Ajax zoekt nieuwe Álvarez: VI noemt twee transfertargets

22 november 2023, 10:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat in de winterse transferperiode de markt op, op zoek naar een opvolger van Edson Álvarez. De Mexicaan werd afgelopen zomer verkocht aan West Ham United en is niet één op één vervangen in de selectie van trainer John van 't Schip, wat in de wintermaanden gerepareerd moet gaan worden.

Dat schrijft Voetbal International in een uitgebreid artikel over de stand van zaken bij de huidige nummer twaalf van de Eredivisie. Ajax is zowel op zoek naar leiderschap en routine als een controleur á la Álvarez die op het middenveld de balans kan bewaken en informeerde in de zomer al naar de mogelijkheden om Azor Matusiwa (Stade Reims) terug te halen. De 25-jarige middenvelder is afkomstig uit de Ajax-jeugd, brak in de Johan Cruijff ArenA nooit door maar belandde na een verhuurperiode bij De Graafschap via FC Groningen bij de Franse club, waar hij nu wekelijks indruk maakt.

Artikel gaat verder onder video

Mogelijk komen de Amsterdammers in de wintermaanden terug voor Matusiwa, maar VI plaatst daar wel wat kanttekeningen bij: "Of hij nu haalbaar is, is de vraag, mocht de speler een wintertransfer zelf al zien zitten. Zijn contract loopt nog tot 2027. Ajax brengt meerdere opties in kaart." Eén van die opties zou Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) zijn, maar de 28-jarige Deen 'lijkt op dit moment te duur voor Ajax', schrijft het weekblad.

Van de Beek
VI zou het daarnaast 'niet vreemd' vinden als Ajax zich in de winter probeert te versterken met Donny van de Beek, die bij Manchester United volledig op een zijspoor is beland en mag vertrekken. Maar ook zijn komst is niet vanzelfsprekend: "Of Van de Beek nu zelf terug wil naar Amsterdam, is nog afwachten en zal afhankelijk zijn van de andere opties. Tegelijkertijd zal Ajax altijd een speler als Van de Beek willen verwelkomen, omdat hij naast kwaliteit en ervaring ook goed ligt bij het publiek. Maar de gewenste balansbewaker op het middenveld is hij dus niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax maakt al jaren de zelfde fouten Spelers voor een habbe krats verkopen en er dan achter komen oja laten we die voor het drie dubbele geld weer terug halen stelletje prutsers lopen daar

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Je kunt je ook afvragen, waarom je ze kan terug kopen... Zie Brobbey, speelde ook niet bij zijn club en terug gehaald en zie presenteert nu ook niets. Het is wat anders als een speler zijn carrière wil afsluiten bij zijn oude club

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax kon veel beter 5 hele goede topspelers halen, dan 12 matige spelers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen