Pijnlijk moment: Ajax-supporters juichen om wissel van eigen speler

9 november 2023, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Taylor is niet de meest geliefde speler bij de supporters van Ajax, zoveel is donderdag wel duidelijk geworden. De middenvelder werd gedurende de eerste helft van de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-2 nederlaag) flink bekritiseerd op sociale media. Toen hij gewisseld werd, klonk zelfs gejuich in de Johan Cruijff ArenA.

Taylor was in de eerste helft de speler met de laagste passzuiverheid en werd in de pauze vervangen door Chuba Akpom. Die wissel werd aan het begin van de tweede helft aangekondigd door de stadionspeaker. Die riep om dat Taylor werd gewisseld; nog voordat zijn vervanger (Akpom) werd bekendgemaakt, klonk al luid gejuich in het stadion.

Artikel gaat verder onder video

Het gejuich viel ook commentator Mark van Rijswijk van ESPN op. "Nou, ik heb de indruk dat de Johan Cruijff ArenA blij is met het feit dat Taylor eruit is gegaan. Ik weet niet of u het meekrijgt, maar er wordt wel heel enthousiast gejuicht."

Op sociale media reageren fans daar verschillend op. Sommige gebruikers van X kunnen zich de vreugde goed voorstellen, andere Ajacieden vinden het beschamend om zo te reageren op een wissel van een eigen speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Supporters zijn niet dom. Die zien week in week uit spelers aan het werk. Als ze een speler zien voetballen die iedere keer niet laat zien wat nodig is en een trainer blijft de speler opstellen dan kun je een reactie als deze verwachten. Dit gebeurd bij alle clubs en is altijd zo geweest. Trainers mogen zichzelf ten rade gaan waarom en daarop ook acteren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goed gezien Allback. Taylor is niet veel, kan niet veel, veel slechte combinaties aangaan, durft niet te schieten als hij in die positie is, onzuivere passes, is traag, is meeverdedigend zwak, staat vaak verkeerd, slechte hoekschoppen, slechte vrije trappen, hij staat andere spelers in de weg. Kortom Taylor is niks en kost(te) Ajax (al) dure punten. Als ik nu voor successupporter word aangezien dan is het maar zo, een successupporter wil successen van zijn geliefde club zien en die komen van Ajax wel maar zonder Taylor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen