Jude Bellingham treedt in voetsporen van Matthijs de Ligt: Xavi Simons valt buiten top vijf

30 oktober 2023, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Jude Bellingham heeft maandagavond de Kopa Trophy gewonnen. Dit is de prijs die het grootste talent van het afgelopen jaar ontvangt tijdens de Ballon d’Or-ceremonie. Eden Hazard was in Parijs aanwezig om Bellingham de prestigieuze prijs uit te reiken.

Daarmee troeft de Engelsman, die afgelopen seizoen de landstitel misliep met Borussia Dortmund, onder meer Xavi Simons af. De Nederlander maakte kans op de Kopa Trophy, maar eindigde als nummer zes. Jamal Musiala (Bayern München), Pedri, Gavi (FC Barcelona) en Eduardo Camavinga (Real Madrid) waren de grootste concurrenten van uiteindelijke winnaar Bellingham.

Artikel gaat verder onder video

De Kopa Trophy werd vier jaar geleden gewonnen door Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger had in dienst van Ajax, waarmee hij de halve finale van de Champions League bereikte, een droomseizoen achter de rug. Pedri won in 2021 de prijs en Gavi werd vorig jaar de winnaar van de Kopa Trophy.

De Kopa Trophy is hoogstwaarschijnlijk niet de enige prestigieuze prijs die Bellingham aan zijn palmares kan toevoegen. Marca wist dat de twintigjarige sterspeler van Real Madrid over ruim een maand de Golden Boy-verkiezing gaat winnen.

De top negen van de Kopa Trophy

Jude Bellingham

Jamal Musiala

Pedri

Eduardo Camavinga

Gavi

Xavi Simons

Alejandro Balde

Antonio Silva

Rasmus Hojlund

Elye Wahi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen