United-supporters helemaal klaar met Ten Hag: 'Stuur die wannabe Peaky Blinder maar terug naar Ajax'

2 december 2023, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Imago

Manchester United heeft op bezoek bij Newcastle United de volgende tik opgelopen. Drie dagen na de zeperd in de Champions League tegen Galatasaray (3-3) leed de ploeg van Erik ten Hag ook op St. James' Park een minimale nederlaag: 1-0. De fans van The Red Devils richtten al tijdens de wedstrijd massaal hun pijlen op de oud-trainer van Ajax en Go Ahead Eagles.

Ten Hag besloot om in Newcastle basisplaatsen in te ruimen voor spelers als Harry Maguire, Kobbie Mainoo en Anthony Martial, waardoor de peperdure zomeraankoop Rasmus Højlund en Rapaël Varane op de bank plaats moesten nemen. Ook doelman André Onana mocht na zijn weifelende optreden in Istanbul blijven staan.

Artikel gaat verder onder video

In de slotfase van de eerste helft kwam United al goed weg toen Kieran Trippier uit een vrije trap de lat boven Onana teisterde, maar kreeg na tien minuten spelen in de tweede helft alsnog het deksel op de neus. Anthony Gordon, de man in vorm bij The Magpies, kon van dichtbij op aangeven van diezelfde Trippier de 1-0 maken.

Ten Hag, die tot de 1-0 zijn elftal ongewijzigd liet, greep binnen vijf minuten in en bracht met Højlund en Antony voor de tegenvallende Martial en Marcus Rashford twee verse aanvallers in het veld. De Braziliaanse oud-Ajacied dacht vervolgens in de laatste officiële speelminuten alsnog voor de - onverdiende - gelijkmaker te zorgen. Omdat Maguire zijn inzet vanuit buitenspelpositie nog beroerde, ging er echter een streep door de goal.

Door het resultaat van zaterdagavond wipt Newcastle over Manchester United heen. De ploeg van Eddie Howe staat nu vijfde met 26 punten uit veertien wedstrijden, evenveel als nummer zes Tottenham Hotspur dat nog een duel tegoed heeft. United is voorlopig zevende met 24 punten, maar kan later dit weekend nog een plek zakken als nummer acht Brighton & Hove Albion zondag wint bij Chelsea.

Op X laten de fans van Manchester United massaal weten dat ze Ten Hag de matige resultaten van dit seizoen kwalijk nemen. "Stuur die wannabe Peaky Blinder maar terug naar Ajax, dat is meer zijn niveau", schrijft een gefrustreerde supporter, verwijzend naar de pet waarmee de oefenmeester plaatsnam op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na mijn meningi is ten Hag welkom omdat hij Ajax (erg) goed lied voetballen. Het kan ook erg goed uitkomen om dat van 't Schip denkelijk een ander functie krijgt. Heeft Ajax dan een veel betere trainer in beeld dan ten Hag? Denkelijk niet, denk ik !!!!

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag is welkom hier!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen