegen mij is dan heb je het goed fout. Ik ben zelf 5 jaar steward geweest en weet dus waar ik het over heb.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

had het tegen brigges!!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat raaskalt die Halsema. Zij heeft, als hoofd van politie in Amsterdam gefaald. Zij had veel harder moeten laten optreden tegen deze hooligans. Zij had daar de macht toe. Maar zij vertoont hetzelfde gedrag als regering Rutte. Hard optreden tegen demonstranten, die dat volgens de wet mogen. Maar zij die de wet overtreden, alleen met beschuldigende vinger nawijzen

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zou ik een hele goede aktie vinden! maar alle wedstrijden van ajaks dan, dus geen punten meer en degradatie.. schitterend!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen