Stevige kritiek op Bas Nijhuis na Almere – Ajax: ‘Hij moet stoppen met fluiten’

13 november 2023, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/ProShots

Mike Verweij heeft in de podcastaflevering van Kick-off uitgehaald naar Bas Nijhuis. De Ajax-watcher van De Telegraaf vindt dat de arbiter geen goede beurt maakte tijdens Almere City – Ajax. Reden hiervoor is de niet gegeven penalty aan Ajax toen Kenneth Taylor werd neergehaald door Peer Koopmeiners.

Koopmeiners kwam met grote snelheid in de rug gelopen van Taylor en werkte de Ajax-middenvelder naar de vlakte. Nijhuis wuifde het moment weg en besloot om de Amsterdammers geen penalty toe te kennen. Een schande, zo vindt Verweij. “Bas Nijhuis moet eigenlijk gewoon stoppen met fluiten”, is de journalist van mening.

Artikel gaat verder onder video

“Het kan niet zo zijn, dat jij in dienst van de KNVB andere regels mag hanteren dan andere scheidsrechters”, begint Verweij, die vervolgens het moment van Taylor en Koopmeiners uitlicht. “Je mag een schouderduw geven, maar je mag niet met je schouder een duw in de rug geven. Dit zijn gewoon niet de regels”, gaat de Ajax-watcher verder.

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende was ook van mening dat Ajax een strafschop is ontnomen tegen Almere City. Koopmeiners zelf reageerde op Instagram ook op het discutabele moment, en was heel stellig over het feit dat hij het geen penalty vond. Op het moment van de geclaimde strafschop, stond het 1-1. Vlak daarna werd het alsnog 1-2, maar dit was niet voldoende voor de winst. Thomas Robinet zette, uitgerekend vanaf de strafschopstip, in de slotminuut de 2-2 op het scorebord.

Moet Bas Nijhuis zijn kaarten inderdaad inleveren?

Laden...
3045 stemmen
Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Nijhuis, niet om Ajax alleen, moet echt stoppen met fluiten. In andere wedstrijden maakte hij ook beslissingsfouten, geen kaarten na grove overtredingen bijvoorbeeld. Nijhuis is het prototype van die Nederlander die zich op een goedkope manier probeert de hardheid in een overtreding te bagatelliseren om de English Style te kopiëren. Elke club komt aan de beurt. Ook zijn publiciteitsgeilheid is erg triest.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ben het helemaal eens , maar hij is wel heel antie ajax. En voor de rest een kwal van een vent.

boyke
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Nijhuis is nog steeds een van de topscheidsrechters die ons land kent. Nee andere zijn beter, ALs je gisteren Kooi had gehad bij AJAX dan was het ook geen strafschop geweest KING en helaas je groot mondje wordt wel heel erg irritant door iedereen die zegt geen strafschop maar een AJAX hater te noemen. Denk dat ik een grotere AJAX fan ben dat jij vermoed en nog wel een met veel normen en waarden die bij jou nog enorm ver weg zijn.

HerwichvanderVegt26
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Nijhuis kan zich beter op zijn tv carrière storten , want het is één van de slechtste scheidsrechter, al kunnen die anderen het ook niet. Kamphuis, Lindhout, van Boekel, Manschot, Kooy, Dieperink en ga zo maar door zit geen enkele kwaliteit in.

KROTJE
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Bas Nijhuis is zo'n goedkope persoonlijkheid. Ik wacht op zijn Carnavalsplaatje, want daar is hij toe in staat. Leg Bas Nijhuis naast Björn Kuipers en dan zie je meteen het verschil. Voor de goede orde ik heb geen bezwaar tegen Carnaval, maar de liedjes moeten ook aan de voor die sound geschikte zangers worden overgelaten.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Niet alleen met fluiten , maar die vervelende kwast moet je gewoon verbannen uit Nederland, wat een kwal is dat zeg !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen