Wijffels kan er met z'n hoofd niet bij: 'Hoe kunnen mensen hem een betere spits vinden dan De Jong?'

15 december 2023, 13:17
Foto: © ProShots

Maarten Wijffels kan er met zijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die Santiago Giménez een betere spits vinden dan Luuk de Jong. De Mexicaan is bezig aan een indrukwekkende eerste seizoenshelft, maar Wijffels is van mening dat hij in de Champions League te weinig heeft laten zien. Volgens de verslaggever van het Algemeen Dagblad moet de Feyenoord-topschutter nog aardig wat stappen zetten om net zo goed en belangrijk te worden als De Jong.

Waar Giménez in de eerste helft van het afgelopen seizoen nog geregeld op de bank zat, is hij dit kalenderjaar niet uit de eerste elf weg te denken. De Mexicaan maakte in het eerste halfjaar al een goede indruk en deed er in de eerste maanden van het nieuwe seizoen nog een paar schepjes bovenop. In de Eredivisie staat de teller al op achttien doelpunten en we zijn nog niet eens halverwege. Giménez beleefde ook in de Champions League een hoopvolle start, met twee treffers in de thuiswedstrijdtegen Lazio. Maar hij slaagde er niet in dat optreden een goed vervolg te geven en kon uiteindelijk niet voorkomen dat Feyenoord al is uitgespeeld in het miljardenbal.

Artikel gaat verder onder video

De centrumspits slaagde er woensdagavond in de laatste groepswedstrijd tegen Celtic opnieuw niet in om zijn stempel te drukken. “Als je Feyenoord zit te kijken, dan krijg je bijna plaatsvervangend chagrijn”, zegt Wijffels in de Voetbalpodcast van het AD. Wijffels zag de formatie van coach Arne Slot in balbezit veel goede dingen doen in Schotland, maar volgens de verslaggever hield het voor het doel niet over. “Ook Giménez… Hoe kunnen mensen hem een betere spits vinden dan bijvoorbeeld Luuk de Jong? Dat kan helemaal niet momenteel. Simpelweg omdat Giménez in een fase zit dat hij zichzelf nog aan het ontdekken is. Hij is nog volledig in ontwikkeling.”

Giménez hielp Feyenoord vorige week nog aan een late ontsnapping tegen FC Volendam, maar volgens Wijffels helpt de spits zijn ploeg - zeker Europees - nog te weinig over een ‘drempel’. “De Jong heeft bepaalde dingen niet, maar hij weet wel heel goed wat hij wel heeft. Hij heeft bij PSV in de Champions League, sowieso Europees en ook bij FC Barcelona, laten zien dat hij op bepaalde momenten iets extra’s kan brengen. Giménez in Europa is, zeker als je naar de Champions League kijkt, nog te weinig. Misschien komt dat nog. Ik denk dat het komt, want hij is nog jong en getalenteerd. Maar nu was het niet de kurk waarop Feyenoord kon drijven”, besluit Wijffels.

Wie is de betere spits?

Laden...
1006 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Potdomme, wat een kort door de bocht aanname. Luuk is al langer in beeld en kan beter worden beoordeeld dan Gimenez. Luuk moet het hebben van kopmogelijkheid en intikkertjes. Gimenez als hij goed aangespeeld wordt is dodelijk, hij heeft een hard schot en één tegen één tegenover een keeper schiet Gimenez bijna altijd raak. Luuk kan niet dribbelen Gimenez wel, Luuk heeft alleen succes vanuit een geslaagde combinatie of bij vrije trappen en hoekschoppen. Beiden hebben hun eigen specialisme en ik vind dat Gimenez in elke ploeg in te passen is Luuk minder, dus ik heb liever Gimenez in mijn ploeg dan Luuk..

De Haan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gimenez is leuk in de eredivisie, maar daarbuiten gewoon weinig beslissend. Als hij echt zo goed is als jij omschrijft, dan had ie in de Champions League zijn stempel wel gedrukt. Luuk is wel degelijk beslissend op sommige momenten én hij speelt een stuk meer in teambelang. Hij is inderdaad niet de geweldige dribbelaar, maar dat laat hij over aan de jongens om hem heen. Tel daarbij bovenop dat Luuk gewoon rete irritant is om tegen te spelen. Als je puur kijkt naar de statistieken, dan is Gimenez de juiste keuze. Maar als je kijkt naar hoe deze spelers acteren op het veld, dan valt de keuze toch op Luuk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gimenez is net in Europa begonnen, Luuk al veel meer o.a bij PSV/Oranje/Sevilla, Barca. Geef Gimenez een kans in de PL, Serie A, La Liga weet ik niet zeker dan zal hij goed voor de dag komen. Neemt niet weg dat Luuk ook een goede spits is, is soms niet te verdedigen.

Maister
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Wijffels geen hoge pet op heeft van Giménez als spits. Maar laten we niet vergeten dat hij nog jong en in ontwikkeling is, dus wie weet kan hij in de toekomst wel net zo belangrijk worden als De Jong. Wijffels moet hem de tijd geven om te groeien en zichzelf te ontdekken, in plaats van direct te vergelijken met ervaren spelers. Laten we blij zijn met de prestaties die hij nu al levert voor Feyenoord.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zou het toch wel mooi vinden als Verweij dit artikel over een jaar of 3 of 4 terug vindt, en Gimenez 60 goals voor Real Madrid heeft gemaakt. Dat gaat namelijk gebeuren mits hij fit blijft. Gimenez probleem in europa is vooral gebrek aan fatsoenlijke aanvoer; zie bijv de afgekeurde goal. In potentie is gimenez echt veel beter dan de jong. Qua statistieken overigens ook; en daar sta je als spits voor op het veld.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach de meningen van journalisten etcetc . Ik vind het prima . Wij zijn blij met santi . Hoe goed hij wordt of hoeveel geld hij opbrengt in vergelijking met andere . We gaan het zien . Santi is ook een compleet andere spits dan luuk de jong . Doet het nu wat minder maar hij krijgt ook heel weinig goeie ballen op het moment(vanaf de zijkant ) Het is ook duidelijk dat daar ons probleem ligt .

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk vind ik de Jong en Gimenez allebei heel goede spitsen. Elk op zijn eigen wijze. Maar kan iemand me vertellen wie die Wijffels eigenlijk is ? Ik heb eerlijk geen flauw idee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen