Bas Nijhuis krijgt veeg uit de pan na opmerkelijk moment in duel tussen AZ en FC Volendam

26 november 2023, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marciano Vink is kritisch op scheidsrechter Bas Nijhuis, die in de ogen van de analist van ESPN een overduidelijke overtreding op Riechedly Bazoer liet lopen in de eerste helft. Vervolgens ontstond er een grote kans voor FC Volendam, maar de Palingboeren waren niet nauwkeurig genoeg in de eindfase. Volgens Vink had deze mogelijkheid voor Het Andere Oranje überhaupt nooit mogen ontstaan.

"Dit was een verre bal waar op het einde van de eerste helft Bazoer een duw in de rug krijgt en Nijhuis fluit hier niet voor. Dat vind ik wel vervelend, daar moet je gewoon voor fluiten", zegt Vink. "Hij krijgt een duw in zijn rug als hij probeert de bal af te schermen. Dit kan gewoon de 1-1 betekenen en dan moet hij misschien weer naar het scherm", doelt Vink op een mogelijke ingreep van de videoscheidsrechter (VAR). Dit moet je gewoon gelijk affluiten en dan is er niets aan de hand. Twee handen in zijn rug: fluiten!", is het duidelijke oordeel van de analist van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Nijhuis kreeg de afgelopen weken vaker kritiek, zo ook van journalisten en supporters van Ajax na het optreden van de Tukker tijdens de wedstrijd tussen Almere City en Ajax. Nijhuis gaf de Almeerders in dat duel een strafschop, terwijl de Amsterdamse supporters er ook van overtuigd waren dat Ajax in dat duel een penalty had moeten hebben na een duw in de rug van Kenneth Taylor.

© ESPN
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Nijhuis is echt niet meer geschikt als scheidsrechter. De KNVB kan hem niet meer serieus nemen.

boyke
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Gaat mister Vink die zelf nog nooit een wedstrijd gefloten heeft zich ook al bemoeien met het oordelen en fluiten van scheidsrechters. Dit is niet de eerste keer maar de zoveelste keer van Vink dat hij commentaar heeft op een beslissing goed of slecht. Je bent maar een gewone analist die het voetballen ziet met je eigen visie en niet iedereen deelt jouw visie zoals er dat ook vele niet doen in je praatprogramma's waar je vaak onzin uitkraamt. Als je het dan zo goed weet volg een cursus en zie te bereiken wat Nijhuis presteert of gepresteerd heeft maar dat zal jou niet lukken mister de betweter Vink. En waarom meteen FC Update een andere wedstrijd erbij halen Het gaat toch om AZ-Volendam. Schoenmaker blijf bij je leest en spring niet van de hak op de tak want dan kunnen we er nog wel een wedstrijd bijhalen van 75 jaar terug. Er is geen een scheidsrechter meer goed bij de KNVB in vele ogen. en niet meer rijp om te fluiten en dat geldt ook voor de VAR

JjVA
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Oke dus jij mag hier wel je mening spuien, maar als Vink dat als analist doet, wat zijn werk is, dan moet is z'n muil houden volgens jou? Zie je zelf nou de hypocrisie nou niet in deze post?

KingCrimson
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Jij bent toch ook maar een huis-tuin-en-keuken analist?? En je doet precies hetzelfde. JjVA heeft 100% gelijk. Hypocrietje.

Piet Gerrist, Ede
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wat een lang en dom verhaal van je, Boyke. Elk normaal mens ziet dit als een duw in de rug, dus een overtreding en fluiten.

Rien Linschoten
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Helemaal mee eens Boyke Meneer M Vink dient zelf eerst maar eens zelf een scheidsrechters cursus te gaan volgen om kritiek te mogen hebben op het arbitrage team

BENHURY
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

JjVA
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ja want jij en ik als thuiskijker hebben nooit een mening over de arbitrage... of heb jij wel een KNVB cursus gedaan??? Iets met stuurlui en een wal....

BENHURY
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Bas heeft goed gefloten was niets aan de hand

BENNINK24
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Nog steeds niet duidelijk in Nederlandse voetbal , !!! Die Nijhuis is een waardeloze arbiter, en moet per direct ontslag krijgen als scheidsrechter!!! Maak er maar een koeke bakker van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen