Uithaal naar Steijn valt verkeerd: 'Oncollegiaal, onprofessioneel en not done'

16 oktober 2023, 07:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De uithaal van Annemieke Zijerveld naar de technische staf van Ajax heeft het nodige losgemaakt. De sportpsycholoog beweerde zondag bij het NPO Radio 1-programma De Perstribune dat Maurice Steijn en zijn assistenten schuldig zijn aan de tegenvallende prestaties van de spelers.

Zijerveld nam in het radioprogramma geen blad voor de mond toen de crisis bij Ajax ter sprake kwam. "Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie zelfs gebroken jongens. Maar in mijn visie gaat het echt fout bij de trainer en de staf. Het gedrag van hen stoort mij eigenlijk het meeste. Ik zie geen leiderschap, geen voortrekkersrol en daar erger ik mij enorm aan als ik naar de bank kijk."

Artikel gaat verder onder video

Hugo Borst vindt dat Zijerveld een lelijke uitglijder heeft gemaakt. "Wat bezielt haar? Annemieke Zijerveld die een ferme mening heeft over het zieltogende Ajax. Niet doen, mevrouw! Dat dacht ik. Nooit doen! Je bent geen insider. Maar het blijkt nog veel erger. Zijerveld kent Maduro goed door hun gezamenlijke periode bij Almere City. Ze spreekt nog met hem. Indirect schendt ze een beroepsgeheim", stelt Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Volgens mij lijdt ze aan een Jezuscomplex en wil ze Ajax redden. De hamvraag in elk geval: is Annemieke Zijerveld publiciteitsgeil, überambitieus of gewoon dom?"

Op X klinkt er ook kritiek op de opvallende teksten van Zijerveld. "Ongekend, hoe oncollegiaal, onprofessioneel en 'not done' dit is. Waarom zou je je in godsnaam in een live-radioprogramma zó vergalopperen?", vraagt iemand zich af. "Lijkt me volledig not done om als psycholoog zo te oordelen over een situatie waar je zelf niet bij betrokken bent", stelt een ander.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RemcoB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het op meerdere vlakken 'fout' wat deze mevrouw gedaan heeft. Met enige trots vertelt zij dat ze Maduro goed kent. En hoe zij zaken met hem bespreekt. Dat zou ze helemaal niet wereldkundig hoeven maken. Ook het feit dat ze zicht zegt te 'ergeren/ irriteren' bevreemd mij zeer. Wat is de basis daarvan? Een psycholoog hoeft zich sowieso niet te 'ergeren/ irriteren' wanneer het situaties betreft waar zij part noch deel aan heeft. Maar dan nog...zij zou zich de vraag moeten stellen waarom zij haar ergernis wereldkundig zou moeten maken. Ze heeft het over 'gebroken spelers'. Dat vind ik nogal een aanname. Laat ze eerst eens met mensen in contact staan en met ze praten. Zoals het een goed psycholoog betaamt.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me hier volledig bij aansluiten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Remco, sinds weken heb ik nog niet eerder zo'n heerlijke reactie gelezen.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsof Maurice Steijn de enige reden is voor het verval van Ajax. Wel wat kort door de bocht van deze mevrouw. Het verval is begonnen met Dicpic Marc Overmars. Dat heb ik meteen voorspeld. Een trainer heeft niet veel invloed op 10 miskopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen