Golden Boy-winnaar lekt uit: verkiezing 'met overmacht' voor jonge wereldster

29 oktober 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jude Bellingham wordt over ruim een maand gekroond tot grootste talent van de wereld, zo weet Marca. De twintigjarige sterspeler van Real Madrid zou de Golden Boy-verkiezing van Tuttosport met overmacht hebben gewonnen en kan de prestigieuze award op 4 december ophalen.

Voor de Golden Boy Award wordt gestemd door een panel van internationale journalisten. De stemming is vertrouwelijk, maar Marca weet al te melden dat Bellingham bovenaan is geëindigd. Daarnaast lijkt hij ook de zogeheten Golden Boy Web Award te winnen, een prijs waarvan de winnaar wordt bepaald door een publieksstemming. In die publieksstemming gaat Bellingham aan kop, wat hij mede te danken heeft aan fans van zangeres Taylor Swift.

Artikel gaat verder onder video

De Golden Boy Award wordt toegekend aan een speler van maximaal 21 jaar, op basis van prestaties in een kalenderjaar (twee seizoenshelften van twee verschillende seizoenen). Bellingham blonk vorig seizoen uit bij Borussia Dortmund en verdiende een transfer naar Real Madrid, waarvoor hij dertien doelpunten maakte en drie assists gaf in dertien officiële wedstrijden. Zaterdag besliste hij met een dubbelslag nog het duel met FC Barcelona (1-2).

Bellingham zou de verkiezing onder internationale journalisten 'met overmacht' hebben gewonnen en wordt de eerste Real Madrid-speler ooit die de prijs ontvangt. In 2022 en 2021 eindigde hij als tweede in de verkiezing, achter respectievelijk Gavi en Pedri (beiden van Barcelona). Overigens zal Bellingham op het Gouden Bal-gala van maandagavond óók gekroond worden tot grootste talent: hij ontvangt waarschijnlijk de Kopa Trofee van France Football.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen