'Ajax-aankoop van 8 miljoen euro na één seizoen gelinkt aan overstap naar Italië'

14 juni 2024, 09:51   Bijgewerkt: 14 juni 2024, 10:23
Foto: © Imago

Kenneth Taylor is niet de enige Ajax-speler die in verband wordt gebracht met een overgang naar Napoli. De kampioen van Italië in 2023 zou Borna Sosa eveneens op het lijstje hebben staan. Dat schrijft Il Corriere dello Sport althans. De Kroatische vleugelverdediger maakte vorig jaar nog voor een bedrag van acht miljoen euro de overstap van VfB Stuttgart naar Ajax, maar lijkt na een teleurstellend seizoen in Amsterdam alweer te mogen vertrekken.

Hoewel Ajax een dramatisch seizoen achter de rug heeft, liggen de spelers van de Amsterdammers nog altijd goed in markt. Zo wordt de ontwikkeling van Taylor nauwlettend op de voet gevolgd door Napoli. De Telegraaf meldde een dag na de thuiswedstrijd van Ajax tegen Almere City (3-0) dat Napoli zich had gemeld in Amsterdam voor een transfer van Taylor, maar een vertrek van de middenvelder is vooralsnog onbespreekbaar. De Amsterdamse clubleiding staat er naar alle waarschijnlijkheid anders in wat Sosa betreft. De Kroaat wordt na een zeer teleurstellend jaar alweer in verband gebracht met een vertrek uit de hoofdstad.

Artikel gaat verder onder video

Ajax besloot in de laatste dagen van de voorgaande zomerse transferwindow nog de markt op te gaan voor een vleugelverdediger. Zowel Owen Wijndal als Anass Salah-Eddine werd niet goed genoeg bevonden voor een basisplaats. Toenmalig trainer Maurice Steijn hoopte op de komst van Nicolas Tagliafico, maar technisch directeur Sven Mislintat kwam met Sosa op de proppen. De Kroaat kostte Ajax acht miljoen euro. Sosa verzorgde in zijn eerste wedstrijd weliswaar meteen een assist, maar een succes is het huwelijk met Ajax vooralsnog niet en lijkt het ook niet meer te gaan worden. Hij kwam 25 keer in actie voor de Amsterdammers, goed voor vijf assists.

Sosa bereidt zich momenteel met Kroatië voor op de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland, maar wordt in Italië dus gelinkt aan een overstap naar Napoli. Volgens Il Corriere dello Sport is Sosa een van de opties die op tafel liggen om de selectie van Napoli te versterken. Antonio Conte, de kersverse nieuwe hoofdtrainer van de afgetreden landskampioen, zou de Kroaat zeer waarderen. Naast Sosa noemt Corriere dello Sport ook Vanderson van AS Monaco en Miguel Gutierrez van Girona als opties. Sosa heeft bij Ajax een contract tot medio 2028.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Daley Blind kijkt nog altijd met een pijnlijk gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Er zijn volgens mij nogal wat aanhangers die Taylor graag zien vertrekken maar van mij hoeft hij niet weg. Hoewel hij overduidelijk niet altijd goed speelt heb ik bij hem wel het gevoel dat er meer inzit en dat hij de potentie heeft om goed te kunnen voetballen. Dus sja... Voor de rest: Ajax heeft door de decennia heen een reputatie opgebouwd in Europa en de rest van de wereld die niet opeens teniet is gedaan omdat er 1 of 2 slechte seizoenen zijn geweest. Mensen (clubs) vergeten dat niet en dus blijven ze geinteresseert in spelers van Ajax. Dat is de club's eigen verdienste en dat is knap omdat dat vanaf begin jaren 70 al zo is. Dan heb je het over bijna 55 jaar.

KROTJE
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

@Storm, realistische weergave zonder opsmuk van wat Ajax (nog) is. Ajax samen met PSV zijn nog steeds leidend als het om Nederlands clubvoetbal gaat. Wat Taylor betreft ben ik niet helemaal met je eens, misschien loop ik vooruit met mijn negatief oordeel over hem. AlsTaylor, Sosa verkocht gaan worden dan kan ik weer spelers van mijn lijstje afstrepen, gaat lekker zo naar een nieuw Ajax.

Goku
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Het lijkt wel wat op bingo, wat je aan het spelen bent Krotje

KROTJE
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Goku, ik heb al een paar weken een lijstje van wie ik denk dat Ajax afscheid mag en kan nemen voor mijzelf samengesteld, maar zoals je weet heeft Ajax schijnbaar geen courante spelers te koop, maar blijkbaar stiekem toch wel.

Goku
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Ik heb het gevoel dat Ajax, spelers te vroeg afschrijft na afgelopen seizoen

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Praat me niet over het afgelopen seizoen Goku, zo'n slecht seizoen als Ajax doormaakte is volgens mij echt -uniek- in de hele voetbalwereld. Met moeite 5e, Europa af geserveerd, door een amateurploeg uitgeschakeld, kort maar toch op de 18e plaats beland, als supporter hou je voor elke wedstrijd je hart vast, dus het was niet niks. Gelukkig hadden we nog een Ramay, Brobbey en Akpom.....MAAR nieuw seizoen, andere selectie, nieuwe coach, nieuw beleid, nieuwe opzet, nieuwe kansen en lichte positivisme gloort weer aan de horizon en wie weet hè ?

dilima1966
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ga er maar vanuit dat Sosa minder dan die 8 miljoen weg gaat ik denk zelf dat ajax 5 miljoenen terug ziet van sosa en het is nogal te rustig voor nieuwe spelers ajax loop weer achter de feiten aan met dit elftal gaat het ook een ramp seizoen worden

RATJE72
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Lekker opruimen deze kneuzen

CG
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Zo zien we maar steeds weer dat Ajax wordt leeggekocht. Dat blijft de redenen dat de Europa top niet/nooit gehad wordt. Voor velen klinkt dat wel logisch !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen