Verrassend nieuws uit Amsterdam: clubs uit Saudi-Arabië informeren naar Steven Bergwijn

19 juni 2023, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Verrassend nieuws uit Amsterdam: de kans dat Steven Bergwijn deze zomer alweer vertrekt bij Ajax, is aanwezig. De aanvaller wordt in verband gebracht met een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië, zo weet FCUpdate-journalist Mounir Boualin. Er zijn een aantal clubs die geïnformeerd hebben naar de vleugelspeler van Ajax.

Volgens Boualin is er nog geen sprake van een officieel bod, maar dat kan op korte termijn zomaar gaan gebeuren. Bergwijn verkaste vorige transferzomer voor een recordbedrag van ruim dertig miljoen euro naar Ajax en tekende destijds een contract tot medio 2027. 

Artikel gaat verder onder video

Zoals bekend vertrekken er de laatste tijd veel spelers naar de Saoedische competitie. Voorheen waren het vooral spelers op leeftijd, maar daar komen in de personen van bijvoorbeeld Bergwijn en Hakim Ziyech nu ook relatief jongere namen bij. De grootste reden hiervoor is dat Saudi-Arabië het WK van 2030 wil organiseren en daar alles voor uit de kast wil trekken. Door de komst van jongere spelers wordt die kans op slagen groter.

De oud-speler van PSV en Tottenham Hotspur droeg dit seizoen in 45 wedstrijden het shirt van Ajax. De 27-jarige aanvaller scoorde hierin zestien keer en gaf zes assists. Bergwijn was afgelopen zondag namens het Nederlands elftal trefzeker in de verloren Nations League-troostfinale tegen Italië.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik verwacht niet dat er van zijn kant veel interesse zal zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel goed bericht dit. Snel accoord gaan Ajax, wel niet te veel op verliezen. Bergwijn was (bij Spurs) al einde verhaal, deze gast voegt niks toe, lag en ligt aan zijn zwakke mentaliteit. Zet Simons naast hem, vergelijk dan ga je liever voor Simons. Nu Brobbey, Taylor, Berghuis, Rensch nog en dan wordt Ajax weer groot.

Frank Krishna
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja, waar maken wij ons druk om. Alles draait om geld ! De Arabieren/Olie Sheiks hebben geld en betalen de spelers goed, neem ik aan. Het gaat bij deze lieden niet om de sport, maar om naam en faam. Voetballers als Bergwijn gaan graag naar Saudi-Arabië om het geld !

Malcom
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

27 jaar? Bergwijn is 25 jaar..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen