Studio Voetbal schrikt van interview en vindt gedrag van Ajax 'gênant'

6 november 2023, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay vinden het ‘gênant’ dat Ajax zich niet lijkt te hebben bekommerd om Chuba Akpom. De aanvaller liet na de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) weten dat hij ongelukkig was in zijn eerste maanden in Amsterdam: hij voelde zich alleen en miste een menselijke benadering vanuit de club.

Akpom maakte deze week zijn eerste doelpunten voor Ajax: donderdag scoorde hij eenmaal tegen FC Volendam (2-0) en zondag was hij goed voor een dubbelslag tegen Heerenveen. Hij woont sinds kort niet meer in een hotel, maar in een eigen appartement. Ook heeft hij met de nieuwe trainer John van ’t Schip een ‘menselijk’ gesprek gehad over zijn persoonlijke situatie en dat zorgde voor een goed gevoel bij de Engelsman. Onder Maurice Steijn werd hij nooit op zo'n menselijke manier benaderd, zei Akpom.

Artikel gaat verder onder video

“Die gozer heeft twee maanden met de ziel onder de arm gelopen bij een club die hem heeft gehaald. Dat is toch gênant?”, zegt Vermeulen bij Studio Voetbal na het zien van uitspraken van Akpom over hoe hij de afgelopen maanden beleefde. Afellay antwoordt: “Klopt, niemand heeft zich blijkbaar om die jongen bekommerd. Hij zit in een ander land waar hij de taal niet spreekt, een totaal nieuwe omgeving, het draait voor geen meter, dan kan ik me voorstellen dat hij zich na zijn doelpunten als een vis in het water voelt.”

Vermeulen zegt dat Ajax de gehaalde spelers 'aan hun lot heeft overgelaten'. "Dat kan natuurlijk niet. Dat zijn idiote dingen. Nu doet Ajax wel normale dingen. Dan word je gewoon vierde. Daarvoor hebben ze alles verprutst wat ze maar konden verprutsen. Wat er nu gebeurt is niet geniaal, maar normaal." Pierre van Hooijdonk vindt het 'best apart' om te horen dat Akpom nauwelijks aandacht kreeg van de club. "Als je ergens een nieuwe speler bent, ben je normaal gesproken een koning en wordt alles voor je gedaan."

Akpom zorgde met zijn twee goals voor een ruime uitslag, maar die geeft volgens Afellay wel een vertekend beeld. “Ajax heeft wel gewonnen, maar Heerenveen sneed er met name de eerste twintig minuten doorheen als een mes door de boter. Ik vind de uitslag zeer geflatteerd.” Pierre van Hooijdonk ziet evenwel een ‘Van ’t Schip-effect’ bij Ajax. “Zeker wel. Je ziet bepaalde spelers een belangrijkere rol spelen. Iemand als Steven Berghuis heeft veel over zich heen gekregen en zag ik vandaag fel spelen. Branco van den Boomen wordt nu als een soort leider weggezet. En Akpom doet het nu wel.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is gewoon gênant, hoort ook wel een beetje bij een club waar bestuurlijke chaos heerst.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat krijg je als spelers als "aankopen" worden gezien. Doordat de inkoper is ontslagen, laten ze zijn inkopen ook verwaarlozen. Dit ligt op de loer als mensen producten worden. Dat dit bij deze beursgenoteerde club gebeurt, is niet verwonderlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als maar elke keer weer naar Ajax uitgehaald kan worden hè Olaf.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo, ben je het weer kwijt.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@kingcrimson ze hebben fantastisch gespeeld! Geen kansen weggegeven en je kunt echt zien dat van t Schip de spelers beter maakt. Tevreden?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze maken het te groot. Hij geeft voornamelijk aan dat het om de trainer ging die niet op het menselijke vlak met hem communiceerde.

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Stein heeft hier ook een smerige rol in gespeeld. Deze saboteur heeft over de rug ban akprom de boel tegengewerkt door nieuwe spelers de bank te zetten. Deze kwaadaardige trainer is gelukkig opgerot.

Duuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Typisch Nederland: Gepraat achteraf...... Het gaat om het NU: Waarom niet zeggen: "Van het Schip doet het goed of beter, wat eerder nagelaten werd". Commentaar achteraf heeft geen zin.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duuk, Ajaxhaters blijven spijkers op laag water zoeken als ze maar op Ajax kunnen blijven meppen. Je hebt volledig gelijk om het gelul achteraf. Het gaat om het NU en het perspectief is dat Ajax onder Schippie de reis naar het linker rijtje voortzet. Lekker.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, typisch Ajax om hun spelers aan hun lot over te laten. Gelukkig heeft Akpom nu zijn draai gevonden en kan hij laten zien wat hij waard is. Misschien moet Ajax wat meer aandacht besteden aan hun nieuwe spelers in plaats van alleen maar bezig te zijn met hun eigen ego.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft de heer A. Vermeulen wel eens wat positieve reacties gegeven wat Ajax betreft?

Dalovroun
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij spreekt de taal niet? Hij spreekt prima engels en daarmee kan je je gewoon prima redden... Wat een gelul en drogredenen voeren deze gasten op zeg... Journalistiek in Nederland anno 2023...

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb heel lang bij dat bedrijf gewerkt en neem van mij aan: ALLEMAAL egootjes, met name bij NOS sport

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen