Hedwiges Maduro kondigt veranderingen aan bij Ajax voor treffen met PSV

27 oktober 2023, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica

Hedwiges Maduro gaat ook tegen PSV komend weekend veranderingen doorvoeren bij Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers paste zijn manier van spelen donderdagavond duidelijk aan tegen Brighton & Hove Albion en zal dat vermoedelijk dit weekend in Eindhoven ook gaan doen. Ook noemde hij iets dat anders was dan onder Maurice Steijn en legde uit waarom.

In gesprek met Noa Vahle bij Veronica ging Maduro in op de nederlaag in de Europa League tegen Brighton & Hove Albion. “Er is bijna geen enkele ploeg in de wereld speelt zoals Brighton doet”, zei Maduro na de 2-0 nederlaag in de groepsfase van de Europa League. “Daar zijn we realistisch in geweest en we hebben ons een beetje op aangepast.”

Artikel gaat verder onder video

“De ruimtes waren veel compacter dan normaal”, doelde Maduro op de duels onder zijn voorganger Steijn. “Het plan hebben we daarom wel gevolgd, maar net voor rust een goal tegenkrijgen... Dan moet je wat naar voren en dat willen zij juist.” In balbezit moet het echter wel beter tegen PSV, weet de oefenmeester. “Het naar voren draaien en naar voren spelen, dat moet er beter inkomen.”

Maduro deed donderdagavond een aantal dingen duidelijk anders dan voorganger Steijn, met wie hij nog samengewerkt heeft. “Dat is de visie van de hoofdcoach. Die moet dominant zijn en de beslissing nemen, maar uiteindelijk doen we het samen. (…) Je hebt allemaal een mening, maar je maakt een plan en dat voer je uit. We hebben een ander plan gekozen, ook omdat Brighton & Hove Albion heel sterk was.” Daarmee kondigde hij aan dat Ajax tegen PSV vermoedelijk weer anders voor de dag zal komen dit weekend.

Moet Ajax zich aanpassen tegen PSV?

Laden...
1122 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat dit enge mannetje keihard onderuit gaat en dat hij dan meteen een enkele reis Almere krijgt.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Matige coach ruilen voor een matige coach.... Oja verschil heeft Ajax-dna. Steijn heeft nuets gepresenteerd en van het Schip ook niet snap ook nuet waarom jullie zo optimistisch zijn? Kan het weer verkeert zien...

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima! Ga elke wedstrijd maar anders aanpakken! Geniaal he die man.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wereld top brighton, wat een clown

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die gaan er tegen pisve verdomd hard af! ik verwacht zeker een 5 a 6-0 als het niet meer is! en dan kan maduro meteen zijn spullen pakken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen