Johan Derksen: 'Belachelijke aankoop van Ajax, een KKD-speler'

27 september 2023, 22:22
Foto: © ProShots

Johan Derksen is niet onder de indruk van de eerste van de twaalf spelers die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Ajax haalde. Branco van den Boomen kwam transfervrij over van het Franse Toulouse, maar heeft Derksen nog geen moment kunnen overtuigen.

De Ajax-middenvelder wordt woensdagavond, na de zware 0-4 nederlaag in De Klassieker tegen Feyenoord, besproken aan tafel bij Vandaag Inside. René van der Gijp zag Van den Boomen na afloop de media te woord staan: "Die jongen zit er ook bij alsof hij denkt van: je kan wel dingen aan mij vragen, maar wie ben ik in godsnaam om daar antwoord op te geven?", stelt Gijp.

Artikel gaat verder onder video

"Ja, bij Eindhoven hoefde hij nooit een persconferentie te geven", haakt Derksen in. Hij noemt de komst van de oud-speler van onder meer sc Heerenveen en De Graafschap even later "volkomen belachelijk". Dat hij Aja geen cent kostte doet daar niets aan af: "Hij kostte niks, maar volkomen belachelijk want: eerste divisiespeler."

Sinds hij afgelopen zomer tekende in Amsterdam kwam Van den Boomen in alle officiële duels die Ajax speelde aan speelminuten. In de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (3-1 verlies) en het Europa League-duel met Olympique Marseille (3-3 in Amsterdam) deed hij dat als invaller. Tegen Feyenoord gunde Maurice Steijn hem echter weer een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heeft gelijk, wat moeten ze met zo'n klungel.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit is toch te zot voor woorden? Wat kijkt Derksen nog qua voetbal? Die jongen heeft het bij Toulouse in de Ligue 1 (minstens gelijkwaardig aan de Eredivisie) buitengewoon goed gedaan. In deze situatie kun je bij Ajax elk individu wel af gaan branden, maar dat is natuurlijk gewoon pure kul.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Feyenoord had ook belangstelling in hem. Hij heeft het in de Ligue 1 erg goed gedaan en was transfervrij. Ik had wel wat meer van hem verwacht net als van die Kroatische internationals. Dat waren op papier geen gekke aankopen maar ook die vallen tegen

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

hij kan het in ligue 1 goed doen! maar als hij bij een of andere slecht kut elftal komt wat niet draait ga je vanzelf slechter spelen! en als je dit niet snapt heb je zelf nooit hoog gespeeld!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen