Mike Verweij: 'Louis van Gaal slaat volgende slag en heeft directeur voetbal binnen'

23 oktober 2023, 17:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marijn Beuker is met Ajax tot een akkoord gekomen om in de Johan Cruijff ArenA de nieuwe directeur voetbal te gaan worden. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens de journalist wordt er momenteel alleen nog gesproken over het moment wanneer Beuker in dienst kan treden bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

"Dat is rond", zegt Verweij in de podcast van de krant over de onderhandelingen tussen Ajax en Beuker. Louis van Gaal schoof als adviseur van Ajax de naam van Beuker naar voren, maar was volgens de journalist in Amsterdam de enige persoon die ooit wat van hem had gehoord. Hij gaat bij Ajax een nieuw in te vullen functie bekleden: "Hij wordt directeur voetbal. Hij heeft net als Alex Kroes een opzegtermijn, dus daar wordt nog even mee gestoeid. Dat proberen ze naar voren te halen, want in deze situatie bij Ajax hebben ze natuurlijk het liefst dat hij onmiddellijk begint. Maar hij heeft afspraken met zijn club in Schotland."

Artikel gaat verder onder video

Dat Beuker zo snel mogelijk bij Ajax kan gaan beginnen zou een flinke opsteker zijn, want de Amsterdamse club is druk bezig om de crisissituatie in de verschillende gelederingen aan te pakken. Zo moet Alex Kroes zo snel mogelijk naar Amsterdam komen als algemeen directeur en moet Beuker zo snel mogelijk de nieuwe directeur voetbal worden. Naast hem zou iemand moeten komen die mee zou gaan beslissen over transfers, waar Klaas-Jan Huntelaar volgens Verweij voor in beeld was. De oud-spits kampt echter met een burn-out.

Rol van Klaas-Jan Huntelaar
"Ik denk als Huntelaar samen met Kroes bij die transfers betrokken zou zijn, dat zij dat deel voor hun rekening zouden nemen." Kroes was in zijn periode als algemeen directeur van Go Ahead Eagles ook regelmatig betrokken bij transfers en heeft een verleden als spelersmakelaar. "Maar een burn-out voor Huntelaar...Volgens mij kan dat echt maanden duren, dus ik weet niet hoe dat verder zal gaan", zegt Verweij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo, garanties zijn er niet maar er is voortgang. De competitie duurt nog meer dan de helft. Ajax wordt geen kampioen, het is wel te hopen dat Ajax voor reuring onder de top3/4 kan veroorzaken door ze het leven zuur te maken.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook dat zal niet meevallen, ploegen als GAE en Sparta hebben bewezen aardig te kunnen spelen, die gaan aardig want punten sprokkelen. Twente doet het al helemaal goed. En daar sta je toch al 17 punten op achter. We zijn dan nog niet op de helft, een derde begint toch te naderen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen