'Kans is groot dat Steven Bergwijn het seizoen niet afmaakt bij Ajax, ook interesse uit Premier League'

5 november 2023, 14:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De kans is groot dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn komende winter gaat vertrekken uit Amsterdam. Volgens de NOS is de huidige nummer vijftien van de Eredivisie bereid de topaankoop van de zomer van 2022 naar Saudi-Arabië te laten vertrekken, mits de club hem 'met niet al te veel verlies' van de hand zou kunnen doen. Er zou naast interesse uit Saudi-Arabië ook veel interesse uit de Premier League zijn voor de buitenspeler.

Ajax trok een kleine anderhalf jaar geleden nog ruim 31 miljoen euro uit om de Oranje-international over te nemen van Tottenham Hotspur. Met zestien treffers in 45 wedstrijden in alle competities beleefde de oud-speler van PSV echter een teleurstellend debuutseizoen in de Johan Cruijff ArenA, waarin Ajax bovendien afscheid nam van trainer Alfred Schreuder en uiteindelijk op een teleurstellende derde plaats eindigde. Daardoor is de club dit seizoen veroordeeld tot Europa League-voetbal, in plaats van deelname aan de veel lucratievere Champions League.

Artikel gaat verder onder video

Deze zomer werd de 26-jarige aanvaller door de nieuwe trainer Maurice Steijn - tot veler verrassing - tot aanvoerder van Ajax gebombardeerd. Ook na het vertrek van Steijn hielden diens opvolgers Hedwiges Maduro en inmiddels John van 't Schip vast aan dat besluit. Onder laatstgenoemde hopen de Amsterdammers zondag een volgende stap uit de degradatiezone te zetten als sc Heerenveen op bezoek komt in Amsterdam.

De NOS weet dat Ajax komende winter hoopt om 'één of twee' spelers met ervaring aan de selectie van Van 't Schip toe te voegen. Daarbij zou een vertrek van een deel van de twaalf aankopen die de eveneens vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Amsterdam haalde financieel kunnen helpen. "Uiteraard bij voorkeur met niet al te veel verlies. Maar dat laatste lijkt moeilijk aangezien veel zomeraankopen voor een bedrag boven de marktwaarde zijn aangetrokken", schrijft de omroep.

Ook Bergwijn, die een jaar eerder naar Amsterdam kwam, zou op de nominatie staan om deze winter te worden verkocht. "Als Ajax, dat 31,25 miljoen euro betaalde voor Bergwijn, hem met niet al te veel verlies kan verkopen, dan is de kans groot dat hij het seizoen niet afmaakt in Amsterdam", weet de NOS. Zijn toekomst zou in dat geval vermoedelijk in Saudi-Arabië komen te liggen: vorige week werd al duidelijk dat het Al-Ettifaq van trainer Steven Gerrard én Georginio Wijnaldum zich zou hebben gemeld in Amsterdam. Overigens schrijft de omroep in het artikel van zondagochtend per abuis dat het om Al-Ittihad gaat, maar linkt daarbij weer naar het eerdere bericht over de belangstelling van Al-Ettifaq.

Interesse uit Premier League

Volgens Fabrizio Romano zou Bergwijn niet alleen in de belangstelling staan van clubs uit Saudi-Arabië, maar ook uit clubs uit de Premier League. Er zouden volgens de doorgaans goed ingevoerde journalist meerdere clubs overwegen om de buitenspeler van Ajax terug te halen naar het hoogste niveau van Engeland.

Reacties

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steven Bergwijn zal niet heel erg gemist worden en de opvolger staat al klaar.

Bertavanti
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoera snel verkopen al was het voor een zak pinda,s deze jongen speelt al anderhalve competitie ver onder de maat en het is onvoorstelbaar dat hij steeds wordt opgesteld

TDjack60
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax slim is dan zullen ze de salarissen van de raad van commissarissen , de directie en de gelden die Mislintat per direct terug moeten halen wegens wan beleid, een bedrijf willens en wetens kapot hebben willen maken en het bedrijf met opzet ernstige schade toe gebracht en met die argumenten kun je wel eens verkomen bij de rechtbank

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen