Steijn sloeg advies Maduro in de wind: 'Heb ik als assistent vaak aangegeven'

27 oktober 2023, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Ajax - YouTube

Ajax-trainer Hedwiges Maduro houdt zich vast aan een hoopgevende statistiek na zijn met 2-0 verloren debuut op de bank, donderdagavond uit bij Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers kwamen tegen de Engelse subtopper uit op een aantal expected goals (xG) van 1,35. Daarmee deed slechts één tegenstander het dit seizoen verdedigend beter tegen de club van Joël Veltman en Jan Paul van Hecke, zo weet Maduro. Daarnaast lichtte hij nog een tipje van de sluier op over zijn samenwerking met de eerder deze week vertrokken Maurice Steijn.

Op de persconferentie die Ajax een dag na de wedstrijd in de Europa League belegde om vooruit te blikken op de Eredvisie-wedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag, stond Maduro uiteraard nog even stil bij het spel dat Ajax bij zijn vuurdoop op de mat legde in Brighton. "Als je kijkt naar de data, dan heb je 1,35 expected goals (xG) tegen. Volgens mij heeft alleen Manchester City daarop lager gescoord, daaraan kan je wel zien dat dat deel goed was, alleen het aanvallende deel was niet goed genoeg."

Artikel gaat verder onder video

Hoewel het verdedigend dus redelijk snor zat in Engeland, was Ajax aanvallend onmachtig. "Dat heeft ook te maken met de situatie waarin we zitten", meent Maduro. Tegen de koploper uit Eindhoven zal het in dat opzicht dus een stuk beter moeten. "PSV voetbalt voor ons wat Nederlandser, Brighton speelt echt op een unieke manier, waar de hele Premier League moeite mee heeft. Dus daarom gaat de wedstrijd tegen PSV er ook heel anders uitzien dan tegen Brighton", voorspelt de oud-middenvelder.

Maduro nam deze week het stokje over van de maandag weggestuurde trainer Maurice Steijn. Voorafgaand aan zijn debuut kondigde hij al aan een aantal zaken 'anders' te gaan doen dan zijn voorganger, onder wie hij assistent was. Het toverwoord daarbij: compacter verdedigen. Maduro beaamt dat hij dat ook toen Steijn nog in functie was, meerdere keren heeft geopperd: "Als assistent heb ik heel vaak aangegeven dat het compacter moest. Maar niet alleen ik, ook de rest van het team. Ik denk dat het logisch is dat je compact wil spelen, dat is altijd wel een thema geweest." Sinds Steijn het veld heeft moeten ruimen sprak Maduro de Hagenaar niet meer: "Ik heb geen contact meer gehad, en de rest van de staf ook niet. Dat zal in de toekomst denk ik nog wel gebeuren", besloot Maduro het onderwerp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsof Steijn dat zelf ook niet zag Het lukte hem alleen niet Maar Brighton was nou ook niet bepaald in super vorm gisteren.

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu heeft Maduro het allemaal bij het goede eind, en krijgt Stijn een trap na, een echter achterbakse 020 er, die Maduro

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is toch niet nodig, die prikjes onderwater. Jammer.

Gertuz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul met zijn expected goals. Kap met die zelfbevlekking Narcissus, die trok op zijn spiegelbeeld.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met dit soort reacties achteraf, maak je jezelf niet bepaald populair als assistent… Hoor eens hoe Slot over Pusic sprak, hij sprak over iemand die hij vertrouwde en iemand die hem steunde. Kijk hoe onafscheidelijk Cor Pot en Advocaat altijd waren, ik denk dat iedere trainer iemand wil die hem rugdekking geeft.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie toch wat er in de media komt? Leer eens begrijpend lezen; als je in de media je oude trainers afzeikt, lijkt me dat dat geen goed aanzicht is voor andere trainers om je aan te nemen. Aanleiding-conclusie. Daar hoef je niks over te weten over de dynamiek tussen die twee.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tjongejonge die heeft de wijsheid even in pacht.... Brighon gisteren 2 stappen sneller hadden gespeeld was de uitslag grote geweest. Dus conclusie Brighton speelde gisteren gewoon een beroerde wedstrijd. We zullen zondag zien hoeveel verstand Maduro er van heeft met zijn compact spelen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brighton vond het ook best na 2-0 . Ging mensen sparen voor van het weekend . Maduro laat gewoon zijn waren aard zien . En die spelers hebben 0 mentaliteit . Je speelt bij ajax en je laat het af weten omdat de trainer niet jou trainer is ,dan ben je geen prof

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er moet nog heel wat werk verricht worden.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoopgevende statistiek? Hij gaat een 2-0 achterstand verdedigen tegen Fucking Brighton. Wat een laf voetbal. Schande voor het Nederlandse voetbal. Fucking Brighton hahaha hou op. Zo maak je je zelf wel het lachertje van Europa. Dat zijn ze ook maar toch.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen