FSV Mainz 05 zet Anwar El Ghazi uit de selectie na social posts

17 oktober 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Anwar El Ghazi (28) is dinsdag verbannen uit de A-selectie van FSV Mainz 05. De aanvaller heeft zich op social media uitgelaten over de oorlog tussen Hamas en Israël, waar de Duitse club zich niet in kon vinden. Er is gesproken tussen beide partijen, maar dat leverde 'een verhitte discussie' op, waarna de oud-PSV'er voorlopig is geboycot. Hij zou steun hebben uitgesproken voor Hamas en Palestina.

De Duitse club noemt de uitingen van El Ghazi, die hij inmiddels van zijn sociale kanalen heeft verwijderd, schokkend. "Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten dat al tientallen jaren aan de gang is. Maar de club distantieert zich duidelijk van de inhoud van de post, omdat deze niet hand in hand gaat met de waarden van onze club", staat te lezen in het statement.

Artikel gaat verder onder video

El Ghazi nam het in verschillende social posts op voor Hamas en Palestina. Een standpunt dat voor de Duitse club 'ondraaglijk' is. Hoewel hij de berichten reeds heeft verwijderd en er een gesprek heeft plaatsgevonden met de speler, heeft dat nog niet voor een oplossing gezorgd. Hoelang hij uit de selectie wordt gezet, is niet bekend. Wel staat er in het statement te lezen dat hij in elk geval komend weekend tegen Bayern München geen deel uitmaakt van de selectie.

Lees ook: Mazraoui geeft na ophef in statement tekst en uitleg over steunbetuiging aan Palestina

El Ghazi plaatste afgelopen zondag de posts al, maar er is eerst nog geprobeerd om onderling tot een oplossing te komen. Dat is ondanks 'uitvoerige gesprekken' niet gelukt, waardoor dit besluit is genomen. El Ghazi tekende enkele weken geleden bij de nummer voorlaatst van de Bundesliga, maar kwam na zijn vertrek bij PSV nog niet in actie voor die club. Dinsdag was hij ook niet aanwezig op de training, waardoor zijn debuut vermoedelijk nog even zal duren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

anwar el gaza

Johnny Van Kampen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klop

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan ook je bek houden. Als El Ghazi zich uitspreekt als liefhebber van Hamas of de SS dan is het correct dat hij uit de selectie verwijderd wordt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat hem lekker in Marokko of in Gaza voetballen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

I.p.v. SS moet IS zijn Bromsnor.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een utopie en naief om te denken dat alleen El Ghazi pro Hamas en pro Palestina is. Er zijn al meerdere bekende Moslim spelers die het barbaarse geweld door Hamas niet afkeuren. Ik denk dat er geen moslim is die het Barbaarse optreden van Hamas afkeurt. Maar ja, in west Europa os men oh zo naief.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is overduidelijk dat de domme Nederlander niet weet dat Palestina vrijwel geheel is ingepikt door de joden en dat Israël een gestolen staat is, van de Palestijnen dus. Maar je mag tegenwoordig niks meer zeggen over die criminele zionisten die de hele wereld controleren. Slaap lekker verder.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij kent de geschiedenis niet. Je hebt de klok alleen maar horen luiden .

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De meeste die iets roepen dat Israël dat land heeft gestolen roepen dat zonder zich in de geschiedenis te hebben verdiept. Pure meningsvorming o.b.v. emotie, millieu gerelateerd of aanhang religie. Prima reactie. 👍🏼

Eindje82
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brigges jij snapt het . De joden zijn niet heilig en zielig. Maar velen denken dat de palestijnen de boos doener zijn . Dat komt door dat ze in het nieuws of op het internet zo worden neer gezet. Zo denk ik erover en dit is mijn mening

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus jij keurt het terreur van de palestijnen goed

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nuance Brigges, de huidige situatie vanaf 1948 is het gevolg van het falen van de Britten + het "Westen", zoals overal en elders in de wereld destijds. De koloniale mogendheden krijgen nu direct of indirect de verrekening met terugwerkende kracht terug. Brigges, ik heb moeite met de aanduiding Joden, je kunt beter spreken over de Staat Israël en de Israëliers, trouwens de conservatieven en de confessionelen, kolonisten in de Westbank zij zijn het ergst en decennialang de oorzaak van haat onder de Palestijnen. Vervolgens moet je een onderscheid kunnen maken tussen de Sefardische (bovenlaag) afkomstig uit Spanje/Portugal en de Asjkenazische joden uit Oost-Europa en de groep uit Noord-Afrika en Jemen (Mizrachi), de (middenlaag), de Druzen, Bedoeienen en de importjoden die uit Etiophië afkomstig zijn (nodig voor het Israelische leger versterken) en Arameeërs: Jezus sprak Aramees. Ook moet er onderscheid gemaakt worden tussen progressieve, sociale, liberale joden en conservatieven (vaak kolonisten genoemd). Je kunt het beste spreken van personen met een Joodse achtergrond en niet als Derksen zo maar "de Joden" riep, want dan scheer je alle joden over één kam, dom hij lult maar wat en weet niet genoeg. Onderschat ook niet de rol van de personen met een Joodse achtergrond voor b.v. de wereldpolitiek : Kissinger, Albright, Blinken, Abramovic en al die oligarchen rond Putin en voor de wetenschap: Einstein en andere vlakken van de samenleving, ook in ons land. Ons land heeft veel aan de personen met een Joodse achtergrond, nu nog: wetenschap, medische zorg, handel, economie en nog meer. Ik zelf ben niet van Joodse oorsprong eerder hier uit de klei getrokken, maar in mijn sociale en werkzame leven heb ik veel contact met veel groepen van verschillende bevolkingsachtergrond en dan leer je elkaar beter kennen en steek je wat op van de verhoudingen in de wereld, geen tunnelvisie dus. O ja Ajax is mijn favoriete club.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vraagt niemand zich af waarom alle moslims in de wereld achter de palestijnen ataan

Naim Gashi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idioten,mensen mogen niks zegen,al 70 jaar teror aan Palestijnse volk,en niemand doet niks. Schaamte.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand doet niks is een dubbele ontkenning, oftewel een bevestiging. Niet het Palestijnse volk, maar terreurorganisatie Hamas uit de regio de Gaza is hier de boosdoener ( en dan druk ik me nog mild uit).

ArievanRijn23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schijnen nog wat mensen verschil tussen Palestijnen en Hamas niet te kennen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen