V/d Gijp ziet nog maar één speler die Oranje kan redden: 'Geen Frenkie, geen Memphis'

29 september 2023, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

In tegenstelling tot de nodige spelers bij het Nederlands elftal verkeert Denzel Dumfries in topvorm. De rechtsback van Internazionale speelde dit seizoen voor club en land acht officiële wedstrijden, waarin hij betrokken was bij zeven doelpunten (twee goals, vijf assists). René van der Gijp ziet Dumfries als de redder van Oranje.

Woensdag maakte Dumfries een fraai openingsdoelpunt voor Inter in de wedstrijd tegen Sassuolo. Hij trok vanaf de rechterkant naar binnen in het strafschopgebied en plaatste de bal nota bene met zijn verkeerde linkerbeen in de verre linkerhoek. Van der Gijp genoot van de beelden, zei hij donderdagavond bij Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

“Het maakt ons niet meer uit dat De Jong en Depay geblesseerd is, dat Van Dijk minder in vorm is… Dumfries!”, riep de analist uit. “Daar moeten we het helemaal van hebben. Gisteren maakte hij weer een doelpunt, dat is toch hartstikke leuk? Goed man. Als we het van de andere spelers moeten hebben, dan kun je het vergeten.”

Dumfries was in de vorige interlandperiode ook al een van de sterren van Oranje. Hij speelde tegen Griekenland (3-0) een hoofdrol bij de voorbereiding van alle doelpunten; formeel kreeg hij twee assists achter zijn naam. Daarna gaf hij ook de assist voor het winnende doelpunt van Wout Weghorst tegen Ierland (1-2). Oranje speelt op 13 oktober tegen Frankrijk en op 16 oktober tegen Griekenland in de EK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

avatar

Waarom krijgen we iedere keer de mening van deze dombo te horen ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen