Turkse voetbalwereld in rep en roer na aanval voorzitter op scheidsrechter: 'Hij zei dat hij me ging vermoorden'

12 december 2023, 15:56
Foto: © Imago

De Turkse scheidsrechter Halil Umut Meler heeft vanuit het ziekenhuis van zich laten horen nadat hij maandagavond werd aangevallen door de voorzitter van Ankaragücü. De leidsman werd door de inmiddels gearresteerde Faruk Koca tegen de grond geslagen en kreeg daarna van verschillende personen nog een aantal schoppen te verduren.

"Hij sloeg me recht onder mijn linkeroog en toen viel ik op de grond", heeft Meler vanuit zijn ziekenhuisbed laten weten. "Daar kreeg ik nog vele trappen in het gezicht en op andere delen van mijn lichaam", wordt de arbiter geciteerd door het Algemeen Dagblad. De vlam sloeg in de pan na het duel tussen Ankaragücü en Rizespor, dat onder leiding van Meler in een 1-1 gelijkspel eindigde. Daarbij ving Meler ook serieuze dreigementen op: "Ik hoorde Koca roepen naar mij en mijn collega's dat het 'gedaan' zou zijn met mij", vervolgt de scheidsrechter. "Hij zei specifiek tegen mij dat hij me ging vermoorden."

Artikel gaat verder onder video

Inmiddels zijn zowel clubvoorzitter Koca als twee andere daders door de Turkse autoriteiten gearresteerd. Meler moest na de aanval opgenomen worden in het ziekenhuis met een breuk onder zijn oog. Daar heeft hij inmiddels een telefoontje van president Erdogan ontvangen. Naar verwachting mag hij het ziekenhuis woensdag verlaten. Erdogan heeft op X laten weten dat geweld in de Turkse sport wat hem betreft 'nooit toegestaan' is, FIFA-voorzitter Gianni Infantino noemt de gebeurtenissen op Instagram 'absoluut onacceptabel'.

Stilgelegd
Het Turkse Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de zaak. Inmiddels is bovendien duidelijk dat de Turkse competitie door de mishandeling van Meler voorlopig is stilgelegd door de voetbalbond. Koca en zijn medeverdachten hangt een forse straf boven het hoofd, zoveel lijkt zeker. "Geweld in het voetbal is niet nieuw, maar dit is een voorzitter die het veld oprent en een scheidsrechter slaat. Iedereen heeft het gezien, iedereen veroordeelt het. Dit zou best een keerpunt kunnen zijn, in ieder geval is het een dieptepunt in het Turkse voetbal", zegt NOS-correspondent Mitra Nazar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

de wereld is helemaal gek aan het worden,maar ja zie het overal de haat tegen clubs,dat zit er flink in gebakken, of het nu italie of nederland is , of waar dan ook

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Helaas zie je dergelijke praktijken overal terug in het amateurvoetbal. Zelfs bij de F-jes gaan ouders met elkaar op de vuist of moet de grens/scheidrechter het ontgelden. Dit is echter wel Super Lig en deze beelden gaan de hele wereld over. Denk ook dat deze daders zwaar de pineut zijn(terecht)..... en dan heb ik het niet over belachelijke taakstraffen zoals we hier gewend zijn. Deze figuren hebben namelijk het (vader)land internationaal aan de schandpaal genageld

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Club 4 rondes degraderen, en de voorzitter en andere schippers 10 jaar gevangenisstraf geven

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schippers zijn schoppers

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Laten we John er buiten laten aub :)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen