Verweij vreest dat transfer Sosa topje van de ijsberg is voor Ajax en Mislintat: 'Deksel is nu van de beerput'

22 september 2023, 19:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij leeft binnen Ajax een zekere angst om stappen te ondernemen tegen directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser raakte in opspraak door zijn rol in de transfer van linksback Borna Sosa, maar zijn eventuele ontslag of schorsing zou weleens vergevorderde consequenties kunnen hebben voor andere bestuurders van de Amsterdammers. Ondertussen houdt Verweij er sterk rekening mee dat er nog veel meer zaken boven water zullen komen die Mislintat verder in het nauw kunnen brengen.

In de podcast Kick Off bespreekt Verweij de situatie waarin Ajax zich momenteel bevindt. Hij haalt daarin opnieuw arbeidsrechtadvocaat Joost Quant aan, die eerder deze week in diezelfde krant al zijn licht over de zaak liet schijnen. Verweij: "Hij zegt: schors deze man nou, want als je dat nu niet doet en er komt uit onderzoek van alles naar voren waaruit blijkt dat Mislintat niet deugt, dan wordt het weer heel moeilijk om hem te ontslaan."

Artikel gaat verder onder video

Verweij weet echter wel waarom de directie en Raad van Commissarissen in Amsterdam zich daar voorlopig niet aan durven te branden. "Ajax heeft één groot probleem: dat er een heleboel mensen óf hebben toegekeken en hebben verzuimd wat ze moesten doen, namelijk deze transfers controleren, óf ze hebben aan de zijde van Mislintat meegelopen", zegt Verweij. "En dan heb je het over Jan van Halst en Maurits Hendriks, die zijn net zo fout", benoemt de journalist specifiek de tijdelijk algemeen directeur en chief sports officer van de Amsterdammers. "Kennelijk is er bij Ajax daardoor toch de angst om Mislintat te schorsen, terwijl dat arbeidsrechtelijk een hele normale zaak is als er een onderzoek tegen je loopt", aldus Verweij.

Beerput
Valentijn Driessen vermoedt dat de positie van de Duitser 'sowieso' niet meer te houden is: "Dat heeft niet alleen met deze zaak te maken, maar ook met wat er nog meer aankomt. Over de enorme transferbedragen die voor andere spelers betaald zijn, zoals Chuba Akpom", zegt de chef voetbal, die ook doelman Diant Ramaj aandraagt. "En vergis je niet", valt Verweij hem bij, "de deksel is nu van de beerput afgehaald. Je hebt best nog wel kans dat er nog heel veel bovenkomt. Ik kreeg gisteren alleen al drie tips over dingen die niet zouden deugen bij Ajax en door Mislintat."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij heeft een grote mond en doet net of hij mister Ajax is. Deze opstoker houdt van opruien. Ik hoop dat Ajax hem ooit verbiedt om bij de club te komen. Mike Verweij is erm slang met twee koppen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij de wijsneus.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop dat deze shit snel voorbij is, dat een aantal zelf de biezen pakken, Hoeveel is er door ego's zonder voetbal achtergrond (ook ajax intern) inmiddels, kapot gemaakt. Pas dan kan er weer positief gebouwd worden. Een simpele vraag is namelijk: hoe kunnen deze mensen na deze shit nog samen door een deur? Mijn antwoord, niet

Vaantje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is bizzare dat zgn voetbal chefs , Ajax watchers en analisten , voetballers met naam en toenaam , die helemaal niets te maken hebben met bestuurders van een club. Helemaal afgemaakt worden in de pers. Een voetballer wil voetballen en op z'n hoog mogelijk niveau. Lekker makkelijk competitie is net begonnen.Wanneer houden die gasten op met allemaal onzin te vertegenwoordigen. Vergeet niet dat Ajax afgelopen seizoen al niet in zijn goede doen was. TD en trainer moeten de kans krijgen om dit nieuwe team weer op te bouwen. Ze hadden Overmars nooit moeten laten gaan of iig hem op de achtergrond houden om nieuwe TD in te werken. Al die analysten zijn ook bankzitter geweest . Zij moeten weten hoe dit voelt. De trainer bepaald wie er speelt en niet Chef voetbal , Ajax watcher, of analysten. thats all ..

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik word een beetje zat van al die randzaken die uitvergroot worden. Voor mij als Ajacied zijn de prestaties op het veld belangrijk en ik hoop dat zondag een ommekeer ten goede van de club kan brengen, voor de rest zoeken ze maar met elkaar uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen