Mislintat-aankoop houdt Ajax op de been: 'Heeft je twee keer gered van een blamage'

2 november 2023, 21:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Wie dacht dat Ajax na de openingstreffer van Steven Bergwijn definitief afstand zou nemen van FC Volendam, komt bedrogen uit. De bezoekers kregen nadien twee enorme kansen op de gelijkmaker, maar doelman Diant Ramaj houdt de thuisploeg op de been.

Ajax had in de eerste helft al kansen om de score te openen, maar de voorsprong kwam er pas na een klein kwartier spelen in de tweede helft. Bergwijn schoot heerlijk raak en zorgde daarmee voor veel opluchting in de Johan Cruijff ArenA. Maar de ploeg van interim-trainer John van 't Schip is er daarna zeker niet beter op gaan voetballen. Integendeel zelfs. FC Volendam meldde zich tweemaal zeer gevaarlijk voor het Amsterdamse doel. Robert Mühren had na miscommunicatie achterin al de gelijkmaker moeten maken, maar hij stuitte op Ramaj. De Duitse doelman redde niet veel later ook uitstekend op een kopbal van Damon Mirani.

Artikel gaat verder onder video

Ramaj maakte afgelopen zomer de overstap van Eintracht Frankfurt naar Ajax. De Amsterdammers telden een paar miljoen euro voor hem neer. Toen Geronimo Rulli in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd naar de kant ging, kwam echter niet Ramaj maar Jay Gorter binnen de lijnen. Laatstgenoemde bleef vervolgens het vertrouwen houden van Maurice Steijn. Een blessure gooide echter roet in het eten voor Gorter. De Nederlander moest zich op bezoek bij FC Utrecht in de tweede helft laten vervangen en sindsdien verdedigt Ramaj het doel. Hij laat in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam voor het eerst écht zien wat hij kan. Heeft Sven Mislintat, die Ramaj naar Amsterdam haalde, het dan tóch goed gezien?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lucky Ajax

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lucky ajax. Het lek is boven. En geen kaartje gekregen. Martha had er zeker één verdiend. Misschien wel rood. Nieuwkoop kreeg er wel rood voor. Je kan wel weer zien waar de voorkeur van de scheidsrechters uitgaat.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hee crimson .Waaar spreken we af held.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen