Verweij pleit voor vertrek van zes Ajax-kopstukken na bekerblamage in Utrecht

22 december 2023, 09:42
Foto: © Telegraaf / ProShots

Mike Verweij grijpt de ongekende blamage van Ajax in de KNVB Beker aan om het vertrek van zes bestuurlijke kopstukken van de Amsterdammers te bepleiten. De nederlaag tegen USV Hercules toont volgens de Telegraaf-clubwatcher aan dat onder meer chief sports officer Maurits Hendriks en interim-directeur Jan van Halst geen enkele toekomst meer hebben in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax kan in de woorden van Verweij 'niet dieper zakken' dan het donderdagavond deed in stadion De Galgenwaard. Hercules, actief op het vierde niveau, versloeg de ploeg van waarnemend hoofdtrainer Michael Valkanis met 3-2. In zijn analyse van de wedstrijd stelt Verweij dan ook dat het mogelijk tijd is om 'degenen die de club in chaos met een hoofdletter C hebben gestort eindelijk eens ter verantwoording worden geroepen (lees: het veld moeten ruimen)'.

Artikel gaat verder onder video

Te beginnen met Hendriks, over wie de clubwatcher zich de afgelopen maanden al vaker bijzonder negatief uitliet. Verweij onderstreept dat de 'intern gehate voormalige technisch directeur van NOC*NSF' hoofdverantwoordelijk is voor het binnenhalen van Sven Mislintat, die onder meer 'voor 115 miljoen euro aan C-garnituur' aantrok op de transfermarkt en in september het veld alweer moest ruimen. Nu Marijn Beuker per 1 december als directeur voetbal is begonnen in Amsterdam, zou de functie van Hendriks 'volledig overbodig' zijn, aldus Verweij. Het feit dat interim-directeur Van Halst en financieel directeur Susan Lenderink niet ingrepen toen Mislintat huishield, betekent volgens Verweij dat ook zij zouden moeten vertrekken. Over hun opvolging heeft de clubwatcher zelfs al nagedacht: "Met Michael Kinsbergen en Jeroen Slop staan er twee uitstekende ex-directeuren klaar om het werk van de falende Van Halst en Lenderink op interim-basis over te nemen."

Commissarissen
Kort nadat Mislintat de wacht werd aangezegd, kondigde Pier Eringa zijn vertrek aan. De voormalig ProRail-topman was op dat moment nog maar een halfjaar in functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Eringa zou op verzoek van de bestuursraad, die de bevoegdheid heeft om de RvC naar huis te sturen, zijn opgestapt. Drie commissarissen bleven echter op hun plek, maar ook zij zouden volgens Verweij hun conclusies moeten trekken. "De bestuursraad onder leiding van de nieuwe voorzitter Ernst Boekhorst blijft maar dralen in plaats van Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman te adviseren zelf op te stappen, omdat zij anders ook met pek en veren de club zullen moeten verlaten", schrijft de journalist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Per direct ontslaan zij hebben deze elende veroorzaakt!!! Die spelers moeten ook per direct op non-actief gezet worden .

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat we met z'n allen vreselijk witheet zijn lijkt wel de juiste eindconclusie. Ajax heeft zich in de laatste anderhalf jaar vreselijk gedragen tegenover al zijn fans, alleen door de laatste en slechtste aankoopselectie aller tijden met die 8 a 12 spelers. Er zit totaal geen Ajaxpatroon in het voetbal van de Ajax-DNA. We moeten ons zéér ernstig schamen !!

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als Ajax-fan doet het pijn om te zien dat de club zo diep gezonken is door slechte aankopen en incompetent bestuur, maar hopelijk kunnen er nu eindelijk verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen en plaatsmaken voor echte professionals

hunteklaas
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Boeie dat Ajax verloren heeft. Dit was toch al te verwachten? Ze zijn een ramp dit seizoen. De prestatie van deze amateurs is opvallend en mooi, een groep gewone mensen die dezelfde dag nog in de bibliotheek zaten te studeren, verslaan het grote Ajax. Wat een sprookje! De droom van elke amateur speler

Nicol4s
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Het is toch prachtig hoe Ajax zichzelf keer op keer weet te overtreffen in het maken van wanbeleid.

Maister
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De suggestie van Verweij om het bestuurlijke team van Ajax in te ruilen voor ervaren ex-directeuren lijkt mij een verstandige oplossing na deze enorme blamage tegen Hercules.

Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het heeft nu heen zin meer om deze 2 er uit te schoppen, in maart zit er een nieuwe directeur, je kan ze alleen bevoegdheden ontnemen tot maart 2024, Waarom zou je nu nog allerlei afkoopsommen aan deze heren moeten gaan betalen ?

Maister
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk dat we beter kunnen wachten tot de nieuwe directeur er is.

real8madrid
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Verweij geen blad voor de mond neemt en vindt dat er drastische veranderingen nodig zijn bij Ajax. Hij pleit voor het vertrek van zes bestuurlijke kopstukken, waaronder chief sports officer Maurits Hendriks en interim-directeur Jan van Halst. Ook de commissarissen moeten volgens hem hun conclusies trekken en opstappen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul, gaat Ajax dan meteen beter voetballen ?

Foeks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik vind dit zo erg. Al mijn hele leven fan. Maar Ajax word verwoest dankzij al die waardeloze figuren.

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Mijn bescheiden mening is dat iedereen bij Ajax in de paniek modus is geschoten met de 3de plek afgelopen seizoen. En daardoor vekeerde keuzes hebben gemaakt. Spelers verkopen die juist dit jaar het konden laten zien, de sleutel van de geldkist aan een mafkees te geven die nergens wat heeft laten zien enz. Daar betaal je dit jaar de prijs voor en mischien komende seizoenen ook.

Waarom19
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Taylor is ook zo een topper

Aldert
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zou het niet beter zijn als Verweij zelf onmiddellijk zou moeten opstappen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen