Luuk de Jong eerlijk na gelijkspel: 'Gelukkig werden die niet allemaal afgestraft'

3 oktober 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Luuk de Jong is zich ervan bewust dat PSV de wedstrijd tegen Sevilla zomaar had kunnen verliezen. De Eindhovenaren knokten zich tegen de Spanjaarden tot twee keer toe van een achterstand en stapten met een puntje van het eigen veld af. PSV kreeg kort na de 1-1 alweer de 1-2 tegen in Eindhoven.

"Natuurlijk is het voetbal, maar je moet dan goed staan met elkaar en zorgen dat je niet meteen een tegendoelpunt krijgt", stelde De Jong in gesprek met Ziggo Sport. "Dan is alles waar je voor gestreden hebt weer weg. Gelukkig blijven we erin geloven en maken we nog de 2-2. Dat was gezien het spelbeeld wel het meest terecht. Maar je kan ook zomaar verliezen door hun slimmigheidjes. Zij loeren op die kleine momentjes dat wij een foutje maken. Gelukkig werden die niet allemaal afgestraft."

Artikel gaat verder onder video

De 1-2 van Youssef En-Nesyri viel nog geen minuut na de gelijkmaker van De Jong. "Ik moet zeggen, het was een goede voorzet en een goede goal. Dat is moeilijk te verdedigen. Maar degene die de bal krijgt om de voorzet te geven, dat mag zeker niet gebeuren. Daar moeten we scherper op zijn met elkaar", aldus De Jong, die het gelijkspel koestert. "We zijn zeker blij dat we een punt hebben gehaald, maar deze thuiswedstrijd hadden we graag gewonnen. Alles staat nog dicht bij elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Sevilla/PSV een bokswedstrijd is dan wint Sevilla dik op punten. PSV speelde voor hun kunnen goed, maar alleen in de ED zou zoals Peter Bosz zei: "kom je daar mee weg". Droevig om te zien dat het verschil in doelmatig- en doeltreffendheid tussen de nr. 15 van La Liga en de nr. 2 van de ED erg groot is. Noa Lang, Bakayoko, De Jong kwamen niet door de verdediging van Sevilla en ze werden telkens kaltgestellt. Veerman zakte door het ijs en bewijst voor de zoveelste keer, geen Europese top te zijn. De verdediging is net zo goed als die van Ajax, zwak dus. Benitez pakt ook geen punten. Ik genoot zoals altijd van Sevilla (ook in La Liga), bal altijd naar de goede kleur, strakke combinaties in de kleine ruimte, snelle counters, aanvallers met dodelijke precisie. PSV mag zich gelukkig prijzen dat er een lat en een paal in het doel stonden. De strafschop was onterecht. Maar goed gelijkspel is binnen. Lens die door de media vernederend als het lelijke kindje van de groep werd beschreven staat nu bovenaan. Het is een wonder dat PSV vanaf nu winnend van Arsenal, Sevilla en Lens de kwalificatie gaat afsluiten. Zo niet dan is de EL welkom.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen