Ajax kijkt in het buitenland naar opvolger John van 't Schip en nieuwe technisch directeur

18 november 2023, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De opvolger van de ontslagen Sven Mislintat moet naar verluidt een buitenlander gaan worden. Dat valt er te lezen in een uitgebreid artikel waarmee Het Parool vrijdagnacht naar buiten kwam. In dat artikel wordt er aandacht besteed aan toekomstig Ajax-bestuurder Alex Kroes.

Een van de belangrijkste taken van Kroes zou het aanstellen van een buitenlandse technisch directeur zijn. Daarnaast zal Kroes, samen met de directeur voetbalzaken, op zoek gaan naar een nieuwe trainer, die vanaf seizoen 2024/2025 het stokje moet overnemen van John van ’t Schip. De kans is aannemelijk dat ook voor die functie ‘buiten Nederland wordt gezocht’, valt er te lezen in Het Parool.

Artikel gaat verder onder video

Roberto de Zerbi, oefenmeester van Brighton & Hove Albion, dient als levende voorbeeld van de Amsterdammers. Eerder schreef Het Parool dat Ajax een soortgelijke trainer zocht als hem. De crisisclub ziet dat ‘de beste’ Nederlandse opties, zoals Arne Slot, Peter Bosz en Erik ten Hag, momenteel niet beschikbaar zijn.

Kroes moet wel nog even wachten totdat hij aan de slag mag bij Ajax. Pas in maart 2024 mag de voetbalbestuurder de overstap maken van AZ naar Ajax. AZ wilde de 49-jarige alleen eerder aan Ajax vrijgeven als Ajax ‘in een overeenkomt belooft nooit meer een speler of medewerker van AZ binnen te halen, aldus ingewijden’, zo viel er te lezen in Het Parool. RvC-voorzitter Michael van Praag vond dit een onbegrijpelijke eis en trok de stekker uit de onderhandelingen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik had eerder al geopperd dat Ajax geen Nederlandse maar een buitenlandse trainer moet aanstellen. Punt 1 er is geen geschikte Nederlandse coach, punt 2 een buitenlandse coach moet maling aan reputaties hebben dus bij wijze van spreken zou hij Berghuis, Bergwijn, Brobbey, Taylor en Rensch moeten aanpakken. Ook wat betreft de nieuwe aankopen zou hij ze moeten schiften. Nieuw gezicht, nieuwe visie, nieuwe lange termijn beleid. In elk geval geen halfzachte coaches zoals Ajax ze de afgelopen jaren voor de ploeg had staan.

Exitium
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Voor je tweede punt heb je niet per se een buitenlandse coach nodig. Ook een Slot of Bosz heeft nooit met die namen te maken gehad en zou dat dus kunnen. Ajax moet gewoon de beste optie pakken, waar die ook vandaan komt.

Kurnia
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Punt 1 Als ze Mislintat niet hadden genomen kon bosz komen punt 2 je moet Een trainer hebben die autoriteit had. Als je Ron jans en streuer had genomen dan had je Een sterke trainer gehad. Een buitelandse trainer kent de wetten niet Van het nederlandse voetbal mits hij Al trainer is geweest bij Een grote club. Misschien Kluivert met bogarde terug Halen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Slot moet zich nog bewijzen, het is nu Hosana, maar ik wil hem in het vervolg van dit seizoen zien presteren en daarna. Slot nu is ongeschikt voor de Bundesliga en de PL. Bosz had eerder ook geen klappen gemaakt, altijd net aan zowel in Duitsland als in Frankrijk niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik denk dat wij een tunnelvisie van Nederlandse trainers hebben. In prestatie zijn ze net aan. Kijk naar Ten Hag nu, binnenkort wordt hij ontslagen is mijn verwachting. De enige trainer die autoriteit heeft was Van Gaal en in het verre verre verleden Michels. De beste optie voor Ajax ligt in het buitenland. Kijk elk weekend maar naar Arteta, Portechinno, Unay Emery, die Griek van The Spurs. Zuid Amerikaanse en Italiaanse coaches zijn ook welkom.

CG
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het lijkt mij het allerbeste om een buitenlandse toptrainer te halen. Is altijd beter dan een Nederlandse trainer. Een trainer als Bos, ten Hag en Slot zijn niet beschikbaar, Dus moeten we (definitief) over de grens kijken. Ook een buitenlandse trainer kan Ajax naar de Europese top brengen !!

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ten Hag is binnen enkele maanden beschikbaar.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ajax is net als ManU te groot voor de eigenzinnige, eigenwijze Ten Hag. De belangen van Ajax op de (middel-) lange termijn analoog aan de ambities zijn veel groter dan een Ten Hag. Wat had Ten Hag bij Ajax met topspelers van toen behalve de halve finale behaald ? Ten Hag is een dictatortje lijkt mij. Hopelijk gaat ook zijn lieveling Onana bij ManU weg.

Nel Braat
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Goede middag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen