Al-Ettifaq meldt zich officieel bij Steven Bergwijn, aanvoerder staat open voor vertrek

28 oktober 2023, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steven Bergwijn staat voor een stap naar Saudi-Arabië. Meerdere bronnen melden aan de NOS dat Al-Ettifaq zich officieel heeft gemeld bij de aanvoerder van Ajax. Bergwijn zou zelf niet onwelwillend tegenover een winters vertrek staan.

Bergwijn wordt al langere tijd gelinkt aan een vertrek naar het Midden-Oosten. De aanvaller van Ajax zou volgens berichtgeving van de NOS nu officieel in verband worden gebracht met Al-Ettifaq. Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen was niet bereikbaar voor commentaar, terwijl Ajax zelf niet wilde reageren op het gerucht. Afgelopen zomer onthulde FCUpdate-journalist Mounir Boualin dat er vanuit Saudi-Arabië interesse was voor Steven Bergwijn.

Artikel gaat verder onder video

Al-Ettifaq wordt momenteel gecoacht door Liverpool-icoon Steven Gerrard. Onder zijn leiding staat de Saudische club op de zevende plaats in de competitie. Georginio Wijnaldum speelt sinds de transferzomer ook voor Al-Ettifaq. De Nederlandse middenvelder kwam tot dusverre vijf wedstrijden in actie voor de steenrijke club.

Bergwijn werd in het begin van het seizoen door de inmiddels ontslagen Maurice Steijn uitgeroepen tot aanvoerder van Ajax. Die rol lijkt niet weggelegd voor de vleugelspeler. Bergwijn kent een belabberd seizoen en kan zijn stempel nog niet drukken. In de zomer van 2022 maakte de Amsterdammer voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax.

Moet Ajax Steven Bergwijn laten gaan?

Laden...
1911 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ergens op gehoopt, maar niet direct verwacht dat dit zou kunnen gaan plaatsvinden. Eerst afwachten. Ik vond Bergwijn bij PSV al zo zo. Help me, wie bij Ajax had Steven graag naar Amsterdam willen halen, ik ben het effe kwijt. Ajax gaat de goede richting op, nu nog Taylor, Berghuis, Brobbey en Rensch kwijt raken en enkele mutaties aanbrengen plus een buitenlandse trainer binnen halen dan ik weet zeker dat Ajax weer back aan de top is, misschien niet meteen. Alhoewel, bij de concurrentie zullen ook personeelswisselingen plaatsvinden en worden zij net als Ajax die zijn beste spelers verkocht, zwakker. Hoi hoi hoi. Ik durf er om te wedden dat ik op deze reactie, notabene op een artikel over een Ajaxspeler, boze tegen reacties krijg, omdat men het liefst anders met Ajax ziet gebeuren.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet wat voor straf er op uitlokking staat he ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, in elk geval geen degradatie en morgen een 'keerpunt' misschien ? Ach het blijft een leuk spelletje die reacties op FCUpdown.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk hè alvast een 'verdriet' emoji. Is te verwachten, erg doorzichtig ha ha ha duidelijk van welke kant hij kwam.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is ie al die 'verdrietemoji' , alleen daarom al amuseer ik me telkens, vooral omdat ik weet van welke richting hij komt, ha ha ha.

Moby
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij kunt alleen maar onzin uitkramen en schrijven. Zijn niks anders van jou gewend, nu dus ook weer. Maar toch bedankt voor je bijdrage

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou voor ajax top zijn . Brobbey en berghuis er ook bij . Dan is de wandelclub weg

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat er ook maar iemand bij Ajax deze clown gaat missen. Hoop alleen voor Ajax dat ze er financieel nog wat aan over houden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach het is een bedrijfsrisico en een miskoop kan je altijd overkomen, alleen jammer dat er niet eerder ingegrepen werd.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond Bergwijn voor Ajax geen miskoop....toen! Men heeft alleen veel te veel voor hem betaald, dus in dat kader hoop ik dat ze er wat aan over houden. Dat bedrijfsrisico is al geleden voor 100+ miljoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, Ja die 119 miljoen is een stokpaardje van anti-Ajacieden en wordt tot in het lengte van dagen als argument gebruikt, amusant. Ajax is de rijkste club van Nederland nog steeds EN er kwam 160 miljoen binnen, dus boekhoudkundig is het vet, alleen het sportieve vlak hè. Goh ben je nog niet bekaf van je commentaartjes ? Mag wel hoor ik vind ze wel grappig.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo jammer weer dit. het benoemen mag ook al niet meer dus. Het ligt echt aan jezelf vriend dat je uitgekotst wordt. De groeten aan je ajax kameraadjes.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, dat ik uitgekotst word is een drogreden, het is een goedkope manier om het verlies in een discussie te verbloemen. En denk jij dat het mij interesseert dat ik eventueel uitgekotst word ? Trouwens is er een Uitkotscommissie hier bij FCUpdate ? Kom op ga weg man. Zwak zwak zwak.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zak erin joh, mafkees.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, Dan samen met jou er in zakken wappie, gezellig.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Morgen een keerpunt 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Humor heb je wel Whahaha. Ik zou afbellen zoals gijp al sprak gisteren.Maar een 10-0 zou ook wel leuk zijn natuurlijk.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha ha Feynoord1908, jij heb humor, net als ik die 10-0 afmaakpartij van je club onder Mario Been had, weet je het nog of maar voor het gemak effe vergeten ? Whahaha. O ja, wie is gijp ? Is gijp een naam van een mens en dan zonder Hoofdletter G ? Whahaha.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect krotje, maar Ajax zit echt in een diep dal en je roeptoetert hier zoveel. Dit is een verloren seizoen, maar dit duurt wel even voordat je er bovenop bent. En ik denk dat je de aankomende tijd niet meer in de vijver vist van topaankopen, want persoonlijk denk ik dat er weinig topspelers naar Ajax willen op dit moment.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk naar Feyenoord, die zaten echt diep, onder andere de 10-0 en dat duurde ff voordat ze eruit waren. Blijf er ook bij als de wedstrijd tegen Feyenoord niet werd gestaakt dat het ook zo 0-7 was geworden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Mich, je bent wel sterk met je aannames. Wie wist voordat Slot bij Feyenoord kwam dat Feyenoord door hem met behulp van Dessers zo sterk als nu geworden is ? Niet zo vele analisten, mensen die het zouden moeten weten. Ik roeptoeter hier net zo veel als jij Mich, verlies dat niet uit het oog. Alleen de ondertoon van jouw en je mederoeptoeters is dat Ajax, de grootste en rijkste club van Nederland met de grootste historie, ja die ondertoon is Ajax helemaal de grond in boren op een hooghartige en wat Ajax steeds verweten wordt, arrogante manier. De uitdaging aan jouw club, ik neem aan dat jij Feyenoorder bent, is om de prestaties van Ajax uit 2018/2019 te evenaren, nog niet eens te overtreffen. Wat die topspelers betreft, welke topspelers kocht Feyenoord eigenlijk ? Hancko, Trauner, Aursnes, Gimenez, Zerroucki, Wieffer, Van den Belt, Beelen, Jahanbacks en nog vele andere ? Welke topspelers denk jij willen na dit seizoen naar Feyenoord komen ? Modric, Haller, Reus, Lewandowski, Mudryk, Pesovic, Saka, Salah, Kimmich ? Kom op Mich. Met alle respect Feyenoord is en blijft één van de 3 bekende clubs van Nederland, meer niet.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het volkomen met je eens dat Feyenoord daadwerkelijk geluk heeft gehad met Arne Slot en Dennis te Kloese. En nee Feyenoord heeft geen topspelers gehaald, wel goed gescout en met een goede trainer krijg je een goed team. Het seizoen van Ajax was een topseizoen, maar ik zeg ook niet dat Feyenoord dat evenaart. Hoop dat ze uiteraard wel ver komen. Over de vijver van topspelers bedoel ik dat kaliber niet, misschien verkeerd verwoord. Dat soort spelers gaan ook niet in de eredivisie voetballen, Gotze daar gelaten bij psv. Waar ik uiteindelijk op doel is dat het, denk ik (weer een aanname) niet zo makkelijk is om hier uit te komen. Dan zal er goed gescout moeten worden en moet je weer een goede trainer hebben staan voor de groep. Over de rijkste club van NL, daar heb je gelijk in. Maar vergeet niet dat je hoogstwaarschijnlijk Europees voetbal misloopt en dus behoorlijk wat inkomsten. En hoe staat het er volgend seizoen voor? Eindig je dan wel weer bij de eerste 2/3?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mich, 0-7 is nog te weinig, misschien wel 0-11. Maar het geeft niet, want Ajax zat tijdens die wedstrijd in diepe shit, dat heb je zelf gesignaleerd, dus ? Niet vreemd zo'n uitslag toch ? Weet je wat ik ook wel vreemd vind, dit artikel gaat over Bergwijn, waarom reageren piepels die niks met Ajax te maken (willen) hebben op dit artikel toch ? Ajacieden hebben geen reacties van Ajaxvijanden nodig. Ik reageer nooit op artikelen van andere clubs, check het maar.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok Mich, we komen dichter tot elkaar. Maar feit is dat Ajax in een diep moeras zit, geen uitzicht op kampioenschap, geen Europa in het nieuwe seizoen, maar Ajax gaat zeker niet degraderen en dit is voor een Ajacied op dit moment al dikke winst. Daarnaast Ajax heeft genoeg in kas. Vervolgens topspelers zijn er niet in Nederland en een topspeler als Lang zit al bij PSV en Pavlidis bij AZ. Maar Ajax bewees in het verleden wel spelers als Suarez, Maxwell, Ibrahimovic, Lerby, Arnesen, Litmanen, George, Neres, Antony, Molby binnen te kunnen halen en ze bij Ajax groot te maken. Mich we wachten het af en we wachten ook af hoe ver Feyenoord en PSV komen in de CL. Als Ajacied en jij weet het ook nog die rampwedstrijd tegen de Spurs in de halve finale van Ajax, zo'n wedstrijd kan ook je geliefde club overkomen. Laat ons elkaar niet de tent uit slaan, feit: Ajax heeft het zwaar nu, Feyenootd heeft ondanks de winst op een zwakke Lazio nog geen garantie op vervolg en zo ja dan wordt het pas hard werken tegen de grote jongens. Geldt ook voor PSV hoor.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sluiten we af met het feit dat we in ieder geval dichter bij elkaar komen. Fijne avond!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo Mich, als een ieder op deze manier met elkaar gaan discussiëren dan blijft FCUpdate gezond en fris.

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel jammer dat het bij Bergwijn er niet uit kwam. Hij blijft een hele goede voetballer, maar hij speelt in een verschrikkelijk team.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net als Bergwijn in dat verschrikkelijke Oranje speelt denk ik. Nee juist als Bergwijn de duurste aankoop is moet hij dat verschrikkelijke team effe vooruit trekken. Maar Bergwijn is, pssssst zachtjes laten ze in Saudie Arabië niet horen, is de grootste miskoop van Ajax geweest, gevolgd door Brobbey.

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel goed komen we er toch nog vanaf, hij heeft veel te vaak balverlies en heeft ook veel te veel tijd nodig bij een bal aanname. Dus grote strik erom en weg ermee.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zouden die gasten geen svout hebben of kopen ze alleen op naam? Maar goed 10 tot 15 mil en Berghuis er gratis bij geven...?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat denk je van Berghuis terug naar 010 als vervanger van Pusic dus als assistent van de opvolger van Slot in de winter ?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dhr Slot is een verstandig man, hij neemt liever ontslag dan Berghuis als assistent

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ja dan de opvolger van Slot binnenkort. Toch ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen