Alex Kroes wil drie Ajax-spelers behouden, maar zorgt daarmee voor complete verbijstering

12 juni 2024, 11:48
Foto: © Imago

Technisch directeur Alex Kroes van Ajax wil drie spelers die door Sven Mislintat naar Ajax zijn gehaald behouden, zo weet Ajax-watcher Mike Verweij woensdagochtend te melden in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De rest mag, indien er een goed bod op tafel komt, vertrekken. Valentijn Driessen plaatst zijn vraagtekens bij keuzes die er momenteel door Kroes worden gemaakt in Amsterdam

Verweij weet in de podcast Kick-Off te melden hoe de huidige beleidsbepalers van Ajax aankijken tegen de spelers die de vorig jaar ontslagen technisch directeur Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA heeft gehaald: "Bij Ajax hebben ze de troep die Mislintat heeft gehaald geëvalueerd. De conclusie is dat er van de twaalf spelers die zijn aangetrokken afgelopen zomer drie mogen blijven. En dat zijn: Diant Ramaj, Branco van den Boomen en, je raadt het nooit: Sivert Mannsverk", onthult Verweij. "De rest heeft allemaal het bordje 'te koop' op hun voorhoofd staan", zegt hij over spelers als Josip Sutalo en Borna Sosa en Carlos Forbs.

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax ervoor kiest om Van den Boomen, Mannsverk en Ramaj te behouden, zorgt voor complete verbijstering bij Driessen:  "Het zegt toch ook alles over de huidige beleidsbepalers van Ajax dat deze drie spelers, die geen enkele meerwaarde hebben gehad, mogen blijven. Misschien alleen die keeper", zegt Driessen over Ramaj, die dit seizoen een goede indruk maakte in de Eredivisie. "Van den Boomen heeft geen meerwaarde en daar gaat het uiteindelijk om", gaat de journalist verder met zijn kritiek op de beslissingen van Kroes.

Ook Mannsverk, die dit seizoen in eerste instantie langdurig langs de kant stond wegens een blessure, kan de journalist van De Telegraaf verre van bekoren: "Dat is zogenaamd de nieuwe Frenkie de Jong, maar hij komt in geen velden of wegen in de buurt", stelt Driessen, die als hij het voor het zeggen had bij Ajax ook even had gewacht met het in de markt zetten van Sutalo en Sosa: "Het EK begint zo en wacht eerst even af hoe Sosa en Sutalo het bijvoorbeeld gaan doen. Hierdoor ga je wel twijfelen aan degene die het nu voor het zeggen hebben."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

ze snappen er niks van daaro

KROTJE
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

@balletje, Bij jouw club snappen ze het -altijd- beter ? Niet vergeten dat jullie Te Kloese bij Ajax begon hè schat. Bovendien waarom solliciteer je niet bij Kroes ? Hij zou je adviezen wel heel goed kunnen gebruiken vermoed ik. Niet alleen vanaf de zijlijn naar de door jou gehate Ajax trappen dan, bel Kroes op of stuur hem een mailtje.

Bean
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Kroes of Kloese, beginnen allebei met een K en snappen er niks van. In lampengat zullen ze blij zijn dat de td daar met een S begint.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

En maar wijzen he snotje . Straks weer 😭😭😭 anti ajax dit en dat. Doe verder ook geen voorspellingen . Is niet zo handig als je al jaren verkeerd zit 🤣🤣🤣. Ouwe mislintat ,v praag ,heitinga ,v h schip,steijn ,keizer ,schreuder etcetc fan 🤣🤣

Storm
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Hey betwetertje, moet je niet nog iets melden over dubbele accounts? Clown.

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

@Bean, de S van Stratumseind ?

KROTJE
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

@KTSS-gtsb, Hé hallo grote Ajaxliefhebbertje, je vergeet Van den Herik, Slot, Te Kloese......De Wolf, ha ha ha. Niet weer zo huilen scheet.

gtsb
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Vergeet jezelf ook niet te lijken he .

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

@gtsb, komt goed met het "lijken" (ha ha ha) dommer dan dom, het is to like oelwapper. En jij, niet vergeten je pilletjes in te nemen hè schat ? Ik wist het wel dat jij geen Ajaxhatertje bent, maar ik weet het zeker wel een Ajaxsupporter pur sang, want jij reageert nog steeds op alle artikelen over Ajax.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

De S van Sukkel …

Storm
Link gekopieerd!
  46
  + 1
avatar

Zelfs als een Nederlandse club bij wijze van spreken Mbappé zou contracteren, dan nóg heeft Driessen wat te zanikken.

Copa
Link gekopieerd!
  29
  + 1
avatar

maar beste Valentijn toch, met wie moeten we jou dan vergelijken? Jij bent geen Derkzen, geen Lepeltak, geen Jaap de Groot, geen JB Hilterman al zal je wel niet weten wie deze laatste is. Kijk beste vriend , Misinlat heeft en wie niet trouwens meer verstand van voetbal en spelers dan iedereen die bij de Telegraaf rondloopt. Was Slot bijvoorbeeld de trainer geweest dan zou Misinlat bewierookt zijn. Trouwens hij heeft nu al een andere club. De Telegraaf is verlieslatend, dus zal spoedig verdwijnen, heb jij dan een andere werkgever?

KROTJE
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

@Copa, TOP-reactie.

boyke
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Wanneer stopt nu eens dat gezeik hier om elkaar in de haren te vliegen en clubs maar verwijten te maken. Wanneer gaan we eens heel normaal goed met elkaar om i.o.v. elkaar maar voor rotte appel uitmaken en clubs niet te waarderen zoals ze hun beleid voeren. Waarom dubbele accounts maken om maar kritiek te geven. Dit zijn nu net de raddraaiers hier die alles kapot maken en waardoor clubs problemen in het stadion krijgen. Hier wordt alles verpest en de buitenwereld gaat erin mee en gaat juist tegen dit gedruis averechts werken. Probeer eens gewoon normaal met elkaar om te gaan en niet met die scheldpartijen, nog verwijten nog een hoop onzin (o.a. Bean) te verkopen maar doe eens normaal en maak van FC Update een goede site in plaats van al dat afbrekend gedoe.

Storm
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Dubbele accounts maken is hier technisch helemaal niet mogelijk. Maar daar worden mensen wel onophoudelijk van beschuldigd. Dus dan weet je dat.

KROTJE
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

@Boyke, begin eerst bij jezelf, corrigeer onderling ook die gasten van jouw kant die steeds maar Ajax vernederen EN dat jij ook nog gelooft in die dubbele accounts zegt veel over jezelf (bevooroordeeld !). Vul het klachtenformjlier in en vraag daarmee aan de redactie of Krotje, Storm, Ikjaja, Bean één en de zelfde persoon is, doen. Voor de duidelijkheid zie dit: "balletje rond, ze snappen er niks van daaro" Wie opent als eerste deze reactie ? Een Feyenoorder: balletje rond !!! Graag zelfreflectie !!!

Goku
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Snap alleen niet zo goed om nu al bekend te maken wie er mag vertrekken. Je hebt nog een EK voor de boeg, waar ze de pannen van het dak kunnen spelen. En als het ze niet verkoop zit je met ongemotiveerde spelers, die weten dat Ajax ze liever kwijt is dan rijk. Niet zo slim denk ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

@Goku, net zoals te Kloese weet wat hij doet, weet Kroes ook wat hij doet, voor het overige: zij bijten elkaar niet en het belangrijkste voor mij wat Ajax betreft is dat Kroes cs. alvast gaat voorsorteren op een nieuwe selectie. In de omstandigheden waarin Ajax zich financieel in bevindt is het voor Kroes een hondenbaan. Er kunnen 2 dingen gebeuren of dit seizoen wordt voor Ajax een tegenvaller of een meevaller. Ook voor jou club kunnen rare dingen gebeuren, niets is zeker.

Brigges
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Hij heeft deze keer gelijk. Wacht tot na het EK en neem dan een beslissing. En waarom moet Akpom weg?

Gusa
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Sorry, maar Mannsverk maakte na zijn blessure een hele aardige indruk. Die jongen heeft in zijn eerste wedstrijd één keer een modderfiguur geslagen, maar daar is het wel aardig bij gebleven.

Storm
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Mannsverk mag wat mij betreft best nog wat blijven. Hij heeft goede coaching nodig en dan gaat het vast veel beter. Ramaj is ook gewoon een goede keeper. Van den Boomen heeft idd nog niet veel laten zien, maar het kan zomaar zijn dat hij zich gaat verbeteren. Er kunnen talrijke redenen zijn waarom het met een speler niet gaat zoals je hoopt.

infielder
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Die Valentijn is ook geen goed voorbeeld voor de jeugd

Beukie
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Misschien kan die Driessen eens een keer achter zijn bureau vandaan komen en werkelijk gaan kijken naar de kwaliteit die ze willen verkopen. Daarbij volgens mij is hij nog nooit bij een club gevraagd om zijn expertise of wat dan ook. Gewoon rancuneus omdat de Telegraaf bij Ajax op een zijspoor is gezet, en dat kan dat mannetje niet hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen