Supporters van Ajax, PSV en Feyenoord zijn het totaal met elkaar oneens over beste verdediger van Nederland

26 december 2023, 12:15
Foto: © Imago/ProShots

Supporters van Feyenoord, PSV en Ajax zijn het totaal met elkaar oneens over welke linksbenige verdediger in de eerste seizoenshelft het beste gepresteerd heeft in de Eredivisie. ESPN nomineerde hiervoor Olivier Boscagli, Dávid Hancko en Jorrel Hato, waar vervolgens de nodige discussie over is ontstaan. 

Logischerwijs zijn supporters van verschillende clubs het niet met elkaar eens, maar de uitverkiezing voor de beste linksbenige verdediger van de Eredivisie is voor veel supporters een lastige. Boscagli zet met PSV op fantastische wijze de verdediging neer en heeft bewezen zich, in wedstrijden tegen allerlei soorten tegenstanders, zich goed staande te kunnen houden. Hoewel Feyenoord in de eerste seizoenshelft ruim het dubbele aantal tegentreffers incasseerde dan PSV, maakte Hancko net als in het vorige seizoen bij de Rotterdammers ook een zeer stabiele indruk. De Slowaak is nauwelijks te betrappen op grote fouten.

Artikel gaat verder onder video

Dan is er ook nog Hato om uit te kiezen, die in een dramatisch seizoen van Ajax zich op zijn 17e knap staande weet te houden in de defensie van de Amsterdammers. Naast zijn verdedigende kwaliteiten beschikt Hato over een uitstekende inspeelpass, waarmee hij Ajax sneller en makkelijker aan het voetballen kan krijgen. Echter, was de verdediger - net als de rest van de defensie - wel verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid kansen die Ajax in de eerste seizoenshelft heeft weggegeven in de omschakeling. Voetballiefhebbers kunnen dan ook lastig een keuze maken tussen de drie centrumverdedigers.

Wie vond jij de beste in de eerste seizoenshelft?

Laden...
2189 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik mis Sutalo.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Grapje hoor, het is Kerst niet meteen geïrriteerd raken. Fijne 2e Kerstdag en tot in de 2e voetbal seizoenshelft.

De Haan
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De FCUpdate poll is lekker eerlijk: het maakt niet uit op wie ik stem, mijn stem komt schijnbaar steeds uit op Hato.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen