Ajax-directeur Mislintat liet Reijnders bewust lopen: ‘Blijkbaar had hij geen behoefte aan hem’

22 december 2023, 08:39   Bijgewerkt: 22 december 2023, 09:06
Foto: © ProShots

Martin Reijnders, de vader van AC Milan-middenvelder Tijjani Reijnders, heeft in gesprek met Voetbal International bekendgemaakt dat Ajax zijn zoon inderdaad op de korrel had. Sven Mislintat, in de zomer aangesteld bij Ajax en inmiddels weer vertrokken, zou echter niet doorgepakt.

Dat maakt de vader en zaakwaarnemer van Reijnders bekend in een uitgebreid interview met Voetbal International: “Ik ben een paar keer benaderd door de scouting van Ajax”, doelt hij op interesse in zijn zoon, die toen nog voor AZ uitkwam. “Dat Tijjani in Amsterdam hoog op de lijst stond, maar er werd bij gezegd dat ze eerst spelers moesten verkopen , voordat de club concreet kon worden. Een paar later werd Sven Mislintat aangesteld, die scout had mijn nummer aan hem gegeven”, geeft Martin Reijnders aan: “Maar Mislintat heeft nooit gebeld.”

Artikel gaat verder onder video

De vader van de middenvelder van AC Milan gaat door: “Blijkbaar had hij geen behoefte aan Tijjani. In de voorgaande zomer hadden Feyenoord en FC Twente ons al gepolst. Die vonden de richtprijs van toen, tussen de anderhalf en drie miljoen euro, te hoog. Een jaar later ging hij (Tijjani Reijnders, red.) voor een veelvoud naar Italië. In de Serie A maakt Reijnders daar nu furore, want de middenvelder kent een uitstekend eerste half jaar bij de club uit Milaan. Hij speelt veelal in de basis bij de nummer drie van Italië en heeft inmiddels ook zijn debuut bij het Nederlands elftal gemaakt.

Zou Reijnders de beste speler van Ajax zijn?

Laden...
575 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Verklotten ze steeds weer een belangrijke wedstrijd Of laten ze goede speler door de vinger glippen Altijd wat met dit team modderen Maar door blunders na blunders Gewoon lachwekkend Ze zijn Europese voetbal niet waardig waardeloze Er wordt niet meer gekeken wat ajax presenteert Maar wat ze kunnen verklotten
Het zijn net de teletubbies bij elkaar

Nicol4s
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ajax had Reijnders dus op de korrel, maar Mislintat wilde gewoon geen belletje wagen. Een jaar later vertrok hij voor veel geld naar Italië en nu speelt hij furore bij AC Milan. Nee hoor, die interesse van Ajax was toch niet haalbaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen