Ajax geen hekkensluiter meer: Bergwijn en Akpom maken het verschil tegen FC Volendam

2 november 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Met een 2-0 overwinning op FC Volendam kan Ajax voor het eerst sinds 12 augustus weer drie punten bijschrijven. De Amsterdammers kregen in eigen huis een karrenvracht aan kansen, waaruit Steven Bergwijn en Chuba Akpom de treffers binnenschoten. Daardoor is Ajax niet langer hekkensluiter in de eredivisie.

Nieuwe Ajax-trainer John van ’t Schip kwam met een grote verrassing in de basisopstelling van zijn ploeg. Ar’jany Martha maakte nog geen enkele minuut in het eerste van de Amsterdammers en was tot vorig seizoen rechtsbuiten, maar stond in zijn basisdebuut tegen FC Volendam op de linksbackpositie. Veel verdedigende werk hoefde de de 20-jarige echter niet te verrichten, want de mannen uit Mokum waren vanaf minuut één dominant. Steven Berghuis kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score al snel te openen, maar zijn poging vloog langs het doel van de bezoekers.

Artikel gaat verder onder video

De rechtsbuiten kreeg vervolgens nog enkele grote kansen, maar ook die waren niet aan hem besteed. De bezoekers stelden daar door de nodige onnauwkeurigheden weinig tegenover en waren vooral gedwongen tot verdedigen. Een korte opleving zorgde voor twee kleine plaagstootjes, maar vervolgens was het initiatief weer snel voor Ajax. Ondanks beter verdedigend werk van De Palingboeren bleven de Amsterdammers nog steeds de nodige kansen krijgen. In deze fase was Bergwijn de gevaarlijkste man, maar ook zijn pogingen zorgden niet voor de gewilde voorsprong. Een pegel van de Ajax-aanvoerder teisterde de lat, terwijl kort voor rust de afvallende bal na zijn schot niet besteed was aan Kenneth Taylor.

Na rust was de 26-jarige buitenspeler wel trefzeker. Na een goede kapbeweging schoot hij de bal van dichtbij hard langs de goed keepende Mio Backhaus. Waar de beginfase van de tweede helft nog slordig was, begon nu een ware stormloop op het doel van de Duits-Japanse doelman. Hij wist de pogingen van Brian Brobbey en Anton Gaaei te keren, terwijl een schot van Berghuis en een ongelukkige balaanraking van Benaissa Benamar naast vlogen. Aan de andere kant stond Diant Ramaj eveneens zijn mannetje, toen hij na een enorme Ajax-fout een poging van de vrijstaande Robert Mühren keerde.

Op dat moment was de Amsterdamse Ciáran-imitatie alweer gaan liggen en trok Volendam uit haar schulp. De ploeg van Matthias Kohler gooide alles in de strijd, maar uiteindelijk was het Ajax dat in de slotfase nog een keer tot scoren kwam. Nadat een poging van de ingevallen Chuba Akpom de lat teisterde, kopte de Engelsman de verdiende corner vervolgens binnen. In de ultieme slotfase had hij ook nog de 3-0 op zijn schoen, maar na het omspelen van de keeper teisterde hij de paal. Met de overwinning kan Ajax weer omhoog kijken, terwijl Volendam nu de gedeelde laatste plaats bezet.

Man of the match: Steven Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is maar Volendam, maar het leek weer op voetbal. Leuk voor Akpom dat i gescoord heeft, maar voordat al die Brobbey haters beginnen over een basisplaats.. verse kracht tegen een na 80 minuten kapot gestreden verdediging. Gewoon oke invalbeurt, stond waar die moest staan als spits. Was geen saaie pot.

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die goal van Akpom was wel mooi. Zo zie je ze niet vaak bij Ajax. Die corners van Ajax zijn meestal 0,0 gevaarlijk

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk weer eens Bergwijn gezien. Dat is lang geleden. Berghuis’ en Taylor wel wederom drama. Goed dat ze weer een keer gewonnen hebben al was het verzet van Volendam wel erg pover

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd, maar voetjes op de vloer houden, het is Volendam maar. Maar die jeugdspeler speelde een leuke pot. Dan vraag je toch af welk zooitje het is "geweest" op bestuurders niveau...

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetjes op de vloer in Rotterdam (4e plek)…

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Halsema al gebeld voor de huldiging?🤣

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aboutaleb ook voor 2041 😂😂😂😂😂😊

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft het plan van hun subsidiehooligans toch gewerkt : tegen feyenoord geen genadeloze nederlaag die voorgoed de boeken in gaat (maar slechts 0-4) en daarmee de wedstrijd tegen volendam uitgesteld zodat ze die niet ook meteen zouden verliezen.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en de gevulde envelop van ons voor higler was ook net op tijd binnen voor fc Twente - 010

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We krijgen ze nog thuis die pauper/koopclub. Komt goed.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kingjacobus Dat wordt het één wedstrijd om plek nummer 5 of 6 voor jullie hahaha

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Straalt frustratie uit King Jacobus, rustig gast.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kleuter.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi dat er weer punten gepakt worden, ookal ging er nog steeds een hoop mis. Het is na 1x winnen van Volendam natuurlijk niet opeens allemaal weer op de rit, maar laten we hopen dat ze de goede weg in heb en gezet 🤞🏻

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lek is boven met twee Rotterdammers in de basis. Dat dan weer wel.

RMC Marco de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, de ironie, hè

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja wat een ironie hè dat een coach uit Oost-Nederland de ploeg uit 010 beter leert voetballen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Rotterdammers: tweeling Timber, Noa Lang, Martha en Hato hebben in Amsterdam voetballessen van het hoge niveau dat ze in 010 niet hebben, bijgebracht mogen krijgen, daarom meldden hun ouders ze graag bij De Toekomst aan. Oef wat waren ze blij dat hun kids door Ajax aangenomen werden. Niet zo kinderachtig reageren King Jacobus, be happy.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha. De toekomst is verleden tijd vriend. Koopclub.020. Geef mij maar een paar amsterdammers zei sjaakie. Moet hij het doen met Rotterdammers. Dat doet pijn bij sjaak.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je laat je weer kennen King Jacobus, rustig. Ik begrijp best dat jaloezie en kif moeilijk te onderdrukken zijn. Koopclub betekent dat er genoeg geld is, jij lijkt op die jaloerse buurman die met nijd en onderdrukte verlangen naar de alweer mooie nieuwe auto van je buurman kijkt. Kleingeestig is het wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen