Berghuis uit onvrede en geeft Ajax duidelijke opdracht op de transfermarkt

3 december 2023, 17:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steven Berghuis heeft zondagmiddag aangegeven dat de selectie van Ajax niet al te handig is ingericht. De middenvelder was zondag een van de oudste spelers die op het veld stond aan de kant van de Amsterdammers tegen NEC, wat volgens hem duidelijk maakt dat de selectie niet goed in balans is.

"Ja, we hebben er niet zoveel", geeft Berghuis aan als ESPN-commentator Mark van Rijswijk hem vraagt naar de ervaren spelers binnen de selectie van Ajax. Steven Bergwijn en Berghuis waren zondag de enige twee spelers in de basiself van Ajax die ouder dan 22 waren: "Wat dat betreft is het niet heel handig ingericht, haha", zegt Berghuis met een lach op zijn gezicht. "Ik voel wel meer verantwoordelijkheid, maar dat kan ook bijna niet. Je bent wie je bent en je moet ook niet iemand willen zijn of voordoen wat niet helemaal in jou zit", geeft de 31-jarige voetballer aan.

Artikel gaat verder onder video

Wat Berghuis betreft hebben de technische beleidsbepalers dan ook een duidelijke opdracht in de winterse transferperiode. Ajax zal ervaring moeten toevoegen aan de selectie, wat Sven Mislintat afgelopen zomer niet heeft gedaan: "Ik vind het heel leuk op iedereen en nieuwe jongens te helpen, maar wat dat betreft missen wij wel ervaring en leiderschap. Dan kan je wedstrijden zoals in Marseille ook op andere manieren over de streep trekken", besluit de Ajacied, die met één assist De Goffert verliet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Berghuis heeft een grote muil. Berghuis zelf moet in de wintertransfer verkocht worden.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terug naar fynoord trappen

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Weg wezen lekker naar een zonnig land.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Denk dat Steven gelijk heeft ! We kunnen wel ripen dat hij ook weg moet, maar in deze speler zit gif en daar hebben we er meer van nodig en niet minder. Dat is namelijk het gevolg als hij weggaat. Ervaring erbij en jeugd in de juiste mix prima !

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij kan soms heel irritant zijn maar dat is hij ook naar tegenstanders en die hebben daar hekel aan., maar hij is wel een van de ervaren jongens en ervaring heb je nodig zeker als je alsnog voor een CL plek gaat. Dan red je het niet met een team onder de 23

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen