Peter Bosz heeft ondanks bizarre comeback toch nog slecht nieuws voor PSV

29 november 2023, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV-trainer Peter Bosz kan naar alle waarschijnlijkheid voorlopig geen beroep doen op Hirving Lozano. De Mexicaan had woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Sevilla in de Champions League weliswaar een basisplaats, maar moest zich noodgedwongen een paar minuten voor rust al laten vervangen. Bosz verwacht dat hij de aanvaller de komende tijd niet tot zijn beschikking heeft.

En dat is toch een flinke smet op een heerlijke avond voor PSV. De Eindhovenaren stevenden op bezoek bij Sevilla lang af op een nederlaag, maar trokken dankzij een bizarre comeback alsnog aan het langste eind en zetten daarmee een grote stap richting overwintering in de Champions League. PSV sluit de groepsfase over twee weken af met een thuiswedstrijd tegen Arsenal, maar zal het dan naar alle waarschijnlijkheid moeten doen zonder Lozano. “Hoe ernstig het is weet ik niet precies. Maar omdat het om een hamstringblessure gaat, ga ik ervan uit dat we hem wel even kwijt zijn”, werd Bosz na afloop geciteerd door Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Bosz had dinsdag in de aanloop naar het treffen met Sevilla ook al slecht blessurenieuws. Noa Lang maakte afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Twente zijn eerste minuten sinds 8 oktober, maar heeft een terugslag gehad en kon daardoor woensdagavond niet in actie komen. Lang moet mogelijk ook de kraker tegen Feyenoord van komende zondag aan zich voorbij laten gaan. Dat lijkt dus ook te gelden voor Lozano. De Mexicaan greep na een doelpoging vlak voor rust naar zijn hamstring en werd vervangen door Yorbe Vertessen. De Belg beleefde een avond die hij niet snel zal vergeten. Hij stond met een kopbal aan de basis van de 2-2 en verzorgde ook nog de assist voor de winnende van Ricardo Pepi.

PSV kan komende zondag in De Kuip een grote stap zetten richting de landstitel. Het seizoen is na de topper in Rotterdam-Zuid weliswaar nog lang, maar bij een overwinning wordt het verschil tussen beide ploegen tien punten in Eindhovens voordeel. PSV won dit seizoen al een keer in De Kuip. Dat was begin augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een treffer van Lang bezorgde Bosz toen zijn eerste prijs als hoofdtrainer van de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

Is PSV ook zonder Lang en Lozano de favoriet in De Kuip?

Laden...
2137 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bean
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

bosz de enige die het tactisch kan omzetten en er een remontada uit perst. Dit in tegenstelling tot slot die het na het vertrek van pusic compleet kwijt is. Het lijkt wel of pusic de man achter het succes van feijenoord zit en slot de stroman van hem was.

redknap
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Zowel tegen FC Twente als tegen Sevilla heeft PSV een rode kaart nodig voor de winst.

Bean
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

rode kaarten dwing je af. Mooi om de afgunst van je te zien. Doet het pijn? Gaat het zelf niet zo lekker met je cluppie? Ga lekker vroeg naar bed, morgen weer een mooie nieuwe dag. Hopelijk schijnt het zonnetje en word je een beetje blij. Alleen maar in de duisternis waar alles klote is word je niet blij van.

Goku
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Bean, gefeliciteerd met de overwinning, maar de rode kaarten zijn wel een feit. Mogen zondag de beste winnen

De Haan
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik hoop dat Feyenoord op dezelfde manier denkt als jij. Flinke onderschatting met een dikke plank voor de kop is de sleutel tot succes natuurlijk.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Een rode kaart dwing je af !??. Tuurlijk wat een onzin . Die van sevilla bleef expres in het gras haken Psv is goed bezig ,maar in deze wedstrijden (twente en sevilla ). Waren die kaarten gewoon . doorslaggevend . Is verder niet erg ,maar blijf realistisch

Kramer
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Dwing je af.. bijzondere kijk heb je erop. Van de laatste 5 tegenstanders kregen er 4 een rode kaart en op Lens na werd er pas na de rode kaart gescoord door PSV. Ik zie Feyenoord nog wel winnen dit weekend, mits ze niet ook rood krijgen natuurlijk. Ik was overtuigd van een PSV kampioenschap, maar zonder rood laten ze het alleen tegen gebrekkige elftallen zien.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En het voordeel van psv is dat zij geen rode kaarten krijgen. Dat is wel lekker natuurlijk. Bij twente kregen ze hem ook niet. 2x geel bakayoko. Marchanderen noemen ze dat.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Denk dat Peter de completerde trainer is !!! Maar goed heeft een goed elftal , met vooral vaak veel geluk.!!! Dit kan een nog veel beter elftal worden , dan moet de jong op de bank, en mee voetballende spits er voor in de plaats, want alle lang ballen op de jong, dwingt niet veel af.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen