'Clubleiding Ajax had voorkeur voor twee Nederlandse trainers in plaats van Farioli'

15 mei 2024, 08:06   Bijgewerkt: 15 mei 2024, 08:13
Foto: © Imago

De clubleiding van Ajax had na het afhaken van Graham Potter als potentiële nieuwe hoofdtrainer liever doorgeschakeld naar Frank de Boer of Dick Schreuder, weet het Algemeen Dagblad. Technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker trokken echter hun eigen plan en kozen voor de Italiaan Francesco Farioli (OGC Nice), wiens komst inmiddels een kwestie van tijd lijkt.

Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat had vorige zomer reeds een buitenlandse trainer aan willen stellen in de Johan Cruijff ArenA, schrijft clubwatcher Johan Inan in bovengenoemde krant. De inmiddels met pek en veren uit Amsterdam verjaagde Duitser werd echter 'intern overgehaald' om voor een Nederlandse kandidaat te gaan, dat werd uiteindelijk Maurice Steijn. Een jaar later staat de club wéér voor een vergelijkbaar vraagstuk.

Artikel gaat verder onder video

"De huidige directie, met technisch directeur Alex Kroes en de van zijn visie overtuigde directeur voetbal Marijn Beuker, staat er anders in", schrijft Inan. "Nadat de Engelsman Graham Potter afhaakte, werden binnen de clubleiding bijvoorbeeld de namen geopperd van Frank de Boer en Dick Schreuder, Nederlanders die veel beter bekend zijn met de druk en krachtenvelden die in de hoofdstad loskomen."

Kroes en Beuker lijken hun zin echter te gaan krijgen. De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat alleen een té hoge vraagprijs van OGC Nice de komst van Farioli nog zou kunnen verpesten. Ook het AD schrijft dat de Amsterdammers 'hopen en verwachten' dat de komst van de Italiaan binnen twee weken wereldkundig kan worden gemaakt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Kamperman kondigt groot Ajax-nieuws aan: 'Als ik de berichten mag geloven...'

Pascal Kamperman weet meer over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Wat heeft Schreuder als trainer gepresteerd? Gepromoveerd met Zwolle. Daarna 4 klasse in Spanje

dilima1966
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Helemaal mee eens ook de namen Pastoor Kluivert kwamen voorbij ajax heeft nu wel genoeg pannenkoeken aan trainer 's gehad

JOKER72
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

JOKER72
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens zet Frank de Boer er neer. maar eerst moet Ajax grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers en spelers die niet willen werken alle maal opruimen en eigen jeugd gebruiken

Allback
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

"Nederlanders die veel beter bekend zijn met de druk en krachtenvelden die in de hoofdstad loskomen. " Schreuder heeft geen enkele ervaring op topniveau, zelfs niet op subtopniveau als trainer. Laat staan dat hij iets weet van krachtenvelden en druk in de hoofdstad.

Kolie
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wat een leeg en nutteloos stukje tekst

Copa
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Journalisten en de zichzelf kenner of analist noemende heren kunnen beter stoppen met hun adviezen. Gaat het fout, jammer dan . Gewoon weer verder gaan. Niemand die je er (lang) op aankijkt. We hebben nou al zo vaak gezien dat Nederlandse trainers gewoon onvoldoende geschikt zijn. Dat hebben ze nu zo langzamerhand wel bewezen. Bosz faalt in het buitenland aan alle kanten en wordt hier met 2 vingers in de neus kampioen, ondanks miskoop Lozano en vertrek Vertessen. Goed zijn in Nederland is totaal geen garantie voor succces. Als , als je dan per se, wat ik overigens niet snap, een Nederlander wil (is hier sprake van ongewenste discriminatie?) ga dan voor Koe,man. Hij is vrij na het EK (denk ik)

Brigges
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ze hadden gewoon Ron Jans of Pascal Jansen moeten benaderen, vorig jaar al .

JOKER72
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Frank de Boer

JOKER72
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Klopt die wil goede spelers geen kneusen trainen

Goku
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Volgens mij gaat het artikel over dat er nog steeds een 2 deling binnen Ajax is, als je het artikel goed leest. Wat weer volgend seizoen kan boven drijven als de trainer het niet voor elkaar gaat krijgen om in de top 3 staan of zelfs ontslagen gaat worden, staat de 2 groepen weer tegen over elkaar.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Precies. Eerst werden Van Praag en Van Gaal als helden binnengehaald en nu lijken ze beter hun conclusies al te kunnen trekken

Storm
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Ze werden helemaal niet als helden binnengehaald. Waar haal je dat in vredesnaam vandaan man? Ajaxieden zijn over het algemeen sowieso enthousiast met van Gaal omdat hij de club veel gebracht heeft. Verder niks. De kwalificatie "helden" wordt met graagte door anti-Ajaxieden in de Ajax-aanhang hun schoenen geschoven omdat ze vervolgens weer wat te lachen hebben als het mis gaat. Dat is de bedoeling die erachter zit. Je hebt van geen énkele Ajaxied iets gehoord over "we hebben een paar helden binnengehaald". Dat maak JIJ (of jullie) ervan!

QuarlonK
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Wat een vermoeiend mannetje ben jij Storm. Jij zoekt ook achter alles wat. Het is toch duidelijk dat deze twee voor Ajax een grote en goede reputatie hebben. Ja en dat mag je ook helden noemen of dat je daar enthousiast van wordt. Het gaat er om dat er, zoals Goku terecht stelt, dat de rijen in de Ajax top nog niet gesloten zijn. Dat is jammer want dat is voor geen enkele club goed en zeker niet wat Ajax nu kan gebruiken

Storm
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ik ben juist enorm energiek. Ze werden niet als helden binnengehaald. Dat maak jij (+ jullie) ervan en de media doen ook met graagte een duit in het zakje. Stemmingmakerij. Het is onzin.

gtsb
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Goku quarlonk helemaal eens met jullie . Ik heb al eerder gezegd dat als het nog steeds zo onrustig is je beter kan wachten ,met grote beslissingen . Zeg je dat ben je een hater (wat meer zegt over degene die het zegt). Maar het hele circus lijkt weer van voor af aan te beginnen . Met deze organisatie/set up en mensen gaat het niks worden . Dat is gewoon logica . Mensen die eerst elkaar een mes in de rug steken ,moeten ineens samenwerken . In deze maakt het ook niks uit wie de coach wordt .

KlaasJanH
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

1 grote pleuriszooi bij mijn cluppie :( tot die ouwe seniele hond er zit gaat het niet heel snel veranderen ben ik bang

QuarlonK
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Haha 😅 Je bent net zo zwart wit als de mensen waar je op afgeeft. Jammer dat je dat niet doorhebt

Storm
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ik heb jou door. Dat volstaat.

QuarlonK
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Zelfs dat niet maar geloof er maar lekker in dan heb je tenminste wat in je leven

dilima1966
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Clubleiding heeft al genoeg gefaald met trainer s en spelers

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wesley Sneijder gaat voor wim jonk als trainer ik zou graag willen zien dat jonk bij ajax de opleiding op zich nemen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen