Omkoopschandaal rond FC Barcelona: rechter laat gebouwen van scheidsrechters leegtrekken

28 september 2023, 12:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De gebouwen van de Spaanse scheidsrechtersbond zijn onderzocht door justitie. De rechtbank heeft toestemming gegeven om alle gegevens op te halen in het onderzoek dat loopt tegen een mogelijk arbitrageschandaal, waar FC Barcelona bij betrokken is onder de naam Negreira. Het leeghalen van de gebouwen is een volgende stap in die zaak.

Daarover schrijven diverse Spaanse media, waaronder El Confidencial en Marca. De Catalaanse club is in eigen land verwikkeld in een corruptiezaak, waarin er wordt geclaimd dat Barcelona betalingen heeft gedaan aan scheidsrechtersbaas Negreira. De rechter heeft ze inmiddels aangeklaagd en daarbij gaat het om voormalige voorzitters Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell en de oude scheidsrechtersbaas. José María Enríquez Negreira. FC Barcelona zou in zeventien jaar tijd in totaal zo'n 7,5 miljoen euro aan Negreira hebben overgemaakt.

Artikel gaat verder onder video

Op jacht naar nog meer bewijzen voor de beschuldigingen is er dus een inval geweest bij het scheidsrechtskorps. De Guardia Civil heeft de inval bevestigd, waarbij geen arrestaties zijn verricht. Mocht het worden bewezen dat FC Barcelona aan Negreira heeft betaald, dan zal er een flinke straf wachten, omdat het om meer dan corruptie alleen gaat.

Lees ook: Laporta ontkent rol in Negreira-zaak en wijst op concurrent: 'Real heeft altijd de voorkeur gehad'

De club is al aangeklaagd door de rechtbank, maar volgens politiebronnen worden er ook in de komende dagen (nog) geen arrestaties verwacht. De uitleg over de betalingen van FC Barcelona was dat de club diensten zou hebben gebruikt van het bedrijf van de scheidsrechterbaas, DASNIL 95. Volgens de club nam het spelersanalyses af van het bedrijf, en later ook analyses van scheidsrechters die de trainers van de club zouden gebruiken voor hun wedstrijdvoorbereidingen. Deze inval zorgt echter weer voor de nodige speculatie in Spanje rond deze zaak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is sven Mislintat er ook bij betrokken 😄

Pinpon
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De Spaanse Rechter heeft bekendgemaakt dat Neigreira als ambtenaar - dus representant van de overheid - dat het BEVESTIGD is dat er sprake is van OMKOPERIJ door FC BCN. En het gaat verder met hun connecties met de vertegenwoordiger van Unicef in UEFA. Teveel echte internationale politiek - geld mee gemoeid. Er zijn interviews van scheidsrechters die verplicht werden de zoon van Negreira in te huren als "voetbalcoach" - enige coach in de Spaanse voetbalfederatie, lid van FB Barça. En ze vertellen hoe ze gestraft werden met eerste league en internationale competities of zakten. M.a.w. meer loon door hogere competities of minder loon. Negreira hoefde maar langs te komen en zeggen : hey s zien hoe we het doen vandaag. Bcn is een belangrijke team... en ze wisten wat ze moesten doen. En ..die rechters spelen nunog altijd ..en u nog altijd is het schandalig hoe de matchen bestelen worden. Antimadridisme is zo sterk dat het de andere teams, soms ook in favour dankzij de beslissi gen van Negreira, zwijgen. De teams, want de fans die zijn ook aan het reageren. Mensen vragen zich ook af of de titels van Messi eigenlijk wel geldig zijn . Bijna heel zijn prof. Leven in FC BCN . Er zijn 3 rechters die eigendommen gewoon cash hebben betaald. 1 ervan 9 eigendommen waarvan 1 villa van meer dan 800K cash....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen