VAR-beelden goal Lozano tegen Ajax openbaar: 'Het is écht heel moeilijk, Danny'

2 november 2023, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hirving Lozano maakte afgelopen weekend een hattrick in de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax. Over een van de doelpunten was veel te doen, want de buitenspeler raakte vanuit de rebound de bal mogelijk met de arm. Arbiter Danny Makkelie oordeelde in eerste instantie echter dat het de schouder was (“Het lijkt de schouder”) en VAR Rob Dieperink kon er niets anders van maken.

“Danny, een moment alsjeblieft. Het is écht heel moeilijk”, zei Dieperink, die samen met de AVAR heel nauwkeurig alle beelden bestudeerde. Maar na lang zoeken vond hij geen bewijs dat Lozano wel hands zou hebben gemaakt. “Ik heb geen bewijs, doelpunt bevestigd. Doelpunt bevestigd. Ik heb alle hoeken gehad.” Als Makkelie in eerste instantie wel hands had geconstateerd, dan was de treffer dus ook blijven staan, omdat de beelden niet goed genoeg te zien zijn.

Bekijk in onderstaand bericht de video van ESPN waarin de communicatie tussen Makkelie en Dieperink openbaar gemaakt wordt. Klik op de tweet, dus niet de video, om de beelden bekijken op X.

Had het doelpunt van Lozano afgekeurd moet worden?

Laden...
1939 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bent echt slechtziende of ajax supporter. Duidelijk dat dit niet aan hands gelinkt kan worden. Hoe kun jij beweren dat dit hands was.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had het iets uitgemaakt?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach wat maakt het nog uit. Door de uitslag werd 010 4e achter AZ, Twente en PSV. De uitslag was al ingecalculeerd en de pijn is door Ajax al geleden. Alle nadeel hep zijn voordeel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen