Sneijder: 'Ze mogen vanuit Eindhoven wel een bloemetje sturen naar Ajax'

29 november 2023, 21:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © RTL 7

PSV boekte woensdagavond een even spectaculaire als indrukwekkende 2-3 zege op Sevilla en zette daarmee een reuzenstap richting de knock-outfase van de Champions League. Daar zag het er in eerste instantie heel lang niet naar uit. PSV ging rusten met een 1-0 achterstand en kreeg heel snel in de tweede helft de 2-0 om de oren, maar een rode kaart voor Lucas Ocampos zette de wedstrijd volledig op z’n kop. Volgens Wesley Sneijder mag PSV een bloemetje sturen naar Ajax.

De Amsterdammers moesten vorig jaar in de slotfase van de zomerse transferwindow op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller. De transfer van Antony hing al de hele zomer in de lucht, maar hij vertrok pas in de laatste dagen naar Manchester United. Ajax kwam in de zoektocht naar een vervanger van de Braziliaan uit bij Ocampos. De Argentijn zou in eerste instantie voor zo’n twintig miljoen euro de overstap maken naar Ajax, maar daar stak de Raad van Commissarissen een stokje voor. De Amsterdammers namen Ocampos uiteindelijk op huurbasis over van Sevilla.

Artikel gaat verder onder video

Het huwelijk tussen Ajax en Ocampos werd echter zo’n grote teleurstelling dat hij in de winterstop alweer terugkeerde naar Spanje. Daar kreeg hij wél speeltijd en was hij zelfs belangrijk, ook in de gewonnen Europa League-finale tegen AS Roma. Woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen PSV leken Sevilla en Ocampos een belangrijke stap te zetten richting Europees voetbal na de winterstop, maar uitgerekend een rode kaart voor Ocampos vormde de inleiding van een waanzinnige Eindhovense comeback. Ze mogen vanuit Eindhoven wel een bloemetje sturen naar Ajax, grapte Sneijder bij RTL 7. Die hebben Ocampos laten gaan.

Sneijder heeft geen goed woord over voor de actie van Ocampos. Het is toch verschrikkelijk. Speel je zo’n wedstrijd, de belangen zijn zó groot. Dan krijg je eerst een gele kaart door een wegwerpgebaar en vervolgens maak je zo’n blinde tackle aan de zijlijn. Die moet zich kapot schamen nu. Als zoiets gebeurd en je staat 2-0 voor, dan hoop je nog dat het een beetje zo blijft. Maar binnen drie, vier minuten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Ismael Saibari bracht PSV terug in de wedstrijd, een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj en een rake kopbal van Ricardo Pepi bezorgden de bezoekers uiteindelijk nog de volle buit. We kunnen het nu wel de hele tijd hebben over die rode kaart, maar het heeft ook met wilskracht te maken. Je moet het wel kunnen opbrengen, aldus Sneijder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Pfff

Derk62
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nog geen bosje brandnetels

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Bloemen sturen, weet je wel wat bloemen kosten ?

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ach laat ons eerlijk zijn. PSV heeft zo'n brede selectie aan goede spelers dat PSV zelfs 2 goede gelijke teams een wedstrijd in kan sturen en dit komt door Stewart/Brands en de talenten die goed worden opgeleid en klaargestoomd voor de A1: Saibari, Vertessen, Bakayoko, Babadi en nog enkele. Daarnaast had PSV goede aankopen gedaan en goede huurlingen binnen gehaald. De ploeg heeft ook een doorzettingsvermogen, zag je gisteravond. De top van de ED bestaat nu eenmaal uit PSV en Ajax (helaas op dit moment nog niet als gevolg van de kwestie Overmars/Mislintat, maar ik weet zeker dat Ajax in het nieuwe seizoen er aan komt, want dat past bij Ajax)), de overige clubs kunnen slechts incidenteel wat gaan betekenen. Als Ajacied vind ik voor Stratumeind leuk dat zij kunnen uitkijken naar de vervolgwedstrijden in de CL.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen