Woede om één moment van Steven Berghuis: ‘Een schande, wat een slappe hap’

5 oktober 2023, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steven Berghuis zorgde donderdagavond voor verbazing in de blessuretijd van het Europa League-duel van Ajax met AEK Athene (1-1). Ajax kreeg laat in de wedstrijd nog een goede mogelijkheid uit een vrije trap (zie afbeelding hieronder), maar deze werd door Berghuis niet verzilverd. Dat Berghuis de vrije trap nam in plaats van Branco van den Boomen, wordt door veel mensen niet begrepen.

Nadat Nordin Amrabat in de blessuretijd aan de noodrem moest trekken, kreeg Ajax van ruim twintig meter nog één goede mogelijkheid om de wedstrijd in Griekenland toch nog naar zich toe te trekken. Van den Boomen leek de aangewezen kandidaat om zich over de vrije trap te ontfermen, daar de begaafde rechtspoot op dat vlak een behoorlijke reputatie heeft. 

Artikel gaat verder onder video

Van den Boomen scoorde vorige seizoen in dienst van Toulouse één keer uit een directe vrije trap; in het seizoen 2021/22 deed hij dat zelfs drie keer. In zijn gehele loopbaan maakte Van den Boomen negen doelpunten uit een directe vrije trap. Ter vergelijking: Berghuis benutte tot dusver slechts tweemaal een directe vrije trap in zijn carrière, waarvan voor het laatst in het seizoen 2018/19 als speler van Feyenoord tegen FC Emmen. 

Berghuis had echter maling aan de reputatie van Van den Boomen en besloot de vrije trap die in blessuretijd werd toegekend aan Ajax, op te eisen. Dat leverde geen succes op, want de routinier schoot de bal hard in de muur. Dat Berghuis de vrije trap überhaupt opeiste en niet liet aan bijvoorbeeld Van den Boomen, die ook bij de bal stond, zorgt voor verbazing en boosheid bij veel mensen, waaronder journalist Henk Spaan.

© ESPN

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis, zwaar overschatte middelmaat die ook nog geniepige trekjes heeft. Overigens had Steijn hier ook wel in mogen grijpen, laat zich toch wel wegzetten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volkomen eens met de titel van dit artikel. Berghuis wordt storend voor Ajax. Berghuis weg in de winter of op de bank.

Joop Ehv
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Word eens tijd dat dat Berghuis wordt aangesproken op zijn haantjes gedrag, niet normaal alles op eisen en weinig presteren, geeft zijn medespelers totaal geen ruimte om zich te kunnen manifesteren ,o.a Branco v.d. Boomen

George Vdberg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat maurice stein , nu wel de kans moet krijgen ,en dan vind ik dat berghuis eens het karretje moet gaan trekken ,want hij oordeeld dat hij de beste speler van Ajax is en dat kan hij laten zien in de andere wedstrijden , vort paard hij deed dat bij feyenoord ook al en in het Nedelands elftal ook ,Maar viel elke keer door de mand , hij is een middelmatige speler , Jullie zien dat de raad van comisarissen toch niets te betekenen heb, Als er 1 man is die je terug moet halen dan is het Overmars , wan hij red jullie opzeker , en dan hoop je ook op van Gaal ,de beste trainer die wij hebben gehad , Geen Michels geen Cruiff maar van Gaal en overmars , en nu zijn jullie zoveel miljoenen kwijd aan een buitenlanders die jullie nog oplicht ook . En dat te bedenken dat ik een Feyenoorder ben en dat voor een Hagenaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen